Μητσοτάκης: Έρχονται Διοικητικοί Γραμματείς στο Δημόσιο & δικαίωμα υπογραφής στους διευθυντές (βίντεο)

Την άποψη ότι «η αντιμετώπιση και του σεισμού στην Αττική και της πρόσφατης θεομηνίας στην Χαλκιδική δείχνει ότι το κράτος μπορείς να γίνει καλύτερο», τόνισε στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόσθεσε, δε,  ότι  «τα πρόσωπα έχουν σημασία» αλλά και ότι «οι κινήσεις στο θέμα της ασφάλειας δείχνει ότι έλειπε η πολιτική βούληση».

Αναφορικά με τους Γενικούς Γραμματείς ο κ. Μητσοτάκης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με την επιλογή από την κυβέρνηση, τόνισε ότι  «καθιερώνουμε την θέση Υπηρεσιακού Γενικού Γραμματέα σε κάθε υπουργείο που θα επιλέγεται από το ΑΣΕΠ και θα ελέγχει τις δαπάνες». Μίλησε, μάλιστα, για «πραγματική αποκομματικοποίηση επιστρέφοντας την υπογραφή εκεί που ανήκει, στους διευθυντές του Δημοσίου, στους άξιους δημοσίους υπαλλήλους».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία επιλογής Διοικητικών Γραμματέων μέσω ΑΣΕΠ, από το Μητρώο Στελεχών του Δημοσίου, όπου έχουν υποβάλλει αιτήσεις περί τους 7.000 υπαλλήλους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ, PROTEINOMENA

Αλέξανδρος Ρήγας: Οι τελευταίες εξελίξεις για την κατάσταση της υγείας του

Κολοκοτρώνης γίνεται ο Γιάννης Μπέζος