Μίρα Σορβίνο: Αποκάλυψε με δάκρυα ότι είχε πέσει θύμα βιασμού σε ραντεβού

Για πρώτη φορά η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ Μίρα Σορβίνο μίλησε δημόσια για μια τραυματική εμπειρία που βίωσε, όταν έπεσε θύμα βιασμού από έναν άνδρα με τον οποίο είχε βγει ραντεβού.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός προχώρησε σε αυτήν την σοκαριστική αποκάλυψη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που διοργανώθηκε με αίτημα την αυστηροποίηση της νομοθεσίας στην Νέα Υόρκη για τα αδικήματα της σεξουαλικής παρενόχλησης και του βιασμού.

Η πρωταγωνίστρια του «Ακαταμάχητη Αφροδίτη», μία από τις πρώτες ηθοποιούς που είχαν καταγγείλλει δημόσια τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση, εξήγησε τους λόγους που την έκαναν να σιωπά μέχρι σήμερα για αυτό που της συνέβη την συγκεκριμένη βραδιά.

«Το κίνημα του #MeToo υπήρξε γενικά υπέροχο, αλλά για μένα, σε προσωπικό επίπεδο, ήταν κάτι το άκρως τραυματικό. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσω ξανά το παρελθόν και τους δαίμονές μου, με έναν τρόπο που δεν είχα προσχεδιάσει. Δεν είχα αντιμετωπίσει επαρκώς παλιά τραύματα ούτε είχα αποζητήσει τη βοήθεια που χρειαζόμουν. Ο περασμένος 1,5 χρόνος ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα, δύσκολη και συνάμα υπέροχη περίοδος για μένα. Πλέον μπορώ να βρεθώ απέναντί σας και να σας πω ότι, όχι μόνο υπήρξα θύμα παρενόχλησης και βιαιοπραγίας από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, αλλά και ότι έχω δεχτεί σεξουαλική επίθεση και έχω επιζήσει από βιασμό σε ραντεβού», είπε η Μίρα Σορβίνο στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Εξηγώντας τους λόγους που μέχρι σήμερα δεν είχε μιλήσει ποτέ δημόσια για το βιασμό, η 51χρονη είπε: «Στις περιπτώσεις βιασμού δευτέρου βαθμού, κατηγορία στην οποία θα ενέπιπτε ο δικός μου, αισθάνεσαι ντροπή. Νιώθεις ότι με κάποιον τρόπο φταις εσύ, ότι έπρεπε να είχες φανεί πιο έξυπνη, ότι έπρεπε να είχες προστατεύσει τον εαυτό σου καλύτερα, ότι δεν έπρεπε να είχες πιει εκείνο το ποτό, που μπορεί να περιείχε οτιδήποτε».

Υπενθυμίζεται ότι Μίρα Σορβίνο υπήρξε μία από τις πρώτες γυναίκες στο Χόλιγουντ που κατήγγειλαν ανοιχτά τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση. Ειδικότερα, η ηθοποιός είχε αποκαλύψει ότι ο παραγωγός είχε προσπαθήσει να της κάνει μασάζ σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο το 1995, και την «κυνηγούσε» συνεχώς πιέζοντάς την να κάνουν σεξ. Μάλιστα είχε εμφανιστεί αιφνιδιαστικά και στο σπίτι της ένα βράδυ, ωστόσο εκείνη τηλεφώνησε αμέσως σε έναν άνδρα φίλο της για να έρθει και να την προστατέψει. Η άρνησή της να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον παραγωγό είχε ως αποτέλεσμα η καριέρα της να πάρει την κάτω βόλτα, αφού ο Γουάινστιν έβαλε την Σορβίνο στη «μαύρη λίστα» των στούντιο.

Written by stelios

ΚΕΠ Φλώρινας: Κοινωνικός Τουρισμός ΟΓΑ 2019

Τρία σοβαρά προβλήματα υγείας που προκαλεί η αποχή από το σεξ