Με ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ στο ΥΓΕΙΑ ο Πέτρος Φιλλιπίδης! Τον μετέφερε η γυναίκα του!

Με ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ στο ΥΓΕΙΑ ο Πέτρος Φιλλιπίδης! Τον μετέφερε η γυναίκα του! Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ηθοποιός όπως μεταδόθηκε νωρίτερα μεταφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης εκτάκτως στο νοσοκομείο Υγεία. Ο Π. Φιλιππίδης αισθάνθηκε αδιαθεσία στο σπίτι του στο Ψυχικό, με αποτέλεσμα να τον μεταφέρει εσπευσμένα η σύζυγός του στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Η ανακοίνωση της οικογένειας

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου. Έχουμε εμπιστοσύνη στους ιατρούς και θα αναμένουμε τη γνωμάτευσή τους. Ευχαριστούμε όλους για τα μηνύματα αγάπης και τις ευχές που δεχόμαστε».

Το μικρό χρονικό με τις μεγάλες επιπτώσεις!

Δεν είναι πολύ πιθανό να μην άντεξε την τόση μεγάλη πίεση ο αγαπημένος ο μεγάλος μας ηθοποιός; Το επεισόδιο της υγείας του Πέτρου Φιλιππίδη συνέβει λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση του ηθοποιού, στην οποία ζητεί να μην εμπλακεί το όνομά του σε περιστατικά που αγνοεί, εν μέσω καταγγελιών για λεκτική, ψυχολογική και σεξουαλική παρενόχληση που συγκλονίζουν το ελληνικό θέατρο.

Δεν άντεξε την συνεχόμενη ένταση και την πίεση των τελευταίων 24ωρων ο Πέτρος Φιλιππίδης, ειδικά την χθεσινή ημέρα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Παρόλο που δεν έχουν απαγγελθεί επίσημα καταγγελίες ή κατηγορίες εναντίον του, το εξώδικο που επέλεξε να στείλει στα ΜΜΕ απαγορεύοντας την οποιαδήποτε αναφορά ή φωτογραφία του, έριξε ακόμη περισσότερο λάδι στην φωτιά
που σιγόβραζε.

Από εκείνη την στιγμή ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης μιλάει ατέλειωτες ώρες στο τηλέφωνο με φίλους του, προσπαθώντας να διακρίνει τι μέλλει γενέσθαι σε ότι αφορά την περίπτωσή του.

Τελικά όμως δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον θόρυβο που προκάλεσε με το εξώδικό του και τα όσα ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες.

Επιστρέφοντας στο σπίτι του μιλούσε συνεχώς σχεδόν στο τηλέφωνο, μέχρι την στιγμή που έχασε τις αισθήσεις του και λιποθύμησε το απόγευμα.

Η σύζυγός του τον μετέφερε αμέσως με το αυτοκίνητό της στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Υγεία», όπου του έγινε αμέσως εισαγωγή.

Ακολούθησαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, ώστε οι γιατροί να διαπιστώσουν ότι η υγεία του δεν κινδυνεύει, ενώ λίγο αργότερα η οικογένειά του εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης εισήχθη σήμερα το απόγευμα εκτάκτως στο νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου. Έχουμε εμπιστοσύνη στους ιατρούς και θα αναμένουμε τη γνωμάτευσή τους.

Ευχαριστούμε όλους για τα μηνύματα αγάπης και τις ευχές που δεχόμαστε».

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες γύρω από τα όσα ακούγονται για το όνομά του στον θεατρικό και τον τηλεοπτικό χώρο λένε ότι οι γυναίκες που θα προχωρήσουν σε καταγγελίες εναντίον του, ακολουθούν τις οδηγίες των δικηγόρων τους.

Η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, κυρίως λόγω νομικών λεπτομερειών όμως ο θόρυβος εξακολουθεί να είναι πολύ ισχυρός.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που επιμένουν ότι η περίπτωση του χαρισματικού κωμικού θα περιέχει πιο σοβαρές κατηγορίες από αυτήν των άλλων δύο συναδέλφων του.

Μετά τον Γιώργο Κιμούλη και τον πρώην σύντροφο της Αλίκης Βουγιουκλάκη και της Δήμητρας Λιάνη, οι οποίοι έχουν δεχτεί ονομαστικές καταγγελίες, ακολούθησε το όνομα του Πέτρου Φιλιππίδη.

Μάλιστα τρεις περίπου ώρες μετά την εισαγωγή του, μια πολύ γνωστή ηθοποιός έκανε μια πολύ ιδιαίτερη ανάρτηση, την δεύτερη μέσα σε λίγα 24ωρα.

Σε αυτήν όπως και στην πρώτη, η οποία έγινε λίγες ώρες μετά το εξώδικο του γνωστού ηθοποιού την περασμένη Δευτέρα δεν χρησιμοποίησε κάποια φράση και δεν έγραψε τίποτε, απλώς ανήρτησε ένα συγκεκριμένο σημείο στίξης αρκετές φορές.

Η συγκεκριμένη φέρεται να είναι μια από τις τουλάχιστον έξι γυναίκες που σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών, αναμένεται να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες καταγγελίες.

Αυτές θα αφορούν τον διακεκριμένο ηθοποιό, πρωταγωνιστή και μέρος πλέον ενός κυκλώνα που σαρώνει με ορμή τον χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής.

Διαβάστε επίσης: Αναμένεται να παρουσιαστή και στον ανακριτή ο Πέτρος Φιλλιπίδης:
Υπό έρευνα οι καταγγελίες για δύο απόπειρες βιασμού με την κλήτευση των πρώτων μαρτύρων – Στο μικροσκόπιο κι ένας ακόμη ηθοποιός

Ένα μεγάλο κεφάλαιο για τα όσα διαδραματίζονταν τα προηγούμενα χρόνια πίσω από τις κουίντες και τα θεατρικά παρασκήνια, γράφεται αυτές τις ημέρες σε εισαγγελικά και ανακριτικά γραφεία, όπου βρίσκονται ανοιχτές δικογραφίες για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου και της τέχνης.

Και μπορεί, οι πρώτες σελίδες του αποκαλυπτικού αυτού βιβλίου να αφορούν στον σκηνοθέτη και πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, στις επόμενες όμως θα ξεδιπλωθούν οι καταγγελίες που στρέφονται κατά του Πέτρου Φιλιππίδη

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές εστιάζουν, τώρα, σε αναφορές κατά του γνωστού ηθοποιού και θιασάρχη, ο οποίος καταγγέλλεται από γυναίκες συναδέλφους του για δυο απόπειρες βιασμού!

Ημέρα με την ημέρα οι έρευνες της Δικαιοσύνης για το αποκαλούμενο και ως ελληνικό #Μetoo διευρύνονται και ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει τον «επίλογο» της κάθε ανοιχτής δικογραφίας.

Πέτρος Φιλλιπίδης: “Λόγω των απειλών του ένιωθα ότι δεν είχα άλλη επιλογή. Ημουν σε πανικό”
Φάκελοι με καταγγελίες παραδίδονται στους

εισαγγελείς από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), μάρτυρες καλούνται να επιβεβαιώσουν τα καταγγελλόμενα και εν εξελίξει έρευνες φτάνουν στην κορύφωσή τους με την άσκηση ποινικών διώξεων για το αδίκημα του βιασμού ή ακόμη και με την έκδοση εντάλματος σύλληψης, όπως συνέβη στην περίπτωση του Δ. Λιγνάδη.

Εισαγγελείς και ανακριτές, ως οι πλέον θεσμικά αρμόδιοι, έχουν αναλάβει να αποφανθούν για την βασιμότητα όσων ζοφερών καταγγέλλονται τις τελευταίες εβδομάδες και ακολούθως να αποφασίσουν αν θα απαγγείλουν ή όχι κατηγορίες.

ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΛΙΠΙΔΗΣ: “ΟΠΩΣ ΗΜΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΜΥΩΔΕΣ ΣΩΜΑ ΤΟΥ, ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΙΑΙΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΤΟΥ”

Αυτή την στιγμή, στη Δικαιοσύνη βρίσκονται σε εξέλιξη έξι συνολικά έρευνες- τέσσερις προκαταρκτικές και δυο ανακριτικές – για τα καταγγελλόμενα περί σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης από ανθρώπους του θεάτρου και της ηθοποιίας.

Ο Φιλιππίδης και οι καταγγελίες για δυο απόπειρες βιασμού

Μετά την υπόθεση Λιγνάδη, η οποία πλέον βρίσκεται στα χέρια της 19ης τακτικής ανακρίτριας, η εισαγγελία εστιάζει στις καταγγελίες που έχει λάβει από το ΣΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές δίνουν προτεραιότητα σε τουλάχιστον δυο καταγγελίες κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, για τις οποίες υπάρχει έδαφος προς έρευνα, αφού σε αυτές περιγράφονται κακουργήματα -δυο απόπειρες βιασμού- που δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Την έρευνα για τις καταγγελίες σε βάρος του δημοφιλούς ηθοποιού διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κων. Σπυρόπουλος.

Πέτρος Φιλλιπίδης: «Σε θέλω, θα σε γ…,δεν θα μου ξεφύγεις»

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει και ο κύκλος της εξέτασης μαρτύρων. Ακολούθως θα κληθούν και οι παθούσες και τελευταίος ο ηθοποιός.

Μετά την αποτίμηση των στοιχείων που θα συγκεντρωθούν, η εισαγγελία θα αποφανθεί για το αν θα προχωρήσει ή όχι στην άσκηση ποινικής δίωξης.

Σε περίπτωση πάντως που απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του Π. Φιλιππίδη η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή ενώπιον του οποίου ο ηθοποιός θα κληθεί να απολογηθεί.

Πρόκειται για το πιο κρίσιμο στάδιο της έρευνας, καθώς αμέσως μετά ανακριτής και εισαγγελέας αποφασίζουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου, αν δηλαδή θα οδηγηθεί ή όχι στη φυλακή.

Πέτρος Φιλλιπίδης: Φοβόμουν να βγω έξω μόνη μου…Ετρεμα κάθε φορά που χτυπούσε το κινητό μου ότι θα είναι πάλι αυτός

Πάντως, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στα χέρια της εισαγγελίας βρίσκεται και μια ακόμη καταγγελία επίσης για απόπειρα βιασμού σε βάρος ενός ακόμη ηθοποιού. Και η καταγγελία αυτή εξετάζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητά της.

Η διπλή έρευνα για Λιγνάδη και η ανάκριση για τον δεύτερο ηθοποιό

Σημαντικές έρευνες βρίσκονται, όμως, σε εξέλιξη και για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές της Τρίπολης.

Ο σκηνοθέτης κατηγορείται για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή και για αυτή την κατηγορία, συνελήφθη βάσει εντάλματος της 19ης τακτικής ανακριτρίας.

Η προφυλάκιση Λιγνάδη αποφασίστηκε έπειτα από δυο μηνύσεις που κατατέθηκαν εναντίον του από δυο άνδρες.

Οι μηνυτές καταγγέλλουν τον σκηνοθέτη για βιασμό τους, τον Αύγουστο του 2010 και τον Αύγουστο του 2015, αντιστοίχως.

Η συγκεκριμένη δικογραφία βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας, η οποία συνεχίζει την έρευνά της για τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΛΙΠΙΔΗΣ: ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ: “ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙΣ, ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ, ΘΑ ΜΕ ΒΡΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ, ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ”.

Πρόσφατα η ίδια διέταξε τη διενέργεια έρευνας στο σπίτι, το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα του Δ. Λιγνάδη.

Οι αρχές συνέλεξαν διάφορα στοιχεία με πλέον σημαντικά όσα προέρχονται από τον υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου.

Τα ψηφιακά αυτά αρχεία βρίσκονται προς ανάλυση στη Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται η παράδοση πορίσματος στην ανακρίτρια για τα ευρήματα που θα εντοπιστούν.

Ωστόσο, ο «φάκελος Λιγνάδη» που έχει σχηματιστεί στη Δικαιοσύνη βάρυνε ακόμη περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς μια νέα, τρίτη κατά σειρά, μήνυση, κατατέθηκε σε βάρος του και πάλι για το αδίκημα του βιασμού.

Η τρίτη μήνυση έχει κατατεθεί από άνδρα που υποστηρίζει πως βιάστηκε το 2018 από τον σκηνοθέτη.

Αυτό που έχει αξία να αναφερθεί είναι ότι και σε αυτή την μήνυση περιγράφεται ο ίδιος τρόπος δράσης.

Ο καταγγέλλων αναφέρει πως ο Δ. Λιγνάδης τον προσέγγισε σε πλατεία του Μεταξουργείου, τον κάλεσε στο σπίτι του και αφού του πρόσφερε ναρκωτικά και αλκοόλ, τον βίασε.

Ακόμη, ο μηνυτής περιγράφει πως ο βιασμός του έλαβε χώρα ενώ ο ίδιος βρίσκονταν σε κατάσταση αναισθησίας.

Όπως λέει, όταν πια συνήλθε αντιλήφθηκε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον κατηγορούμενο.

Τότε ανάμεσά τους υπήρξε ένα σφοδρό λεκτικό επεισόδιο αλλά ο σκηνοθέτης, σύμφωνα πάντα με τον μηνυτή, τον απείλησε πως αν μιλήσει θα καλέσει την αστυνομία και θα τον καταγγείλει ως ληστή.

Πέτρος Φιλλιπίδης: “Τον έσπρωχνα με τα χέρια μου αλλά δεν είχα τη δύναμη να τον κερδίσω. Ήταν βαρύς, σκληρόπετσος και ιδρωμένος”
Για τη μήνυση αυτή η οποία αξιολογείται ως σοβαρή από τις εισαγγελικές αρχές διενεργείται προανάκριση.

Η νέα έρευνα, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης εναντίον του σκηνοθέτη, αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα και εφόσον επιβεβαιωθούν τα καταγγελλόμενα ο φάκελος αυτός να διαβιβαστεί στην ανακρίτρια.

Σε κάθε τόνο, πάντως, ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης αρνείται τις κατηγορίες του βιασμού και μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια κάνει λόγο για «στημένες» καταγγελίες εναντίον του από συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία, καθώς και για «ψευδο μηνύσεις».

Έχει, δε, προαναγγείλει αγωγές και μηνύσεις σε βάρος των μηνυτών αλλά και νέα προσφυγή στον Άρειο Πάγο κατά των δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεσή του.

«Ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει είτε οιανδήποτε γυναίκα είτε οιονδήποτε άνδρα από αυτούς, με τους οποίους είχε ερωτικές σχέσεις», αναφέρει ο κ. Κούγιας σε μια από τις γραπτές δηλώσεις που εξέδωσε.

Την ίδια ώρα, στα χέρια άλλου ανακριτή πέρασε και η δικογραφία που αφορά σε ηθοποιό ο οποίος έχει καταγγελθεί από τον Δ. Άνθη για βιασμό του.

Πρόκειται για τον Ν. Στραβοπόδη σε βάρος του οποίου η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για το συγκεκριμένο αδίκημα που ο ηθοποιός όμως αρνείται κάνοντας λόγο για συναινετική σεξουαλική επαφή του με τον μηνυτή του.

ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΛΙΠΙΔΗΣ: Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ! ΕΤΣΙ ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΜΕ, ΕΤΣΙ ΜΕ ΦΛΕΡΤΑΡΕ
Οι προκαταρκτικές για ασυνόδευτα ανήλικα και Αρσάκεια σχολεία

Εξίσου σημαντικές είναι, όμως, και οι εισαγγελικές έρευνες που «τρέχουν» αυτή την στιγμή και οι οποίες αφορούν σε δυο ιδιαίτερα κρίσιμα και λεπτά ζητήματα.

Ειδικότερα, η πρώτη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη διατάχθηκε από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου και έχει ως αντικείμενο να διαπιστώσει την βασιμότητα δημοσιευμάτων για ασυνόδευτα ανήλικα που φέρονται ότι παρακολουθούσαν θεατρικά μαθήματα που τους παρέδιδε ο Δ. Λιγνάδης.

Για την υπόθεση αυτή κατέθεσε υπόμνημα στην εισαγγελία και η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία και ζήτησε να διερευνηθούν τυχόν έκνομες πράξεις της περιόδου 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η προκαταρκτική εξέταση που ξεκίνησε με αντικείμενο τον έλεγχο των καταγγελιών 285 αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων περί σεξουαλικών και άλλων μορφών παρενοχλήσεων από εκπαιδευτικούς. Την έρευνα διενεργεί ο εισαγγελέας Γ. Νούλης.

Μάλιστα, για την υπόθεση αυτή είχε εκδώσει ανακοίνωση ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο οποίος ζήτησε να κληθούν ένας προς έναν οι 285 απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουν τις καταγγελίες τους.

Ο ίδιος υπογράμμισε μάλιστα ότι «η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία και θα συνδράμει το έργο των εισαγγελικών αρχών με οποιονδήποτε τρόπο της ζητηθεί».

Τώρα, στο πλαίσιο της δεύτερης αυτής έρευνας ο εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καλέσει για κατάθεση κάποιους από τους καταγγέλλοντες, καθώς είναι αδύνατον όλοι να βρεθούν στο εισαγγελικό γραφείο.

Πέτρος Φιλλιπίδης: ΜΙΛΗΣΕ η ΓΥΝΑΙΚΑ του! Η συνέντευξη που αξίζει να διαβάσεις

Ωστόσο, και η έρευνα αυτή δεν μπορεί παρά να εστιάσει στον Δ. Λιγνάδη, καθώς υπάρχει κατάθεση μάρτυρα σύμφωνα με την οποία ο σκηνοθέτης διατηρούσε εξωσχολικές σχέσεις με παιδιά του Αρσάκειου.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος έχει αντικρούσει τη συγκεκριμένη μαρτυρική κατάθεση αναφέροντας πως οι γονείς και τα παιδιά του Αρσακείου καθ’ όλο το διάστημα που εργάστηκε εκεί, «είχαν και έχουν τεράστια εκτίμηση» στο πρόσωπό του.

 

Άγριες Μέλισσες: Άλλη οικογένεια υιοθετεί τον Ευτύχη - Μαντέψτε πιά;

Άγριες Μέλισσες: Άλλη οικογένεια υιοθετεί τον Ευτύχη – Μαντέψτε πιά;

Ήλιος: Ο χωρισμός που διαλύει την πρωταγωνίστρια

Ήλιος: Ο χωρισμός που διαλύει την πρωταγωνίστρια