Μητσοτάκης – Ερντογάν: Ξεκίνησε το τετ α τετ στη Νέα Υόρκη

Εξαιρετικής σημασίας θεωρείται η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ξεκίνησε στις 16.45, όπως ήταν προγραμματισμένο, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 17.30.
Η συνάντηση γίνεται  σε μία συγκυρία αυξημένης προκλητικότητας από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ και ενώ έχουν αυξηθεί οι μεταναστευτικές ροές προς τα νησιά του Αιγαίου. Παρόντες στη συνάντηση είναι οι κύριοι Δένδιας και Πέτσας από ελληνικής πλευράς και Τσαβούσογλου και Ακάρ από την τουρκική πλευρά.

Οι δυο τους έχουν ήδη βρεθεί για λίγο σε ένα διάλειμμα των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τη Δευτέρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαίωσαν την αμοιβαία βούλησή τους για να συζητήσουν αναλυτικότερα.

Η ελληνική πλευρά προσέρχεται στη συνάντηση για να επαναλάβει την πρόταση του πρωθυπουργού να επιχειρηθεί «επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών χωρίς απειλές και τσαμπουκάδες». Δεν πέρασε απαρατήρητο, πάντως, ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει απειλές, τις οποίες κατηύθυνε αυτή τη φορά προς τη Συρία και τους Κούρδους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Με τους Δημάρχους της Θεσσαλονίκης συναντήθηκε η ηγεσία της ΕΛΑΣ

Kαλαμάτα: Στο ΕΣΠΑ η καινοτομία στην πληροφόρηση επισκεπτών με info points