Μόλις τρεις οι εκπρόσωποι της SL στη διοργάνωση

Μόλις τρεις οι εκπρόσωποι της SL στη διοργάνωση

Το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται σε μία από τις χειρότερες φάσεις της Ιστορίας του κι αυτό αντικατοπτρίζεται σε πολλές περιπτώσεις.

Μία είναι η 18η θέση στο ranking της UEFA που στέρησε στα κύπελλα Ευρώπης και υποβίβασε τις τρεις από τις τέσσερις εκπροσώπους της χώρας μας στο νεοσύστατο Conference League.

Υπάρχει κι άλλη μία ένδειξη ότι το πρωτάθλημα της Super League βρίσκεται πλέον πολύ χαμηλά, είναι η ελάχιστη εκπροσώπηση στο EURO 2020 με μόλις τρεις ποδοσφαιριστές.

Οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σβιντέρσκι (Πολωνία), Μίκαελ Κρμέντσικ (Τσεχία) και ο μέσος της ΑΕΛ, Τιμ Σπαρβ (Φινλανδία) είναι οι μοναδικοί παίκτες που αγωνίστηκαν στο τελευταίο πρωτάθλημα της Super League και συμπεριλήφθηκαν στις αποστολές των εθνικών ομάδων τους για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που αρχίζει την επόμενη Παρασκευή (11/6).

Συνολικά στη διοργάνωση εκπροσωπούνται 30 ευρωπαϊκές χώρες και 34 από όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων των πρωταθλημάτων των ΗΠΑ (και Καναδά), της Κίνας και της Ιαπωνίας.

Εκτός από την Ελλάδα, υπάρχουν άλλες επτά ευρωπαϊκές χώρες που παρότι δεν προκρίθηκαν στην τελική φάση, θα εκπροσωπηθούν ως «πρωταθλήματα».

Η Κύπρος έχει οκτώ ποδοσφαιριστες, δύο από τη Σλοβακία τους Ντούρις, Χούμποτσαν (Ομόνοια), τρεις από τη Βόρεια Μακεδονία τους Τσιτσκόφσκι, Σπιρόφσκι (ΑΕΚ Λάρνακας) και Σισκόφσκι (Δόξα Κατωκοπιάς), δύο από τη Φινλανδία τους Αραγιούρι, Βαλακάρι (Πάφος) και έναν από την Ουγγαρία, τον Άνταμ Λανγκ.

Πιο ομοιογενής απ΄όλες τις εθνικές ομάδες είναι η Αγγλία με 23 από τους 26 ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στην Premiership, δύο στη Ντόρτμουντ (Σάντσο, Μπέλιγχαμ) και έναν στην Ατλέτικο Μαδρίτης (Τρίπιερ), ενώ η Φινλανδία και η Σλοβακία έχουν μόνο έναν παίκτη που αγωνίζεται στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Τη μερίδα του λέοντος έχει μακράν η Αγγλία, καθώς στο EURO 2020 τα πρωταθλήματά της θα έχουν 146 εκπροσώπους!

Αναλυτικά η κατανομή των παικτών ανά χώρα στην οποία αγωνίζονται:

146 Αγγλία   91 Γερμανία  75 Ιταλία  42 Ισπανία  32 Ρωσία  31 Γαλλία  19 Ουκρανία  18 Τουρκία  17 Ολλανδία και Ουγγαρία  15 Τσεχία  14 Σκοτία  13 Κροατία  10…

Βέλγιο   9 Δανία και Πολωνία   8 Πορτογαλία, Σουηδία και Κύπρος   6 Ουαλία, Ελβετία και ΗΠΑ   4 Σλοβακία   3 Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία και Κίνα   2 Αυστρία   1 Αλβανία, Βοσνία, Καναδάς, Φινλανδία, Ιαπωνία, Νορβηγία και ΣερβίαΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΑΙΟΣ

agries-melisses-g-kyklos:-h-archi

Αγριες μέλισσες Γ κύκλος: H αρχή

H Volvo ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων παγκοσμίως κατά 43% τον Μάιο

H Volvo ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων παγκοσμίως κατά 43% τον Μάιο