MasterChef 5 spoiler 09/06: Τελικός 4η δοκιμασία

Ποιος κέρδισε εντυπώσεις και βαθμούς.

Όμορφες στιγμές μεταξύ όλων των διαγωνιζόμενων, αλλά ο Διονύσης να βλέπει τους γονείς του, καιμ στο τέλος η Μαργαρίτα να βλέπει να μπαίνει ο Χρήστος και μετά η μητέρα της. Πολύ συγκινητικές στιγμές, που έδωσαν άλλο τόνο στην χθεσινή δοκιμασία.

4η δοκιμασία με άρωμα Reunion
Οι εντάσεις πάντως δεν έλειψαν στον εξώστη και είχαμε μια ατμόσφαιρα πραγματικού ντέρμπι.

Η αίθουσα είχε μετατραπεί σε ένα μεγάλο ρινγκ.

Μενού 4 σταδίων

Οι φιναλίστ έπρεπε να πουν μέσα από τα 4 πιάτα την μαγειρική τους ιστορία.

Η αποθήκη παρέμεινε ανοιχτή συνέχεια και ο χρόνος παρασκευής ήταν 3 ώρες.

Τι ετοίμασαν οι δύο φιναλίστ;
Διονύσης
Ο Διονύσης ξέφυγε κάπως αφού δεν ακολούθησε την μαγειρική του πορεία στο masterchef, αλλά δικές του μαγειρικές μνήμες

Το πρόβλημα ήταν ότι πήγε με δύο γλυκά συνεχόμενα πιάτα και στο τέλος έχει και γλυκό. Ο Ιωαννίδης χαρακτηριστικά είπε, εγώ μπούκωσα ήδη, μετά το 2ο πιάτο.

Όμορφα πιάτα από εμφάνιση.

Ήταν καλό όπως είπαν όλοι. Αρκετά γλυκό. Πολύ ευχάριστο ξεκίνημα και πολύ δυνατό πιάτο. ίσως να είχε περισσότερο τυρί από όσο θα έπρεπε.

Το μας μέλοου ήθελε πολύ λιγότερη φέτα. Τεχνικά δεν ήταν μας μέλλου. Πιο πολύ σε μους πάει. Το τζελ του μελιού είχε πρόβλημα. Μέτριο το πιάτο. Δεν πήγαινε για 2ο πιάτο. Πιο πολύ για γλυκό πήγαινε.

Κυρίως πιάτο. Απίστευτο ψήσιμο. Πικάντικο και έντονη σάλτσα, και πολύ καλό στο αλάτι. Η κροκέτα δεν χρειαζόταν να μπει στο πιάτο. Έχει παίξει με την φέτα σε όλα τα πιάτα. Ο Ιωαννίδης είπε ότι είναι η γιορτή του τυριού στο μενού του Διονύση. Πολύ τυρί.

Τέταρτο πιάτο – γλυκό. Δεν βγήκε καλά από εμφάνιση έκατσε η κρέμα. Αρνητική έκπληξη. Δεν ήθελαν να δοκιμάσουν το γλυκό. Κακό στην γεύση. Δεν είχε σχέση με μπακλαβά. Αποτυχία το πιάτο.

Μαργαρίτα
Οι κριτές είπαν ότι η Μαργαρίτα μόνο στο 4ο πιάτο ήταν η κλασική Μαργαρίτα που ήξεραν. Μάλλον ο ρόλος του φαβορί στις δύο τελευταίες δοκιμασίες την έκανε να αλλάξει λίγο το στυλ της και να μπερδευτεί λίγο. Το γλυκό της ήταν απλά εξαιρετικό. Μαργαριτάρι.

Έξυπνη εμφάνιση, πολύ καλό. Από γεύση το ροδόνερο το είχε μπουκώσει το πιάτο. Ήθελε μια γευστική ένταση.

Όμορφο πιάτο, αλλά σαν να λείπουν ορισμένα στοιχεία. Νόστιμος ο ζωμός καλό ψήσιμο στην καραβίδα, γενικά πολύ καλά πήγε στην γεύση. όλοι οι κριτές συμφώνησαν ότι χρειαζόταν ακόμα ένα στοιχείο το πιάτο.

Από εμφάνιση καλό, όμορφο πιάτο, μόνο λεπτομέρειες. Από γεύση πολύ καλά μαγειρεμένο, αλλά δεν δένουν τα στοιχεία του πιάτου  μεταξύ τους. Ίσως μια σάλτσα σαν γέφυρα στο πιάτο να ήταν απαραίτητη.

Γλυκό. Ιδιαίτερο πιάτο, πολύ όμορφο, και από γεύση εξαιρετικό. Καθαρό πιάτο Μαργαρίτας, που έκλεισε σούπερ το μενού της.

Ποιος κέρδισε εντυπώσεις και βαθμούς.
Η Μαργαρίτα στο τέταρτο πιάτο πήρε την υψηλότερη βαθμολογία της όταν ο Διονύσης εκεί είχε την μεγαλύτερη αστοχία του. Το κυρίως του Διονύση ήταν αρκετά καλό, αλλά θα πληρώσει ότι έπαιξε πολύ με το τυρί σε όλο το μενού του. Επίσης στο ορεκτικό του τα πήγε καλά. Στα άλλα δύο πιάτα ίσως ένα ελάχιστο πιο καλή η Μαργαρίτα.

Συνολικά λοιπόν περιμένουμε με ένα βαθμό μπροστά την Μαργαρίτα κυρίως εξαιτίας της μεγάλης αστοχίας στο γλυκό του Διονύση, και στο ίδιο πιάτο η Μαργαρίτα έκανε παπάδες.

Χamos

Η Γη της Ελιάς: Η υπόθεση και οι πρωταγωνιστές της νέας σειράς του MEGA

Χamos

Β. Μεϊμαράκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να πάει χαμένο