Κορυφαίος νέος παίκτης της Liga Endesa o Γκαρούμπα (vids)

Κορυφαίος νέος παίκτης της Liga Endesa o Γκαρούμπα (vids)

Στον Ουσμάν Γκαρούμπα κατέληξε ο τίτλους του καλύτερου νέου παίκτη του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο 19χρονος φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης «έκλεψε» το εν λόγω βραβείο από τον συμπαίκτη του στη «βασίλισσα» Κάρλος Αλοθέν, ο οποίος ήταν νικητής σε αυτήν την κατηγορία τις δύο προηγούμενες σεζόν. Ο Γκαρούμπα συγκέντρωσε συνολικά 90 ψήφους, έχοντας διαφορά 25 ψήφων από τον δεύτερο Ντίνο Ράντοντσιτς της Σαραγόσα που είχε 55.

Τη φετινή σεζόν στη Liga Endesa, ο Γκαρούμπα έχει μέσο όρο 5,7 πόντους, 5,2 ριμπάουντ και 8,3 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ανά αγώνα. Στη Euroleague, με μέσο όρο συμμετοχής 15:07 λεπτά, ο Γκαρούμπα μετρά μέσο όρο 3,2 πόντους, 3,6 ριμπάουντ και 5,3 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Euroleague, o Oυσμάν Γκαρούμπα δήλωσε: «Δεν διάλεξα εγώ να παίξω στη Ρεάλ, η Ρεάλ διάλεξε εμένα και γι’ αυτό ξεκίνησα να παίζω εκεί. Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ, όταν ήμουν εννέα ετών. Στην αρχή έπαιζα ποδόσφαιρο γιατί μου άρεσε περισσότερο από το μπάσκετ. Μετά όμως, ήμουν πολύ ψηλός για το ποδόσφαιρο και οι γονείς μου, όπως και οι φίλοι μου, μού είπαν ότι θα έπρεπε να παίξω μπάσκετ. Το δοκίμασα και είχε πλάκα».

Ο νεαρός φόργουορντ πρόσθεσε: «Δούλευα πολύ σκληρά με τις μικρές ομάδες, αλλά δεν σκεφτόμουν την ανδρική ομάδα. Κάθε χρόνο, αν συνεχίσεις να δουλεύεις με τους συμπαίκτες σου, έχεις την πιθανότητα να πας στη μεγάλη ομάδα. Έτσι και εγώ δούλευα για να έχω μία ευκαιρία. Είναι τρομερό να είσαι παίκτης της ανδρικής ομάδας της Ρεάλ, ειδικά σε τόσο νεαρή ηλικία. Είναι κάτι πολύ ξεχωριστό για εμένα».

Μίλησε εν συνεχεία και για την εμπειρία του υπό την τεχνική καθοδήγηση του Πάμπλο Λάσο: «Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής γιατί δεν χρησιμοποιεί την ηλικία μου ως δικαιολογία. Δεν τον νοιάζει η ηλικία. Ακόμη και αν είσαι 16, αν παίζεις καλά και βοηθάς την ομάδα, θα σε βάλει μέσα. Επομένως, τον σέβομαι και είναι πολύ ωραίο να παίζω για εκείνον».

Στα όνειρά του για το μέλλον, ο Γκαρούμπα επέλεξε… έναν τίτλο Euroleague! Θα ήταν υπέροχο να κατακτήσω τον τίτλο της Euroleague. Είναι ένα όνειρο που θέλω να πραγματοποιηθεί. Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει το πρωτάθλημα,» κατέληξε ο πολλά υποσχόμενος νεαρός μπασκετμπολίστας.

ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ

“My friends told me ‘hey, you should play basketball!’ and then I tried basketball and it was fun.”

Simple as that https://t.co/V0tLRVlCwu

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) April 26, 2021

Χamos

Χρ. Σταϊκούρας – Υπουργικό συμβούλιο: Πως θα επανακκινήσει η οικονομία – Πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης 6,2% το 2022

survivor-:-pos-apochorise-o-panos-kalidis-–-plirose-gia-na-fygei;

Survivor : Πώς αποχώρησε ο Πάνος Καλίδης – Πλήρωσε για να φύγει;