Μαίρη Συνατσάκη: Μιλάει πρώτη φορά ανοιχτά για την πάθηση που αντιμετωπίζει

April 3, 2021

Μαίρη Συνατσάκη: Μιλάει πρώτη φορά ανοιχτά για την πάθηση που αντιμετωπίζει Η Μαίρη Συνατσάκη ανήκει στους ενεργούς χρήστες των social media και καθημερινά μοιράζεται με τους διαδικτυακούς φίλους της στιγμιότυπα που αφορούν τόσο την επαγγελματική, όσο και την προσωπική ζωή της.

Έτσι λοιπόν και χθες, η παρουσιάστρια επισκέφθηκε τον δερματολόγο της και αποκάλυψε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ότι πάσχει από ροδόχρους ακμή. «Δεν είχα ιδέα ότι είμαστε τόσοι πολλοί με ροδόχρους ακμή. Νιώθω καλύτερα. Και μόλις έκανα την πρώτη θεραπεία με οξέα.

Το πρώτο πράγμα που έμαθα και είναι φανταστκή συμβουλή είναι ότι πρέπει να φοράμε αντηλιακό. Ακόμα και την πιο μουντή μέρα, τα άτομα που έχουν ροδόχρους ακμή πρέπει να προστατεύονται από τον ήλιο».


Τι είναι η ροδόχρους ακμή
Η ροδόχρους ακμή, γνωστή και ως ακμή των ενηλίκων, είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια του προσώπου με γενικά χαρακτηριστικά το έντονο ερύθημα και την αγγειακή διαστολή, κυρίως στα μάγουλα, το μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι, σύμφωνα με τον Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο Dr. Χριστόφορο Τζερμιά. Σε μερικές περιπτώσεις οι βλάβες του δέρματος μπορεί να εκτείνονται στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ σπανιότερα στο λαιμό και το ανώτερο τμήμα του σώματος.

Η νόσος είναι κοινή σε άνδρες και γυναίκες, που διανύουν την τέταρτη και πλέον δεκαετία της ζωής τους και έχουν ανοιχτόχρωμο κυρίως δέρμα. Η ροδόχρους ακμή δεν είναι επικίνδυνη νόσος, αλλά επηρεάζει σε σοβαρό σημείο την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση των ατόμων που πάσχουν από αυτή.

Φαίη Σκορδά: Ποζάρει με ροζ μπικίνι και μας ΔΕΙΧΝΕΙ το ΜΕΓΚΑ size μπούστο της!

Φαιη σκορδα

Φαίη Σκορδά σε Μυρτώ Αλικάκη: ”Στην Ιταλία το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν μια τρύπα στη μύτη!