Μόνο με ομάδες των Serie A και B εφεξής το Κύπελλο

Μόνο με ομάδες των Serie A και B εφεξής το Κύπελλο

Αλλάζει η μορφή του ιταλικού Κυπέλλου από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της Λίγκας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα (5/5).

Η νέα φόρμουλα του Coppa Italia θα περιλαμβάνει μόνο 40 συμμετέχουσες ομάδες, δηλαδή τις 20 της Serie A και τις 20 της Serie  Β, με την έναρξη να προγραμματίζεται για τις 15 Αυγούστου.

Ο στόχος, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, είναι να βελτιωθεί η ποιότητα της διοργάνωσης και να δημιουργηθούν άμεσα ανταγωνιστικές συναντήσεις, που θα είναι ελκυστικές για την τηλεόραση.

Έως και την τρέχουσα περίοδο (2020-21), οι ομάδες που συμμετείχαν στο ιταλικό Κύπελλο ήταν συνολικά 78: 9 από τη Δ΄ Εθνική (Serie D), 29 από την Lega Pro, 20 από τη Serie B και 20 από τη Serie A.

Οι ομάδες της Serie D και οι 27 Lega Pro, με την τρέχουσα μορφή, ξεκινούσαν τη διοργάνωση (πρώτος γύρος). Ακολουθούσαν οι άλλες δύο ομάδες της Lega Pro και οι 20 της Serie B (β΄ γύρος), εν συνεχεία έμπαιναν 12 σύλλογοι της Serie A ομάδες (γ΄ προκριματικός γύρος) και τελευταίες ξεκινούσαν, από τη φάση των «16», οι οκτώ «μεγάλες» της Serie A.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ
 

Βρείτε μας στο Twitter! Πατήστε εδώ

Διαβάστε επίσης »

mesanychta:-i-eleonora-meleti-ypodechetai-tin-anna-andrianou-kai-ton-nektario-sfyraki

Μεσάνυχτα: Η Ελεονώρα Μελέτη υποδέχεται την Άννα Ανδριανού και τον Νεκτάριο Σφυράκη

γρηγορης αρναουτογλου

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Οι throwback φωτογραφίες με διάσημους φίλους του από την εποχή που έπαιζε ποδόσφαιρο