Κορωνοϊός: Προσοχή … Τέλος στα πανηγύρια όλο τον Ιούλιο …

Αυστηρότερα μέτρα για την αποφυγή νέου lockdonwn αποφάσισε η κυβέρνηση. Τέλος στα πανηγύρια όλο τον Ιούλιο… για αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ!
Συναγερμός στην κυβέρνηση μετά και την αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων. Για δεύτερο lockdown προειδοποιούν οι επιστήμονες στην Ελλάδα ενώ χθες σε συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αποφασίστηκε η αυστηροποίηση των μέτρων, μεταξύ αυτών και η…

διακοπή των πανηγυριών έως και το τέλος Ιουλίου… και έπεται και συνέχεια!

Τι εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι στην κυβέρνηση
Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κυβέρνηση:
-Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου

-Την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορά μας
-Την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες
Εκτός από την απαγόρευση των πανηγυριών μέχρι τέλος του μήνα, ανακοινώθηκε χθες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα πως εντείνονται οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα, και συγκεκριμένα στον Προμαχώνα και την Κακαβιά.

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε:
-Να ενταθούν οι στοχευμένοι έλεγχοι με έμφαση στα σύνορα του Προμαχώνα. Όπως είπε ο κ. Πέτσας τα στοιχεία από τους ελέγχους δείχνουν ότι τα θετικά τεστ ήταν 4πλασια σε σχέση με το αεροδρόμιο “Ελεύθεριος Βενιζέλος”.
– Θα ελέγχονται εξονχυσιτκά τα έγγραφα όσων μπαίνουν από τον Προμαχώνα. Σε περίπτωση πλαστού εγγράφου θα επιβάλονται κυρώσεις.
– Να ενισχυθούν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την Αλβανία με τον κ. Πέτσα να σημειώνει ότι το Σαββατοκύριακο έγιναν 1011 έλεγχοι μόνο στην Κακαβιά.

– Να ανοίξουν οι απευθείας πτήσεις από 15 Ιουλίου με τη Βρετανία και από τις 22 Ιουλίου με τη Σουηδία.
– Να ανοίξουν από το τέλος Ιουλίου πτήσεις και από άλλες χώρες που μέχρι σήμερα δεν είναι στην “λευκή λίστα”, όπως π.χ. οι ΗΠΑ με την υποχρέωση επιδείξης αρνητικού ελέγχου που θα έχει γίνει έως 72 ώρες νωρίτερα.

Διαβάστε περισσότερα
Αντώνης Στάμος

Written by Αντώνης Στάμος

Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα;
Τρέξιμο και γράψιμο.

Άσπα Τσίνα: Μίλησε για την περιπέτεια υγεία της (video)

Γυναίκα – θαύμα : 39χρονη από την Ουγκάντα έχει 44 παιδιά video