Κρατερός Κατσούλης: Αυτό είναι το επόμενο βήμα στην προσωπική ζωή

Μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε ο Κρατερός Κατσούλης στη δημοσιογράφο Κορύνα Μανταγάρη.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στη RealLife και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σχέση με τα παιδιά και την πρώην σύζυγό του, Κατερίνα Καραβάτου, την απώλεια της μητέρας του αλλά και το επόμενο βήμα στην προσωπική του ζωή.

Μεγαλώνεις δύο μικρά παιδιά. Πώς τα προετοιμάζεις για το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας;

Η Αέλια είναι 11 χρόνων και ο Αρίωνας είναι 6. Με την Κατερίνα πιστεύαμε ότι δεν θα μιλάμε στα παιδιά σαν να είναι μωρά ή σαν να μην έχουν κατανόηση του τι ακούν. Οι κουβέντες μας εδώ και χρόνια, ειδικά με την κόρη μου, είναι πολύ κανονικές, πραγματικές και ουσιώδεις. Αυτό που τους μεταφέρω είναι οι αρχές μου, οι αξίες μου όσον αφορά την ελευθερία, την αγάπη, τη χαρά, την αλληλεγγύη.

Ανησυχώ αλλά δεν πρέπει να γίνει αυτή η ανησυχία ισχυρότερη της ελπίδας και της πίστης ότι οι άνθρωποι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Οφείλουμε να κάνουμε τη διαφορά, να παραμένουμε ανήσυχοι, ενεργοί και δημιουργικοί.

Πέρασες μία δύσκολη χρονιά, αφού έπρεπε να διαχειριστείς την απώλεια της μητέρας σου…

Δε νομίζω ότι μια απώλεια τέτοιου μεγέθους είναι εύκολα διαχειρίσιμη από έναν άνθρωπο και το θεωρώ και πάρα πολύ κανονικό. Αυτή η ευκολία ότι πρέπει να έχουμε κάτι σαν διαχείριση στα μεγάλα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας είναι ένας από τους λόγους που έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει. Πρέπει να καταλαβαίνουμε και να αποδεχόμαστε όλα μας τα συναισθήματα, αν θέλουμε να είμαστε αρτιμελείς ψυχικά και κάπως ισορροπημένοι.

Πρόλαβες να πεις στη μητέρα σου όσα ήθελες;

Ναι, πρόλαβα. Είμαι πολύ τυχερός αλλά με ενδιέφερε πολύ αυτό.

Η πρώην σύζυγός σου, Κατερίνα Καραβάτου, επέστρεψε στην τηλεόραση με ένα ριάλιτι μόδας. Επειδή γνωρίζεις από παρουσίαση, θα της πεις τη γνώμη σου;

Αν μου ζητηθεί, φυσικά. Έχουμε ισορροπημένες και υγιείς σχέσεις, γιατί έχουμε δυο παιδιά μαζί, τα οποία συνεχίζουμε να τα αγαπάμε, να τα φροντίζουμε και να τα προσέχουμε όπως πάντα. Το είχα πει από τότε που είχαμε χωρίσει ότι, αντί τα media να ψάχνουν να βρουν περίεργα πράγματα και ίντριγκες, θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον να εστιάζουν στο ότι υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να έχουν μία υγιή και ισορροπημένη σχέση, με όποια δυσκολία έχει αυτό. Αυτό, δυστυχώς, «δεν πουλάει».

Είσαι έτοιμος να κάνεις το επόμενο βήμα στην προσωπική σου ζωή μετά τον χωρισμό;

Δεν είναι διαχωρισμένα τα πράγματα. Τα παιδιά μου θα είναι πάντα η απόλυτη προτεραιότητά μου. Δεν σκοπεύω να μείνω μόνος μου για την υπόλοιπη ζωή μου, χωρίς όμως να ξέρω και αυτό τι σημαίνει.

Είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει στις σχέσεις, στην αγάπη, στη συντροφικότητα. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι μαζί με ανθρώπους που περνούν όμορφα.

Αδελφός υπουργού είναι ο σκηνοθέτης του Survivor (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Γιάννης Αποστολάκης – Βάσω Βιλέγκας: Το ταξίδι στην Καραϊβική και ο έρωτας σε… εικόνες