Μαύρο ρόδο spoiler: Τρεις έρωτες στη σκιά μιας δολοφονίας

Ο απρόοπτος θάνατος της Αγγελικής από το όπλο ενός αόρατου δολοφόνου έφερε τα πάνω κάτω στις ζωές των ηρώων του «Μαύρου Ρόδου». Τρία είναι τα πρόσωπα που βιώνουν με τη μεγαλύτερη ένταση τις συνέπειες του θανάτου της συζύγου του Θέμη Καστρινού.

Καταρχήν τα παιδιά της. Πέτρος και Αλεξία αγωνίζονται να βρουν τα πατήματά τους σε μια νέα πραγματικότητα που δεν είχαν προβλέψει. Ο Πέτρος είναι αυτός που -παραδόξως- θα βρεθεί πιο κοντά στον στόχο του. Τα αισθήματά του για την Ελισάβετ ήταν αδιαπραγμάτευτα πριν αυτή σωριαστεί νεκρή λίγα βήματα από το σημείο όπου στέκονταν εκείνος και η στάση της τις επόμενες ημέρες θα ρίξει λάδι στην φωτιά του έρωτά του.

Η κόρη του Λευτέρη θα του παρασταθεί στο πένθος του και θα κάνει τα πάντα για να τον ενθαρρύνει το διάστημα της ομηρίας τους. Ημέρα με την ημέρα η αποφασιστικότητα της δόκιμης μοναχής να ακολουθήσει την οδό της μοναχικής ζωής δοκιμάζεται, αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες του Λευτέρη ότι η κόρη του θα επιστρέψει στον κόσμο των «ζωντανών».

Αλλά και ο Θέμης, ο οποίος αντιτάχθηκε με σφοδρότητα στη αρχή στον έρωτα του γιου του για την Ελισάβετ, έχει κάνει στροφή 180 μοιρών στη στάση του. Νιώθει ευγνωμοσύνη για την κοπέλα που «έσωσε» τον γιο του από βέβαιο θάνατο και δεν βάζει εμπόδια πλέον στον δεσμό τους.

Η Αλεξία, η αδελφή του Πέτρου, αποδεικνύεται πιο δύσκολη περίπτωση. Η σύνδεση της νεαρής κοπέλας με τη μητέρα της ήταν πολύ πιο ουσιαστική απ’ ό,τι θα υπέθετε κανείς στην αρχή. Ο θάνατος της Αγγελικής έχει αφήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στη ζωή της, το οποίο προσπαθεί να γεμίσει μπαίνοντας «στα παπούτσια» της.

Ο Βίκος, ο εραστής της μητέρας της και αιτία τόσων και τόσων καυγάδων ανάμεσα στις δύο γυναίκες, αποκτάει ξαφνικά άλλο ενδιαφέρον για την Αλεξία. Τον πολιορκεί με κάθε αφορμή, πραγματική ή κατασκευασμένη, μέχρι να βρει το αδύναμο σημείο του. Και δεν αργεί.

Όπως ήταν φανερό από τις σκηνές του με την Αγγελική, ο Βίκος είχε βρει στο πρόσωπο της γυναίκας του Καστρινού ένα καταφύγιο, τον μοναδικό άνθρωπο στη ζωή του που του έδειξε τρυφερότητα και συμπόνοια. Χωρίς αυτήν είναι χαμένος, ένας άνθρωπος χωρίς πυξίδα σε μια θάλασσα από εχθρικά πρόσωπα.

Η Αλεξία είναι το δεύτερο πρόσωπο που τον πλησιάζει με στοργή κι ενδιαφέρον, η νοητή συνέχεια της Αγγελικής, και, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις του, υποκύπτει στο φλερτ της.

Η μεταστροφή της Αλεξίας άφησε, όπως είδαμε στα προηγούμενα επεισόδια, είχε μια παράπλευρη απώλεια. Ο δυστυχής Παναγιώτης είδε την κοπέλα του και αδελφή του κολλητού του να του γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη και -η αλήθεια είναι- πως δεν το χειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο. Έφτασε στο σημείο να επιχειρήσει να την φιλήσει με τη βία, προκαλώντας την παρέμβαση του Πέτρου.

Ο Παναγιώτης λοιπόν το επόμενο διάστημα θα έρθει πιο κοντά στην Όλγα. Η κόρη της Πολυξένης, μετά από τα «χαστούκια» που της επιφύλαξε η ζωή από τη στιγμή που ο Λευτέρης πέταξε έξω από το σπίτι τη μητέρα της, περνάει δύσκολες ώρες. Το αναπάντητο ερώτημα της ζωής της, η ταυτότητα του πατέρα της, αποδείχθηκε θηλειά στον λαιμό της, η σχέση της με την Πολυξένη δεν της παρέχει το αίσθημα ασφάλειας που έχει ανάγκη και ο Πέτρος δεν μοιάζει πλέον με βιώσιμη λύση.

Την απάντηση στην ανάγκη της να αγαπηθεί και να αγαπήσει για πρώτη φορά στη ζωή της θα την δώσει ο Παναγιώτης.

All star Survivor spoiler: Σάλος με το απαγορευμένο πλάνο της με στρινγκ (ΦΩΤΟ)

Παγιδευμένοι spoiler: Το μυστικό που χωρίζει την Άννα και τον Δημήτρη