Νέα έρευνα αποκαλύπτει γιατί οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό

Οι γυναίκες τελικά προσποιούνται οργασμό; Και αν ναι γιατί;

Νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Social Psychological and Personality Science υποστηρίζει ότι οι γυναίκες προτιμούν να πουν ψέματα για την σεξουαλική τους ικανοποίηση προκειμένου να μην στεναχωρήσουν τον σύντροφό τους.

Η τάση αυτή έρχεται μετά από την πεποίθηση ότι οι άνδρες απογοητεύονται όταν καταλάβουν ότι η σύντροφός τους δεν ικανοποιείται και πολλές φορές πανικοβάλλονται.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ygeiamou.gr Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους συντρόφους τους έχουν διπλάσιες πιθανότητες να προσποιηθούν οργασμό σε σχέση με εκείνες που δεν έβγαζαν.

Βρήκαν, επίσης, ότι όσο εντονότερα αντιλαμβάνονταν τον ανδρισμό των συντρόφων τους ως εύθραυστο, τόσο μεγαλύτερη ήταν η προσποίηση οργασμών, τόσο χαμηλότερη ήταν η σεξουαλική τους ικανοποίηση και το ποσοστό οργασμών, λόγω του μεγαλύτερου άγχους.

Τέλος, από τα αποτελέσματα μιας πρόσθετης μελέτης, οι ερευνητές διέκριναν ότι οι γυναίκες που φαντάζονταν έναν σύντροφο του οποίου ο ανδρισμός ήταν επισφαλής ήταν λιγότερο πρόθυμες να έχουν μια ειλικρινή σεξουαλική επικοινωνία μαζί του.

Τα ευρήματα αυτών των υπο-μελετών καταδεικνύουν τη σχέση που υπάρχει μεταξύ των αντιλήψεων των γυναικών για την ανασφάλεια του συντρόφου, του άγχους, της σεξουαλικής επικοινωνίας και της σεξουαλικής ικανοποίησης.

Survivor spoiler: Με κινητό μέσα στη νύχτα παίκτης του ριάλιτι – Δεν ήταν ο Σοϊλέδης! video

Εύα Λάσκαρη: Το ανύπαρκτο στρινγκ που γκρέμισε τη Μύκονο