Ν. Ηλιόπουλος: Η κοινωνία απέναντι στο νομοσχέδιο της ΝΔ που φέρνει απλήρωτα 10ωρα και κατάργηση του 8ωρου

Χamos

«Το μοντέλο που φέρνει η ΝΔ στα εργασιακά βρίσκει την κοινωνία απέναντι», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ “ RealFM 97.8” και προσέθεσε: «Η δυσαρέσκεια των πολιτών για τη διαχείριση της πανδημίας από την πλευρά της κυβέρνησης αποτυπώνεται ξεκάθαρα σε όλα τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων του τελευταίου διαστήματος» και «η ίδια δυσαρέσκεια εμφανίζεται και απέναντι στο εργασιακό νομοσχέδιο της ΝΔ». 

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι το νομοσχέδιο Χατζηδάκη «φέρνει απλήρωτα δεκάωρα, που κάνει πιο εύκολες τις απολύσεις, που ακόμα και στη μερική απασχόληση φέρνει το “ σπαστό” ωράριο», για να σημειώσει πως «η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών τοποθετείται ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο». Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι «μπαίνουμε σε ένα νέο κύκλο πολιτικών εξελίξεων». 

Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεις για την παρουσίαση του προγράμματός του, όπως ήταν οι εκδηλώσεις για ένα νέο ΕΣΥ, την επανεκκίνηση της οικονομίας. Σημείωσε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του ιδιωτικού χρέους και η ρύθμιση του υπολοίπου σε 120 δόσεις «γίνεται τρομακτικά επίκαιρη αν δούμε την κατάσταση στον τουρισμό, με τους φορείς του κλάδου να λένε ότι οι κρατήσεις αυτές τις μέρες είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ φοβούνται και για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο». Σύμφωνα με τον Νάσο Ηλιόπουλο, στις δημοσκοπήσεις επιδοκιμάζονται από την πλειοψηφία των πολιτών προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως η κατάργηση του νέου πτωχευτικού κώδικα, η συνταγογράφηση των τεστ ή η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για την αντιμετώπιση της πίεσης στο ΕΣΥ.
 
Σχετικά με την κριτική για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε «τεράστια υποκρισία από πλευράς της ΝΔ να αφήνει τους πολίτες να στοιβάζονται καθημερινά στα μέσα μεταφοράς και την ίδια στιγμή να λέει ότι η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργήσει με κανονικούς όρους». Ανέφερε μεταξύ άλλων πως τη στιγμή που μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας επιστρέφει στην κανονικότητα, η ΝΔ αφήνει τη Βουλή έξω από αυτό «και με αυτόν τον τρόπο γλιτώνουν μία σειρά από δικά τους εσωτερικά πολιτικά προβλήματα και ζητήματα συνοχής της κοινοβουλευτικής τους ομάδας, όπως είναι αυτό που αντιμετωπίζουν με την κύρωση των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία». 

Για το ζήτημα της ψήφου των αποδήμων τόνισε ότι «η ΝΔ έχει χάσει πλέον κάθε αξιοπιστία, όταν πριν από ένα χρόνο περίπου το σχετικό νομοσχέδιο περνούσε από τη Βουλή με μεγάλη συναίνεση και ξαφνικά ο κ. Βορίδης ανακάλυψε ότι διαφωνεί με τον κ. Θεοδωρικάκο». «Καλό είναι να λύσουν αλλιώς τις εσωκομματικές διαφορές τους και όχι “ στην πλάτη” εκλογικών συστημάτων», σχολίασε. Τόνισε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «να ψηφίζουν χωρίς περιορισμό όλοι οι απόδημοι, αλλά με σταθμισμένη ψήφο, κατά το γαλλικό, ιταλικό και πορτογαλικό μοντέλο “ κλειστής εκπροσώπησης”, είχε χαρακτηριστεί από την Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το 2017, με εισηγητή τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ως “ βέλτιστη πρακτική”». Χαρακτήρισε δε «πραγματικά υποκριτικό το ενδιαφέρον της ΝΔ για τους Έλληνες που φεύγουν στο εξωτερικό, τη στιγμή που φέρνει στη Βουλή ένα εργασιακό νομοσχέδιο που θα διώξει τους νέους επιστήμονες από τη χώρα».
 
Σχετικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, επανέλαβε την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «η κυβέρνηση αντιδρά ετεροχρονισμένα στις προκλήσεις της Τουρκίας και κινείται χωρίς στρατηγική». Σημείωσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει την ευκαιρία του διαλόγου για την τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας και να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να θέσει δύο προϋποθέσεις στην τουρκική πλευρά: αφενός να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και αφετέρου να δεχτεί η μία και μοναδική διαφορά μας να λυθεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, με ορίζοντα το διεθνές δικαστήριο της Χάγης». 

Βρείτε μας στο Twitter! Πατήστε εδώ

Χamos

Το επιτελείο του Μιλόγεβιτς και ο αρχικός προγραμματισμός

friends:-ros-kai-reitsel-itan-erotevmenoi-stin-pragmatikotita

Friends: Ρος και Ρέιτσελ ήταν ερωτευμένοι στην πραγματικότητα