Lockdown: Από Δευτέρα ανοίγουν τα κομμωτήρια

Η ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά, τη Βάνα Παπαευγγέλου, τον Γκίκα Μαγιορκίνη, καθώς και τον Άκη Σκέρτσο έφερε και τα νέα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας στη χώρα μας εν μέσω lockdown.Όλα τα νέα μέτρα:..

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας να ισχύει, από αύριο, ενιαία σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας.
Παράλληλα από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου θα επαναλειτουργήσουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων τηρουμένων όλων των ήδη υφιστάμενων αυστηρών πρωτοκόλλων.
Επίσης ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων με χρήση sms 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος, καθώς επίσης και η λειτουργία των δημοσίων πάρκων έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και πάλι με χρήση sms 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος. Επομένως, όπως υπογράμμισε, ο κ. Χαρδαλιάς, επιτρέπονται οι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και σε πάρκα χωρίς χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής αλλά μόνο ή με τα πόδια ή με ποδήλατο, ό,τι ισχύει δηλαδή έως σήμερα για το sms 6.

Ακόμη, αποφασίστηκε η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου δήμου με αναλογία ενός πιστού ανά 25 τμ και με όριο τους 20 πιστούς και με υποχρεωτική χρήση της μάσκας καθώς και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας ιεράς μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες για τις ακόλουθες τρεις θρησκευτικές τελετές: την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25 Μαρτίου, και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου 26 Μαρτίου. Η έναρξη ισχύος για την τέλεση των λειτουργιών είναι από 21 Μαρτίου.

Ακόμη αποφασίστηκε να επιτραπεί η ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6 προσεγγίζοντας δηλαδή πεζή ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα βέβαια συνοδευτικά έγγραφα στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.

Από Δευτέρα (22/03) ανοίγουν τα κομμωτήρια
Όπως επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, στόχος των αποφάσεων είναι ένας και αφορά στην διευκόλυνση της τήρησης των υφιστάμενων μέτρων.

Δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες
Τη δυνατότητα δωρεάν διενέργειας τεσσάρων rapid test μηνιαίως για το σύνολο του πληθυσμού, μόνο με το ΑΜΚΑ, ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ λακης Σκέρτσος, καλώντας τους πολίτες στη σύναψη νέας συμφωνίας εμπιστοσύνης με το κράτος.

Με ένα «μεγάλο ευχαριστώ» προς τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για «τις αντοχές, τη στωικότητα, την επιμονή, το υψηλό αίσθημα ατομικής, συλλογικής και εν τέλει εθνικής ευθύνης που έχουμε δείξει», ξεκίνησε την ομιλία του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αλλά και ένα «μεγάλο, διαρκές ευχαριστώ» στο υγειονομικό προσωπικό, τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ, των μέσων μαζικής μεταφοράς αλλά και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους εδώ και ένα χρόνο.

Σε ό,τι αφορά το μείγμα των μέτρων της επόμενης ημέρας, ο κ. Σκέρτσος έκανε λόγο για μικρές ανάσες ελευθερίας, ταυτόχρονα όμως με τη μέγιστη ευθύνη που θα πρέπει να συνεχίζουν να επιδεικνύουν οι πάντες -και τούτο λόγω των κινδύνων που εμφανίζει η περίοδος εξαιτίας των μεταλλάξεων.

Άγριες Μέλισσες: Ένας φόνος η αρχή του κακού

Έξαλλος στο House of fame ο Πάνος Μεταξόπουλος – Η “κόντρα” με τον Γιώργο Αρσενάκο