Μαλλιά 2022: 6 Έξυπνες Συμβουλές για να Λούζετε τα Μαλλιά σας Λιγότερο

Η θερμοκρασία του νερού στο ντους είναι συνήθως πολύ ζεστή για τα μαλλιά σας και μπορεί πραγματικά να επηρεάσει την υγεία και την ομορφιά τους. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πιο δροσερό νερό για να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας και να τα λούζετε στο νεροχύτη όπου είναι πιο εύκολο να διασφαλίσετε τον έλεγχο της θερμοκρασίας.
Το συχνό λούσιμο….

1.Μπορεί να ξηράνει τα μαλλιά.
Όπως τα εργαλεία θερμού styling μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά σας, έτσι και το ζεστό νερό στο ντους μπορεί να ξηράνει τα μαλλιά σας και να τα κάνει να μοιάζουν με άχυρο. Είναι καλύτερο να ελέγχετε τη θερμοκρασία του νερού όταν λούζετε τα μαλλιά σας και να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό.

2. Μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση.
Το τακτικό λούσιμο των μαλλιών σας με ζεστό νερό μπορεί να αποδυναμώσει τις τρίχες, καθιστώντας τις εύθραυστες και επιρρεπείς σε σπάσιμο. Το ζεστό νερό ανοίγει επίσης τους πόρους στο τριχωτό της κεφαλής, καθιστώντας τις ρίζες των μαλλιών πιο αδύναμες και προκαλώντας περισσότερη τριχόπτωση. Το λούσιμο των μαλλιών στο ντους όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή, αφαιρεί τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά και βλάπτει την προστασία της κερατίνης, η οποία, με τη σειρά της, μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο της τρίχας.

3. Μπορεί να προκαλέσει φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής.
Το ζεστό νερό είναι εξαιρετικό για την απομάκρυνση της βρωμιάς και της συσσώρευσης καλλυντικών προϊόντων, αλλά αφαιρεί επίσης την πολύ απαραίτητη λιπαρότητα, προκαλώντας ξηρότητα. Το τριχωτό της κεφαλής έχει ένα φυσικό λιπαρό επιδερμικό λιπιδικό στρώμα που το προστατεύει από τα βακτήρια. Το λούσιμο των μαλλιών με ζεστό νερό μπορεί να βλάψει αυτό το στρώμα, προκαλώντας φαγούρα και ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής.

4. Το χρώμα των μαλλιών μπορεί να ξεθωριάσει πιο γρήγορα.
Ένα από τα πρώτα πράγματα που συνήθως λένε οι κομμωτές στις πελάτισσές τους που μόλις έβαψαν τα μαλλιά τους είναι να αποφύγουν να τα λούσουν με ζεστό νερό. Εκτός από το ότι ξηραίνει τα μαλλιά, το ζεστό νερό ανοίγει το θυλάκιο της τρίχας, επιτρέποντας στα μόρια του χρώματος να διαφύγουν. Αν θέλετε να διατηρήσετε τη νέα σας απόχρωση μαλλιών πιο λαμπερή για περισσότερο, λούστε και περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με δροσερό νερό και κάντε ένα τελευταίο ξέβγαλμα με το πιο κρύο νερό που αντέχετε.

5. Μπορεί να προκαλέσει πιτυρίδα.
Εάν υποφέρετε από πιτυρίδα, είναι προτιμότερο να αντισταθείτε στον πειρασμό να λούσετε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό, ακόμα και τις πιο κρύες μέρες. Το ζεστό νερό στο ντους στεγνώνει το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής και το ξηρό τριχωτό της κεφαλής είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για την πιτυρίδα.
6. Μπορεί να προκαλέσει φριζάρισμα.
Το φριζάρισμα μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό και συνήθως πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικά προϊόντα κατά του φριζαρίσματος. Η συνήθεια να λούζετε τα μαλλιά σας σε ένα ζεστό ντους μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους φριζάρουν. Είναι επειδή τα ξηρά μαλλιά προσπαθούν να απορροφήσουν την υγρασία από τον αέρα, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να διογκωθεί και τα μαλλιά να φαίνονται φριζαρισμένα.

Τατιάνα Στεφανίδου: Η φωτογραφία στον καταπράσινο κήπο του σπιτιού της με την ξύλινη τραπεζαρία να κλέβει όλα τα βλέμματα!

Χρήσιμα Tips: Μην κάνετε ντους στο τέλος της ημέρας, δεν κάνει καλό στο δέρμα!