Μητσοτάκης: Ισχυρή εντολή για να μπορέσω να αλλάξω την Ελλάδα

«Ισχυρή εντολή» για να μπορέσει «να αλλάξει την Ελλάδα» ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αρχαία Ολυμπία, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Ηλεία και την Αχαΐα.

«Ισχυρή ανάπτυξη, αυτοδύναμη Ελλάδα: αυτό είναι το σύνθημα με το οποίο θα πάμε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και δεν το διαλέξαμε τυχαία. Το διαλέξαμε διότι αν δεν έχουμε ισχυρή ανάπτυξη δεν θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πολλές καλές θέσεις εργασίας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος σε στελέχη της Ν.Δ. τούς ζήτησε «από τώρα μέχρι και την 7η Ιουλίου να μην υπάρχει καμία επανάπαυση», διότι – όπως σημείωσε – δεν ψηφίζουν οι δημοσκοπήσεις, ψηφίζουν οι πολίτες στην κάλπη». «H πολιτική αλλαγή θα ολοκληρωθεί μόνο εάν το βράδυ της 7ης Ιουλίου μου δώσετε μια ισχυρή εντολή για να μπορέσω να αλλάξω την Ελλάδα. Για αυτό και κανείς δεν πρέπει να λείπει από αυτή την εκλογική αναμέτρηση» είπε, προσθέτοντας: «Δεν θέλω λοιπόν καμία επανάπαυση, καμία χαλαρότητα, καμία προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος».

Όπως ανέφερε, οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο κατακαλόκαιρο και είναι πάρα πολύ σημαντικό ο κομματικός μηχανισμός «να είναι σε εγρήγορση και όλοι να πάμε να ψηφίσουμε».

Απευθυνόμενος στη συνέχεια στους νέους είπε: «Τους λέω πως πρώτα θα ψηφίσετε και μετά θα πάτε για μπάνιο, γιατί η ψήφος αυτή είναι σημαντική πρωτίστως για το μέλλον της νέας γενιάς».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε και το άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους των κομμάτων που βρίσκονται μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία δεν θα κατέβουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου: «Αυτές τις 3,5 εβδομάδες που έμειναν μέχρι τις εκλογές, πρέπει να πείσουμε και τους αμφιταλαντευόμενους συμπολίτες μας, και είναι πολλοί εδώ στην Ηλεία, που πολιτικά τοποθετούνται σε κόμματα, τα οποία μπορεί να βρίσκονται μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια από αυτά δεν θα κατέβουν καν στις εκλογές, να τους πούμε ότι σήμερα η μόνη σίγουρη επιλογή, η μόνη επιλογή που δεν θα αισθάνεστε καμία τύψη ότι η ψήφος σας μπορεί να πήγε χαμένη, είναι η επιλογή στήριξης της Νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του από το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου και ξεναγήθηκε από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας. Στη συνέχεια έκανε βόλτα και στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου συνομίλησε με κατοίκους, καταστηματάρχες και επισκέπτες και τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να αναδειχθούν -σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση- όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής προκειμένου να αυξηθεί τόσο ο αριθμός των επισκεπτών όσο και η μέση τουριστική δαπάνη, προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Επόμενη στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία ήταν το φράγμα του Αλφειού, το οποίο έχει υποστεί ζημιές από κατολισθήσεις και έχει ανάγκη βελτιωτικών έργων. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο καθαρισμός του φράγματος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αποτραπούν νέες πλημμύρες, προσθέτοντας ότι προτεραιότητες είναι και η κατασκευή της ιχθυόσκαλας αλλά και των δικτύων άρδευσης. Ακολούθως, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σταμάτησε στα Μακρίσια όπου συνομίλησε με κατοίκους του χωριού. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την περιοδεία του στα Κρέστενα ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον Πύργο Ηλείας.

Written by stelios

Τροχαίο Πατέρα: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού ο 19χρονος

“Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον”: Στα μέσα Ιουλίου ξεκινούν οι αιτήσεις -Πόσες κατοικίες θα ενταχθούν