Μαυρωτάς: «Για την κορυφή δεν υπάρχει ασανσέρ, πρέπει να ανέβεις σκαλί σκαλί»

Μαυρωτάς: «Για την κορυφή δεν υπάρχει ασανσέρ, πρέπει να ανέβεις σκαλί – σκαλί»

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, φιλοξενήθηκε στον ΣΚΑΙ 100.3, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για την επιτυχημένη πορεία που ακολουθούν στο τένις, η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πώς η Πολιτεία μπορεί να αξιοποιήσει την αύρα αθλητών τέτοιου βεληνεκούς προκειμένου να προσφέρει τις δυνατότητες -μέσω τον ομοσπονδιών και των σωματείων- σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. 

«Πολλά παιδιά θα ξεκινήσουν να παίζουν τένις εξαιτίας του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη. Για να έχεις έναν εύρωστο και σταθερό αθλητικό οικοδόμημα, χρειάζεσαι και τους πρωταθλητές που θα παίζουν τον ρόλο των προτύπων αλλά και τη μεγάλη βάση, δηλαδή τα σωματεία, τις ακαδημίες, τις υποδομές όπου πηγαίνουν τα παιδιά για να έχουμε την επόμενη Σάκκαρη, τον επόμενο Τσιτσιπά, τον επόμενο Πετρούνια, την επόμενη Στεφανίδη κ.ο.κ.. Αθλητισμός και πρωταθλητισμός είναι συγκοινωνούντα δοχεία και το ένα τροφοδοτεί το άλλο. Για να κρατηθεί υψηλά ο αθλητισμός χρειάζονται και τα πρότυπα, αλλά και η μεγάλη βάση στην αθλητική πυραμίδα. Για αυτό η Πολιτεία, οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία πρέπει να δίνουν έμφαση στις υποδομές στην ανάπτυξη και να δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για να έρθουν τα παιδιά στον αθλητισμό». 

Ο γγΑ και ως πρώην αθλητής δεν παρέλειψε να αναφέρει, τις δυσκολίες και τις θυσίες που απαιτούνται για να φτάσει κάποιος να κατακτήσει την κορυφή: «Πολλές φορές βλέπουμε μόνο τη λάμψη του μεταλλίου, τους πανηγυρισμούς, τα πρωτοσέλιδα και δεν βλέπουμε τις θυσίες που έχουν κάνει όλοι αυτοί οι αθλητές, τον ιδρώτα και τα δάκρυα που έχουν χύσει, για να φτάσουν σε αυτό. Για την κορυφή δεν υπάρχει ασανσέρ, αλλά πρέπει να ανέβεις σκαλοπάτι, σκαλοπάτι. Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε. Στον αθλητισμό υπάρχει κόπος, συνεργασία, σεβασμός, μια αντοχή στις αντιξοότητες, στη διαχείριση του άγχους, ανοχή στη διαφορετικότητα και όλα αυτά είναι αξίες και δεξιότητες που τις αποκτούν τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό και τα έχουν σαν προίκα για όλη τους τη ζωή. Όσο περισσότεροι νέοι ασχολούνται με τον αθλητισμό και αποκτούν αυτές τις αξίες και δεξιότητες, τόσο πιο γερές κοινωνίες θα χτίζουμε».

Βρείτε μας στο Twitter! Πατήστε εδώ

Διαβάστε επίσης »

Χamos

Ισραήλ: H Χαμάς έκρυβε ηλεκτρονικό σύστημα παρεμβολών στο κτίριο στη Γάζα που στέγαζε γραφεία διεθνών μέσων ενημέρωσης

Χamos

Η ΔΟΕ ανακατανέμει τις θέσεις πρόκρισης της Βόρειας Κορέας