Κώστας Δόξας: Η απάντηση της πρώην συζύγου του στην ανακοίνωση του – Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Η Μαρία Δεληθανάση, η πρώην σύζυγος του Κώστα Δόξα, μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα για τη σκληρή ανακοίνωση του πρώην συζύγου της και τη μήνυση που έχει καταθέσει εις βάρος του.

Τι έχετε να απαντήσετε στην πρόσφατη επιστολή του πρώην συζύγου σας προς τα ΜΜΕ;

Δεν θα ήθελα να ανοίξω κάποιον έμμεσο διάλογο με την άλλη πλευρά. 

Για ποιον λόγο θεωρείτε ότι ο πρώην σύζυγός σας, μέσω της επιστολής του απαγορεύει την αναδημοσίευση της συνέντευξής σας;

Νομίζω πως οι λόγοι είναι προφανείς. Προφανώς γιατί του είναι άκρως ενοχλητική η κατάθεση της αλήθειας μου με όλα αυτά τα στοιχεία. Αντ’ αυτού, όμως, το θάρρος να ζητήσει έστω μια συγγνώμη δεν το έχει ακόμη κι αυτήν τη στιγμή.

Έχετε καταθέσει μήνυση εναντίον του;

Μάλιστα, έχει κατατεθεί η μήνυση.

Πόσο καιρό λάμβαναν χώρα αυτά τα γεγονότα που περιγράφεται στις καταγγελίες σας;

Οι κακοποιητικές πράξεις που έχω υποστεί σε αυτήν τη σχέση μετρούν πολλά χρόνια σε διάρκεια και ήταν κλιμακούμενες. Από πιο ήπιες μορφές λεκτικής ή ψυχολογικής βίας και πιο έντονες με σωματική βία «απλή» ως αρκετά σοβαρή.

Ποια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και σας έκανε να αποχωρήσετε από τον γάμο σας;

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η συνειδητοποίηση πως κάθε υπόσχεση για αλλαγή και κάθε μεταμέλεια ήταν απλά προσχήματα για να αποφύγει τις όποιες συνέπειες.

Πιστεύετε ότι το κίνημα #Metoo σας παρακίνησε να μιλήσετε δημοσίως γι’ αυτό το ζήτημα;

Την πρώτη κίνηση για να μιλήσω για τη δική μου ιστορία την έκανα πριν προλάβει να ξεσπάσει όλο αυτό το κύμα, όμως έπρεπε πρώτα να κινήσω τις νόμιμες διαδικασίες. Σαφώς και τη στιγμή που συμβαίνει τυγχάνει να υφίσταται και η συγκυρία αυτή. Είναι σαν να υπάρχει ένας καθολικός συντονισμός στην καταπολέμηση κάθε είδους βίας.

 

Η Λυδία Κονιόρδου απαντά στη Λίνα Μενδώνη – “Ήταν άτυχη η αναφορά στο όνομα μου”

Γ.Κότσιρας: «Κοινό μυστικό ότι συμβαίνουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε όλες τις δουλειές»