Μόρια: Ταυτοποίηση νεκρών -Ενισχύθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις

Η σορός μιας απανθρακωμένης γυναίκας που μεταφέρθηκε στις 7 το απόγευμα της Κυριακής από ιδιώτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, και η σορός ενός απανθρακωμένου παιδιού που έβγαλαν μέσα σε μια κουβέρτα πρόσφυγες και μετανάστες από το τμήμα του καταυλισμού που κάηκε στην κάτω πύλη του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των όσων συμβαίνουν στον καταυλισμό της Μόριας.
Όπως αναφέρει το Lesvosnews, η ταυτοποίηση ολοκληρώθηκε και προέκυψε ότι η άτυχη γυναίκα είχε καταγωγή από το Αφγανιστάν. Η ίδια μαζί με το παιδάκι της κάηκαν ζωντανοί όταν το κοντέινερ στο οποίο διέμεναν τυλίχτηκε στις φλόγες.
Αστυνομικές δυνάμεις μεταβαίνουν στη Μυτιλήνη λόγω των επεισοδίων που είναι σε εξέλιξη. Επίσης, λόγω της κατάστασης που παραμένει έκρυθμη μεταβαίνει στο νησί και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου μαζί με τον αρχηγό της Αστυνομίας και τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής.

 

Οι μετανάστες δεν επέτρεπαν ούτε στα ασθενοφόρα και τους διασώστες του ΕΚΑΒ να μπουν μέσα στο ΚΥΤ Μόριας και να παραλάβουν τραυματίες αφού δεχόταν συνέχεια κλήσεις για βοήθεια.

Ακόμα και οι σοροί των δύο νεκρών μεταφέρθηκαν με ιδιωτικό αυτοκίνητο ενώ αργά το βράδυ και αφού ηρέμησαν κάπως τα πράγματα τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν συνεχώς τραυματίες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

πηγή: lesvosnews.gr

Κρατούμενος στις φυλακές Αυλώνα επιτέθηκε και τραυμάτισε σωφρονιστικό υπάλληλο

Ο σωστός τρόπος για να βράσετε τα μακαρόνια (βίντεο)