MasterChef 5 Spoiler 29/4: Διαγωνισμός αντιπάθειας στο σπίτι

Είναι πολλες οι αντιπάθειες
Αρκετά εκρηκτικούς χαρακτήρες έχει και το φετινό MasterChef 5! Φαίνεται πως η Σπυριδούλα δημιούργησε μια νέα μόδα στον πετυχημένο μαγειρικό διαγωνισμό του Star και οι παίκτες πλέον, πέραν των ικανοτήτων τους στην κουζίνα θέλουν να φανούν και για τον δυναμικό χαρακτήρα τους. Σε σημείο δε, που πολλοί υποστηρίζουν πως τα τελευταία 2 χρόνια ιδίως έχει εξελιχθεί σε reality…

Αρχικά φίλη του Ιωάννη (αγκαλιές και φιλιά) στη συνέχεια ορκισμένη «εχθρός» του, καθώς και του Διονύση – για τον οποίο υποστηρίζει ότι απέρριψε ερωτικά – η Μαρίνα είναι ο ορισμός της διαγωνιζόμενης, που άλλα λέει στην κάμερα, άλλα μπροστά στους συμπαίκτες της. Αναφέρεται στο πρόσωπό της σε 3ο ενικό, έχει κατηγορηθεί πως σκέφτεται με πονηριά και διασπείρει τοξικότητα και λέει συνεχώς πως θέλει να τους πετάξει όλους εκτός.

Έχει κατηγορηθεί ακόμα πως ήθελε να βγάλει εκτός τη Βίλλυ, για να πλήξει ψυχολογικά τις Μαργαρίτα (σπουδαία μαγείρισσα) και Μαρία (κάτι που κατάφερε και πανηγύρισε δεόντως), ενώ δημιούργησε και πλειοψηφία στην κόκκινη ομάδα για να έχουν το πάνω χέρι στις ψηφοφορίες, αλλά… της γύρισε μπούμερανγκ.

Τι άλλο; Ψήφισε την ίδια της τη φίλη, την Κωνσταντίνα και ίσα που της μίλαγε όταν είδε πως άλλαξε και αυτή την ψήφο της. Χαμός… Ναι, στα διαλλείματα μαγειρεύουν κιόλας.

Ο Ιωάννης από την πρώτη ομαδική έδειξε ξεκάθαρα πως ήθελε να φτάσει στον τελικό με κάθε τρόπο. Όταν κράτησε την ασυλία για τον εαυτό του και υπέδειξε για υποψήφια την καλύτερη μαγείρισσα (με τον καλύτερο βαθμό στην ομάδα) Χριστίνα, βρέθηκαν όλοι απέναντί του.

Ακόμα και οι φίλοι του Διονύσης και Παππάς (έχει αποχωρήσει οικειοθελώς) απομακρύνθηκαν, αλλά στη συνέχεια τα βρήκαν. Ήταν πολύ κοντά και με τη Μαρίνα αλλά πλέον θέλει να τη βγάλει εκτός διαγωνισμού.

Το ίδιο επιθυμεί και ο Διονύσης, ο οποίος κι αυτός πετάει συνεχώς φαρμακερές ατάκες για τη Μαρίνα.

Ο Παύλος, ο οποίος μόνο κακό παιδί δεν είναι, αλλά βρίσκεται για τον απλούστατο λόγο: «Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι». Δεν βλέπει τις ραδιουργίες της Μαρίνας, με τον Στέφανο μάλιστα να του είχε επισημάνει να την προσέχει.​

Ο Νίκος, ο οποίος κι αυτός μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι λέγοντας πως θέλει να τους… πετάξει όλους εκτός και ότι είναι ο καλύτερος μάγειρας, αλλά τελευταία έχει ηρεμήσει κάπως. Μπορεί να φυλάει δυνάμεις…”

Με τον βαθμό αντιπάθειας οι 10 παίχτες του διαγωνισμού.
Για πρώτη χρονιά έχουμε τόσους πολλούς παίκτες να διεκδικούν το βραβείο της αντιπάθειας.

10 Μαργαρίτα Νικολαΐδη
Η πιο ευχάριστη προσωπικότητα του παιχνιδιού. Για πολλούς και το πρώτο φαβορί για τη νίκη. Η αλήθεια είναι πως η Μαργαρίτα διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο της πρώτης γυναίκας MasterChef στην Ελλάδα και θα ήμασταν όλοι κάτι παραπάνω από χαρούμενοι αν τον κατακτούσε στο φινάλε. Είναι ένα άτομο γεμάτο θετική διάθεση, χαμόγελο και αστείρευτη μαγειρικό ταλέντο. Πραγματικά είναι αδιανόητο να την αντιπαθήσεις.

9 Τζιοβάνι Σκαράτζι
Σοβαρός, ικανότατος, δουλευταράς. Αλήθεια, τι κάνει εκεί ο Τζιοβάνι; Είναι ο «μπαμπάς» του σπιτιού φέτος, ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης και ο τύπος, που συνήθως απλά θα αράξει στον καναπέ, βλέποντας τους άλλους να πλακώνονται. Ίσως θα ταίριαζε καλύτερα σε ένα από τα δύο πρώτα MasterChef. Εκεί όπου όλα ήταν πιο αγνά.

8 Παύλος Χάππιλος
Άλλη μια ευχάριστη έκπληξη της φετινής χρονιάς είναι και ο Παύλος, ο οποίος δίνει χρώμα στο σκοτάδι των υπόλοιπων παικτών. Είναι πάντα χαμογελαστός, με διάθεση να βοηθήσει όπου και όταν τον χρειαστεί η ομάδα του, ενώ δεν θα τον δεις ποτέ να μπλέκει σε ίντριγκες και κλίκες. Είναι ένα άτομο που δεν θέλει εντάσεις, ούτε θα παρεξηγηθεί εύκολα και θα δουλέψει μεθοδικά και αθόρυβα. Χρειαζόμαστε περισσότερους Παύλους στα ελληνικά προγράμματα.

7 Παναγιώτης Τζαμαλής
Ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες στο φετινό ριάλιτι μαγειρικής. Ο Παναγιώτης ή Τζαμάλ, όπως τον φωνάζουν πλέον στο παιχνίδι, είναι ο τύπος που θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε παρέα. Δεν είναι ο πιο γρήγορος μάγειρας, αλλά πάντα θα πετάξει την καλύτερη ατάκα όταν η κάμερα στραφεί επάνω του.

Αν και οι υπόλοιποι τον κατηγορούν ότι είναι αργός στις κινήσεις του, εκείνος ξέρει ότι έχει και ικανότητα, αλλά και μυαλό για να τα καταφέρει. Άλλωστε είναι κι ένας ανάποδος Influencer, όπως έχει πει ο ίδιος στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

6 Αλέξανδρος Συνοδινός
Από τους καλούς μάγειρες, αλλά με μια περίεργη προσωπικότητα. Τον κρίνουμε περισσότερο με αυτά που βγάζει περισσότερο τώρα που κοιτάζει την δουλειά του και δεν βγάζει τοξικές ουσίες. Νομίζουμε ότι έχει ωριμάσει και η προσωρινή του έξοδος τον βοήθησε να δει τα λάθη του. Σίγουρα δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στους πρωταγωνιστές της αντιπάθειας.

5 Ανούς Χεριμιάν
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την Ανούς, η οποία έχει καταφέρει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να αλλάξει παρέες και στρατόπεδα. Καλή μαγείρισσα, αλλά όχι από τις περιπτώσεις που θα θυμόμαστε πολύ στα επόμενα MasterChefs. Η πολύ στενή σχέση με τον Διονύση την έχουν φέρει πολύ κάτω στην εκτίμηση του κοινού, αφού βγάζει πλέον μένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο.

4 Νίκος Σκορδάκης
Η αντίδρασή του μετά από μια ψηφοφορία, όπου δήλωσε πως «θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να χάσουμε την επόμενη φορά», σε καμία περίπτωση δεν δείχνει, πως έχουμε να κάνουμε με έναν ώριμο άνθρωπο στα 39 του χρόνια. Ο Πατρινός είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του παιχνιδιού, αλλά έχει πού και πού κάτι τέτοιες συμπεριφορές, που δυστυχώς τον ρίχνουν αρκετά. Όσο ταλέντο και να έχει.

3 Μαρίνα Ντεμολλάι
Αν αυτή εδώ η λίστα φτιαχνόταν πριν την αποχώρηση της,  η Μαρίνα θα βρισκόταν στην πρώτη θέση. Τα τελευταία πεπραγμένα της στο παιχνίδι, όμως, άλλαξαν τις ισορροπίες. Η αλήθεια είναι πως στην πρώτη της audition δεν μας είχε δώσει ακριβώς να καταλάβουμε σε τι θα μεταμορφωθεί μπαίνοντας στο MasterChef.

Αρχικά, γνωρίσαμε ένα κορίτσι από την Αλβανία, το οποίο είχε περάσει πολλά για να φτάσει μέχρι εδώ και είχε βγει δυνατή μέσα από τις δυσκολίες. Θεωρήσαμε, λοιπόν, πως έχουμε να κάνουμε με μια ισχυρή προσωπικότητα και μια δυνατή μαγείρισσα.

Πού να ξέραμε, όμως, ότι η Μαρίνα θα έκρυβε και έναν δεύτερο, σατανικό εαυτό, τον οποίο αποκαλύπτει κάθε φορά και περισσότερο μέσα στο ριάλιτι μαγειρικής; Πραγματικά, κάπου εδώ οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από την Κατερίνα Λένη του προηγούμενου MasterChef, στην οποία είχα δώσει το περσινό αστέρι αντιπάθειας. Εκείνη τότε δεν είχε μεγάλο ανταγωνισμό. Η φετινή κάτοχός του, είχε να αντιμετωπίσει μοχθηρούς αντιπάλους, αλλά τους κατατρόπωσε όλους.

Είχε καταφέρει να κάνει ένα ολόκληρο σπίτι άνω κάτω, κάθε φορά θα βγει στα cues του παιχνιδιού και θα κράξει τους συμπαίκτες της (ακόμη και την τότε  «φίλη» της Κωνσταντίνα), ενώ νιώθει ότι είναι η κορυφαία μέσα στο παιχνίδι και το δηλώνει όποτε της δίνεται η ευκαιρία.

Εκτός, όμως, από καλύτερη μαγείρισσα, νιώθει και η πιο ωραία, μιας και θεωρεί ότι συμπαίκτες, όπως ο Διονύσης, την ερωτεύτηκαν, αλλά εκείνη δεν ενέδωσε και γι’ αυτό την αντιπάθησαν στη συνέχεια. Δεν θα ήταν άσχημο να αποχωρούσε σύντομα από το MasterChef και να κατέβαζε το μονίμως σηκωμένο της φρύδι. Άλλωστε το Michelin της αντιπάθειας το κατέκτησε για φέτος.

Η αλήθεια είναι ότι την έχουμε υπό διερεύνηση για να τσεκάρουμε, εάν ο χρόνος που ήταν παιχνιδιού την βοήθησε να δει τα μεγάλα λάθη της, η απλά παίζει ένα νέο ρόλο και η “μάγισσα” υπάρχει ακόμα μέσα της.

2 Ιωάννης Αυλωνίτης
Ο τύπος που πραγματικά αναρωτιόμασταν τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο μυαλό του. Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Όποιος Ιωάννης εκεί έξω κρατάει το βαφτιστικό του και δεν το κάνει «Γιάννης», βγάζει κάτι ύποπτο. Έτσι συμβαίνει και στην περίπτωση του παίκτη του MasterChef. Ο Ιωάννης έχει μια τεράστια έπαρση. Θεωρεί τον εαυτό του πιο καλό, πιο άνδρα, πιο όμορφο, πιο γαμάτο από όλους.

Ο «παντελονάτος» του φετινού παιχνιδιού, γίνεται αντιπαθητικός προτού καν ανοίξει το στόμα του κι αυτό λέει πάρα πολλά. Έχει βρεθεί τις υποψήφιος προς αποχώρηση περισσότερες φορές από κάθε άλλο συμπαίκτη του, αλλά παρόλα αυτά δεν βάζει μυαλό. Επόμενο είναι να το φάει το ξαναφάει το κεφάλι του αργά ή γρήγορα.

1 Διονύσιος Σαρακίνης
Ήταν ο υπαρχηγός της κλίκας και πιστός ακόλουθος του Ιωάννη σε ό,τι έκανε και έλεγε..Τώρα αντιστράφηκαν οι ρόλοι. Αν και σε κάποια φάση του παιχνιδιού τσακώθηκαν, φαίνεται πως κάτι έγινε και τα βρήκαν. Ο Ολυμπιακός του σπιτιού, ο οποίος πηγαίνει στις δοκιμασίες αποχώρησης πάντα με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, φαίνεται πως είναι περισσότερο οπαδός παρά μάγειρας.

Με το που μυριστεί καυγά θα χωθεί κι εκείνος, ενώ συμμετείχε και στο μεγάλο bullying που έκανε η κλίκα του στον Κωστή, όταν ξαναγύρισε στο σπίτι του MasterChef. Αν και έχουμε να κάνουμε με έναν ικανότατο μαγειρικά παίκτη, το χάνει εντελώς  με τη συμπεριφορά του. Μετά τις επιστροφές ειδικά και χωρίς πολύ προσπάθεια πήρε την πρώτη θέση σε αντιπάθεια.

stamatina-tsimtsili:-ksekinisa-apo-ena-diamerisma-60-tetragonikon-–-oi-goneis-mas-den-eichan-ta-mesa

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Ξεκίνησα από ένα διαμέρισμα 60 τετραγωνικών – οι γονείς μας δεν είχαν τα μέσα

Η χώρα κατασκευής ενός αυτοκινήτου, συνήθως, παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή μίας μάρκας

Η χώρα κατασκευής ενός αυτοκινήτου, συνήθως, παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή μίας μάρκας