Σέρρες: Επιπλέον 31 άτομα εξαπάτησε από το 2008 έως και το 2021 η… γκουρού στις απάτες

Μάλιστα, είχε για συνεργό της έναν άνδρα ηλικίας 68 ετών. Όπως προέκυψε από τις έρευνες του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, οι δυο τους εξαπάτησαν με διάφορα προσχήματα, επιπλέον 31 άτομα, από τα οποία απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 141.000 ευρώ και αντικείμενα αξίας 1.359 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα ήταν από τις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, τα Χανιά και τη Λάρισα.

Η 51χρονη γκουρού στις απάτες, συνελήφθη στις 2 Αυγούστου στις Σέρρες από αστυνομικούς του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Η ίδια, προσποιούμενη τη δικηγόρο, απέσπασε από μία 46χρονη γυναίκα το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ως αμοιβή για τη δήθεν έκδοση πιστοποιητικού.

Διέπραξε την τελευταία τετραετία συνολικά 56 απάτες και 1 απόπειρα απάτης σε βάρος διαφόρων πολιτών, προσποιούμενη είτε τη δικηγόρο είτε την υπάλληλο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Με την κατά περίπτωση ψευδή ιδιότητά που δήλωνε στα θύματά της αποκτούσε την εμπιστοσύνη τους και στη συνέχεια με διάφορα προσχήματα τους αποσπούσε τμηματικά μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συνολικά, από τις παραπάνω περιπτώσεις αποκόμισε το χρηματικό ποσό των 127.167 ευρώ, ενώ προσπάθησε να αποσπάσει ακόμη 3.500 ευρώ.

Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ. Επίσης, κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσε.

Συνολικά, εξαπάτησαν 87 άτομα και η λεία τους ξεπερνά τις 268.167 ευρώ.

Η Γη Της Ελιάς

Η Γη Της Ελιάς spoiler: Η Εύα Δήμα έρχεται στη Μάνη, για να δει τα χωράφια που κληρονόμησε από την γιαγιά της

Σασμός spoiler: Η γιαγιά Ειρήνη και η Αργυρώ είναι χαρούμενες, κάθε φορά που ο Άγγελος βρίσκεται στον ίδιο χώρο μαζί τους… ενώ η Μαρίνα δυσκολεύεται να τον δεχτεί στην οικογένεια