Μήπως τα αναγνωρίζεις; – Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι οι φίλοι σου σε ζηλεύουν

Αν αναγνωρίζεις τα παρακάτω σημάδια τότε ήρθε η ώρα να απομακρυνθείς από τους τοξικούς φίλους σου.

Σου κάνει φιλοφρόνηση με μια προσβολή

Εάν η φίλη σου σε ζηλεύει, θα κάνει ότι μπορεί για να εμφανιστεί υποστηρικτική, ωστόσο θα εκφράσει μια κακία. Έτσι, δώσε προσοχή σε αυτά που λέει, επειδή μπορεί να λέγονται με λάθος τρόπο. Πρόσεξε παθητικοεπιθετικές εκφράσεις.

Για παράδειγμα, μπορεί να βρεις μια νέα δουλειά και η φίλη σου να σε συγχαρεί λέγοντας, «Είναι καταπληκτικό, αλλά είναι ασυνήθιστο να προσλαμβάνουν άτομα με τέτοια έλλειψη εμπειρίας, αλλά συγχαρητήρια».

Χαίρεται με τα λάθη σου

Ακόμα κι αν είναι ένα λάθος που έκανες πριν από πολύ καιρό ή μόλις αντιμετώπισες μια απώλεια, η ζηλότυπη φίλη σου θα είναι η πρώτη που θα σου πει, «σου το είπα». Μπορεί να αισθάνεται χαρούμενη και ικανοποιημένη όταν βιώνεις αποτυχία. Κάθε άτομο που χαίρεται για την αποτυχία του άλλου, δεν είναι άτομο με το οποίο μπορεί να κάνει παρέα κανείς.

Σε κουτσομπολεύει

Μερικές φορές, ακόμη και η φίλη σου δεν θα συνειδητοποιήσει ότι σε ζηλεύει. Πιθανότατα θα ξεκινήσει με ένα αίσθημα «αντιπάθειας», ειδικά αν επιτύχεις κάτι που πάντα ήθελε για τον εαυτό της. Άρα μπορεί να αρχίσεις να ακούς από άλλα άτομα ότι η «φίλη» σου διαδίδει όχι τόσο καλά νέα για εσένα. Απολαμβάνει να σε εκθέτει σε άλλους, ώστε να φαίνεται καλύτερη από εσένα.

Εάν αποφασίσεις να αντιμετωπίσεις τη φίλη σου για αυτό, πιθανότατα θα βρει μια δικαιολογία, όπως λέγοντας ότι έχεις γίνει «διαφορετική» ή «αλαζονική».

Σου λέει ότι είσαι τυχερή

Είναι κατανοητό να πεις, «Ω, είσαι τυχερή», σε περιπτώσεις όπως όταν κερδίζεις ένα παιχνίδι. Αλλά αν η φίλη σου, λέει ότι είσαι τυχερή μόνο και μόνο επειδή προσλήφθηκες για μια θέση εργασίας που γνωρίζει ότι έχεις εργαστεί σκληρά, δεν είναι καλό σημάδι. Αυτό μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στην κατάσταση της σχέσης σου, ειδικά εάν έχεις έναν καλό σύντροφο.

Δεν είναι από αγάπη – αυτό το άτομο απλά ζηλεύει. Το κάνει αυτό, πιθανότατα, για να αισθανθεί καλύτερα.

Yποβαθμίζει τα επιτεύγματά σου

Μια ζηλότυπη φίλη πιθανότατα θα αισθάνεται άσχημα για τον εαυτό της, με τέτοιο τρόπο που να υποβαθμίζει τα επιτεύγματά σου. Εάν έχεις καλά νέα, μπορεί να αρχίσει να ψάχνει κάτι αρνητικό να πει για να σε κάνει να νιώσεις ότι δεν το άξιζες. Κάτι σαν, «Μην γιορτάζεις ακόμα, έχουμε μερικές ακόμη εξετάσεις μέχρι το τέλος του έτους».

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος που μια ζηλότυπη φίλη μπορεί να μειώσει τη σημασία της επιτυχίας σου. Μπορεί να σχολιάσει κάτι, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι έχει περισσότερα από εσένα. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να πει «Κάποτε, είχα την υψηλότερη βαθμολογία, για ένα πολύ πιο δύσκολο θέμα από αυτό».

Στο «φως» νέες καταγγελίες: Ηθοποιός έμπαινε στο καμαρίνι και μαγνητοσκοπούσε κρυφά τις συναδέλφους του

Αναπολεί τα φοιτητικά χρόνια της στην Ιταλία