Νέα μαρτυρία για απόπειρα βιασμού σε βάρος πασίγνωστου ηθοποιού

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθεί σύντομα ηθοποιός ο οποίος καταγγέλεται από γυναίκες συναδέλφους του για σοβαρότατες πράξεις σεξουαλικής βίας.

Η έρευνα του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου με αφορμή τις καταγγελίες με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό, γνωστό στο ευρύ κοινό από κωμικούς ρόλους, βρίσκεται σε εξέλιξη με την αξιολόγηση των ιδιαίτερα σοβαρών στοιχείων που προσκομίστηκαν στην Εισαγγελία από τον πρόεδρο του πειθαρχικού οργάνου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Πασχάλη Τσαρούχα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Νέα στοιχεία για πέντε καταγγελίες που έχουν υποβληθεί σε βάρος ηθοποιών στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών τις τελευταίες ημέρες και αφορούν περιπτώσεις προσβολής γενετήσιας ελευθερίας προσκόμισε στην Εισαγγελία την περασμένη Παρασκευή ο κ. Τσαρούχας.

Τι καταγγέλλει η ηθοποιός

Ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού έδωσε σήμερα κατάθεση, που μάλιστα διήρκεσε πολλές ώρες, μία από τις καταγγέλουσες τον ηθοποιό. Η μάρτυρας, επίσης γνωστή ηθοποιός, ισχυρίζεται ότι ο εν λόγω ηθοποιός αποπειράθηκε να την βιάσει μέσα στο αυτοκίνητό του τον Αύγουστο του 2014.

Σύμφωνα με την ηθοποιό, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε το μεσημέρι της 1ης Αυγούστου 2014, με τον ερευνώμενο, εκείνος είχε προσφερθεί να την γυρίσει στο σπίτι της με το αυτοκίνητό του. Όμως αντί να την πάει στο σπίτι της, όπως λέει η καταγγέλουσα, οδήγησε σε απόμερο σημείο στο Παλαιό Ψυχικό όπου επιχείρησε να την βιάσει κλείνοντας τις ασφάλειες του αυτοκινήτου.

Κλήση στον ηθοποιό για ανωμοτί κατάθεση

Η έρευνα του κ. Σπυρόπουλου αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προσκομιστεί από τον ΣΕΗ νέος φάκελος με καταγγελία κατά του ερευνώμενου καλλιτέχνη.

Εφόσον δεν υπάρξει νέο υλικό, ο Εισαγγελέας σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται την ερχόμενη εβδομάδα να αποστείλει στον ηθοποιό κλήση για ανωμοτί κατάθεση.

Αντιμέτωπος με κατηγορίες βιασμού και απόπειρας βιασμού

Ο ηθοποιός θα κληθεί σε εξηγήσεις ως ύποπτος για μία πράξη βιασμού που φέρεται να τελέστηκε το 2008 και για δύο πράξεις απόπειρας βιασμού το 2010 και το 2014.

Η επόμενη κίνηση είναι – αφού μελετηθούν οι ισχυρισμοί του ηθοποιού – ο εισαγγελικός λειτουργός να αποφασίσει αν θα προχωρήσει ή όχι στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ηθοποιού για τις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες που του αποδίδουν οι τρεις καταγγέλουσες. Αν ο καλλιτέχνης διωχθεί η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή ενώπιον του οποίου ο κατηγορούμενος καλλιτέχνης θα κληθεί να απολογηθεί.

Πηγή: iefimerida.gr

Survivor

Survivor spoiler διαρροή 18/3: Η αλήθεια για Μαριαλένα Ρουμελιώτη, Σάκη Κατσούλη και Λιβάνη

Γιούλικα Σκαφιδά: «Έβγαλα τη γάτα μου “Τούνη”», από την… Ιωάννα Τούνη