Μοντέλα κατόπιν παραγγελίας ΑΙ – Οι «δίδυμες αδερφές» που σαρώνουν στο Ιnstagram

Πραγματικότητα και φαντασία έχουν γίνει πλέον μια λεπτή γραμμή. Μοντέλα γυναικών που δημιουργούνται κατόπιν παραγγελίας μέσω τεχνητής νοημοσύνης σαρώνουν το Instagram. Οι δύο δίδυμες αδελφές, Έμιλι και Φιόνα Πελεγκρίνι σαρώνουν στο Instagram με τις φωτογραφίες που μοιράζονται από φανταστικά ταξίδια.

«Πανέμορφη» γραφούν κάτω από ανάρτηση της Έμιλι. «Καλημέρα έρωτα της ζωής μου», γράφει άλλος, «πω, πω είσαι υπέροχη» γράφει άλλος και πάει λέγοντας.

Ο δημιουργός των «γυναικών»

O δημιουργός τους δουλεύει 14-16 ώρες προσπαθώντας να βρει ποια προγράμματα λειτουργούν καλύτερα για το πρόσωπο, το σώμα ή τα βίντεο των «παιδιών» του. Οι δύο αδελφές δημιουργήθηκαν από έναν έμπειρο ειδικό στην τεχνολογία. Όταν ζήτησε από το AI να του φτιάξει την εικόνα της ιδανικής ευρωπαίας γυναίκας, εμφανίστηκε μπροστά του η Έμιλι.

Λίγες εβδομάδες αργότερα μετά τη δημιουργία της Έμιλι και αφού άρχισε να κερδίζει θαυμαστές στα social media, αποφάσισε να φτιάξει και τη δίδυμη αδερφή της, τη Φιόνα, η οποία έχει 43.000 followers προς το παρόν.

Οι αδερφές έχουν καταφέρει να κερδίσουν τον θαυμασμό διάσημων ποδοσφαιριστών, ακόμη και δισεκατομμυριούχων, μερικοί από τους οποίους μάλιστα, τους έχουν στείλει μηνύματα για να τις γνωρίσουν καλύτερα, όπως αποκαλύπτει ο δημιουργός τους στη DailyMail.

«Νομίζουν ότι είναι αληθινή. Την προσκαλούν στο Ντουμπάι για να συναντηθούν και να φάνε σε ένα υπέροχο εστιατόριο», δήλωσε στην εφημερίδα.

Ο ποδοσφαιριστής που έπεσε στα «δίχτυα» της ΑΙ

Ο δημιουργός τους υποστήριξε ότι σε μια στιγμή εμφανίστηκε στα άμεσα μηνύματά της ένας Γερμανός ποδοσφαιριστής, ο οποίος είχε στενές σχέσεις με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του. Ο ποδοσφαιριστής λέγεται πως της έστειλε το εξής μήνυμα: «Πώς είναι δυνατόν μια τόσο ωραία κυρία να μην έχει αγόρι;», ενώ ζήτησε μάλιστα, από το μοντέλο της τεχνητής νοημοσύνης τα στοιχεία επικοινωνίας της. Η ίδια τον απέρριψε. Εκείνος επέμεινε, ζητώντας της να μείνουν σε επαφή, με την ίδια να μην του απαντά ξανά.

Η Έμιλι μάλιστα, έχει μεταφέρει κάποιες από τις πιο τολμηρές φωτογραφίες της στο Fanvue, μια πλατφόρμα όμοια με το OnlyFans, στην οποία έχει ήδη κερδίσει 90.000 λίρες σε μόλις έξι εβδομάδες από συνδρομές με τον δημιουργό τους να θησαυρίζει από ένα στερεότυπο που φαίνεται πως καλά κρατεί (και αποδίδει).

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Fanvue, Will Monange, δήλωσε σε άρθρο του Business Instider ότι η τεχνητή νοημοσύνη δίνει στους δημιουργούς περιεχομένου τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη δημιουργική τους σπίθα χωρίς να «είναι το πρόσωπο» μιας δημιουργίας.

Πιστεύουν ότι οι νέες σταρ που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη θα κάνουν θραύση στο εγγύς μέλλον, αποτελώντας ανταγωνίστριων των κοριτσιών της πραγματικής ζωής. Ο δημιουργός της Έμιλι και της Φιόνα ελπίζει να προσθέσει κι άλλες αδελφές.

Την κοιτάει και… λιώνει: Νέα βραδινή έξοδος για Δέσποινα Βανδή και Βασίλη Μπισμπίκη – Τα ερωτικά τραγούδια με τον Άγγελο Διονυσίου (vid)

Γιάννης Πουλόπουλος: Ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου τον αποκάλεσε διαστροφικό σε συζήτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια (vid)