Κυβέρνηση απορρίπτει την ενσωμάτωση του όρου ‘γυναικοκτονία’ στη Βουλή

Άρνηση -για πολλοστή φορά- της κυβέρνησης στη Βουλή για την ενσωμάτωση του όρου “γυναικοκτονία” στο ποινικό δίκαιο, απορρίπτοντας τις τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, επικαλέστηκε την συνολική αυστηροποίηση των ποινών ως επίσημη αιτιολόγηση για τη στάση της κυβέρνησης.

Καταλήγοντας ότι η τροπολογία θα εξυπηρετούσε μόνο λόγους επικοινωνίας, ενώ υποστήριξε πως οι νέες διατάξεις στον ποινικό κώδικα περιλαμβάνουν την ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονίες.

Εν τω μεταξύ, αντιπολιτευτικές πρωτοβουλίες είχαν ήδη ανακοινωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά, που προέβλεπαν τη νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας.

Πρόσθεσε ότι η κοινωνία απαιτεί να μην αφήνεται καμία γυναίκα μόνη απέναντι στην έμφυλη βία, καλώντας τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ιλχαν Αχμέτ, ζήτησε επίσης τη διερεύνηση του περιστατικού και τη δημιουργία ενός νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των γυναικών από τους κακοποιητές.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, εξέφρασε την οργή και την αγανάκτησή του για τη δολοφονία της 28χρονης, καταδικάζοντας τη στάση της Αστυνομίας και της Κυβέρνησης.

Written by admin

Latest

Η Super Κική «κατακεραυνώνει»: «Είδα ασέβεια… Με απογοήτευσε πάρα πολύ» (vid)

Η αμφιλεγόμενη αμοιβή της Κατερίνας Καινούργιου: Τι γνωρίζει η Μπακοδήμου;