Κόστος του Πάσχα: Πόσο θα κοστίζει το αρνί;

Οι κτηνοτρόφοι της Ελλάδας μιλούν για τις εξαγωγές αρνιών και τις ελληνοποιήσεις στο MEGA, καθώς καταγγέλλουν ότι το κράτος νομιμοποιεί τις εξαγωγές αυτές ενώ πραγματοποιεί ελέγχους για τις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Ο κτηνοτρόφος Θωμάς Μόσχος αναφέρει ότι λόγω του νωρίτερου Πάσχα των καθολικών, οι εξαγωγές αρνιών προς άλλες χώρες έχουν αυξηθεί φέτος. Τα μικρά αρνάκια προτιμούνται στο εξωτερικό, επομένως τα ελληνικά αρνιά που γεννιούνται νωρίς στέλνονται σε άλλες χώρες. Παρόλα αυτά, αν και οι εξαγωγές βοηθούν στη ρευστοποίηση, οι επιδοτήσεις είναι μειωμένες ή ακόμη και ανύπαρκτες.

Ο κτηνοτρόφος επεσήμανε ότι η τιμή πρέπει να αποχωρίζεται από τους παραγωγούς, ώστε να ωφεληθούν αυτοί από τις εξαγωγές. Τονίζει επίσης ότι η σφαγή των ζώων στην Ελλάδα καθιστά το κρέας ελληνικό, ενώ οι ελληνοποιήσεις είναι ένας νόμιμος τρόπος να αποφευχθούν ενδεχόμενες παραβάσεις.

Τέλος, εξηγεί ότι η εισαγωγή προϊόντων κάτω των 90.000 ευρώ δεν καταγράφεται στα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ, τονίζοντας πως η ελληνική εκτροφή πρέπει να ενισχυθεί για την οικονομία της χώρας.

Written by admin

Ανεκδοτάρα με ξανθιά μεγαλοκοπέλα: Το ρεκτιφιέ στη μούρη για τα γενέθλιά της

Η Ιστορική Πρώτη Συμμετοχή της Ελλάδας στο 1974: Ένα Ταξίδι Στην Παράδοση (ΒΙΝΤΕΟ)