Μαρία Διακοπαναγιώτου: Πώς αντιμετωπίζει την αγχώδη διαταραχή; – «Βρήκα τρόπους για να μην υπεραναλύω τα πάντα»

«Υποφέρω από πονοκεφάλους, ιλίγγους, διαταραχή μνήμης αδιανόητη» παραδέχεται η ταλαντούχα ηθοποιός

Στο «Στούντιο 4» βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11/4 η Μαρία Διακοπαναγιώτου και δεν δίστασε να αναφερθεί στην άσχημη και σκοτεινή περίοδο που πέρασε κατά τη διάρκεια της καραντίνας Covid –19, με την την αγχώδη διαταραχή να την «διαλύει» και την ψυχολογία της να είναι «στα πατώματα».

«Ένας άνθρωπος, που έχει διαγνωστεί με αγχώδη διαταραχή, υπερσκέφτεται. Είμαι άνθρωπος που μέσα στην καραντίνα πέρασα αυτή τη διαταραχή. Τώρα είναι καλύτερα, αλλά οι άνθρωποι που έχουν παραπάνω στρες από το κανονικό, σωματοποιούν πράγματα, φοβούνται πολύ εύκολα. Αυτά είναι κάποια συμπτώματα. Εγώ, ας πούμε, υποφέρω από πονοκεφάλους, ιλίγγους, διαταραχή μνήμης αδιανόητη. Δηλαδή, εκεί που σου μιλάω, μπορεί ξαφνικά κλακ… Παθαίνω κάτι τέτοια. Τον εαυτό μου φοβάμαι» εξομολογήθηκε αρχικά η Μαρία Διακοπαναγιώτου.

Εν συνεχεία, εξήγησε: «Κλείστηκα στο σπίτι μετά από τόσα χρόνια δουλειάς. Είναι σαν ένας αθλητής που τρέχει και ξαφνικά σταματάει. Κάτι θα συμβεί. Ήταν πολύ δύσκολα. Ήθελα το χέρι της μαμάς μου για να κοιμηθώ γιατί φοβόμουν, δεν μπορούσα να ανασάνω. Ξυπνούσα το πρωί και ήταν μαυρίλα, κόλαση, μαρτύριο. Φοβόμουν τα πάντα, είχα τρεις μήνες εμβοές, άκουγα μια συγκεκριμένη συχνότητα. Αυτό ήταν κόλαση».

Πώς καταπολέμησε τα συμπτώματα της αγχώδους διαταραχής; «Άρχισα να κάνω διαλογισμό, άρχισα να κάνω πράγματα που δεν τα είχα ξανακάνει και άρχισα να προσπαθώ να βρίσκω τρόπους να μη φοβάμαι και να μην υπερσκέφτομαι. Πήγα στον ψυχίατρο» σημείωσε η αγαπημένη ηθοποιός.

Αν υποφέρετε κι εσείς από αγχώδη διαταραχή, μην της επιτρέψετε άλλο να σας «ρουφά» ενέργεια και να σας μαυρίζει τη ζωή. Γυμναστείτε, ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας κεντρίζουν το ενδιαφέρον, περάστε χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή επισκεφτείτε έναν ειδικό ψυχικής υγείας, αν θεωρείται πως το έχετε ανάγκη. Η ζωή είναι μικρή για να περνά χωρίς ουσία.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή της ΕΡΤ:

Σίσσυ Ζουρνατζή: Η κακοποίηση από τον πρώην σύντροφό της και η δικαίωση – «Υπήρξαν πολλές στιγμές βίας»

Survivor spoiler 11/04: Αυτοί είναι οι 4 υποψήφιοι για αποχώρηση;