Μπουτάρης: Αποκάλυψε ποιον ψήφισε για δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Ο Γιάννης Μπουτάρης είχε αποφασίσει προ πολλού να μην διεκδικήσει ξανά τον Δήμο Θεσσαλονίκης στις δημοτικές εκλογές.

Ο Δήμος πέρασε στα χέρια του Κωνσταντίνου Ζέρβα μετά την μεγάλη ανατροπή που ήρθε στον β’ γύρο των εκλογών. Με τον Ζέρβα έχει δουλέψει μάλιστα ο Μπουτάρης, αλλά όπως αποκάλυψε, προτιμούσε τον Νίκο Ταχιάο για δήμαρχο! Γι’ αυτόν και τον ψήφισε, όπως είπε στην «Καθημερινή της Κυριακής».

«Ψήφισα Ταχιάο, το λέω χωρίς κανένα ενδοιασμό διότι πιστεύω ότι έχει καλύτερες οργανωτικές ικανότητες. Με το Ζέρβα είχα δουλέψει, τον είχα αντιδήμαρχο. Στη διαδρομή βγήκαν οι διαφορές μας, όπως για τα αρχαία της Βενιζέλου αλλά και για άλλες χοντρές ιστορίες με τους συμβασιούχους», είπε χαρακτηριστικά ο Μπουτάρης.

Τον… ΠΑΟΚ είδε ως αιτία νίκης του Ζέρβα ο Μπουτάρης

Ο πρώην δήμαρχος της συμπρωτεύουσας, υποδέχτηκε τον Ζέρβα και του παρέδωσε τον Δήμο, αλλά στις δηλώσεις του, τόνισε πως ο διάδοχός του, προσπαθούσε να τον υποσκελίσει, όσο ήταν αυτός δήμαρχος.

«Οταν πέρασε στην αντιπολίτευση και άρχισε να ασχολείται με του που θα πάει ταξίδι ο δήμαρχος και το ένα και το άλλο, συνειδητοποίησα πως ήθελε να με αποδομήσει και να αναδείξει τη δική του προσωπικότητα. Και το έκανε πολύ καλά κρίνοντας από το αποτέλεσμα», σχολίασε.

Όσο για το τι έφταιξε και ο Ταχιάος έχασε την δημαρχεία στον β’ γύρο, ο Μπουτάρης χρησιμοποίησε τον… ΠΑΟΚ ως λόγο της ήττας. «Πιστεύω πως ο Ταχιάος έκανε δύο-τρία πολύ χοντρά λάθη. Δηλαδή δεν τα βάζεις με τον ΠΑΟΚ παραμονή εκλογών. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του Ζέρβα».

 

Written by stelios

Γιατί πρέπει να κοιμούνται τα παιδιά το μεσημέρι

Σήμερα θα δείτε τον πιο μεγάλο και φωτεινό πλανήτη Δία του 2019