Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης-Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης για το Makedonian Pride

0
89

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και του Δημάρχου Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου, με αφορμή την διεξαγωγή του Makedonian Pride από την εθνικιστική οργάνωση «Ιερός Λόχος» στη Μενεμένη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης κατηγορεί τον δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης γιατί έδωσε αρχικά άδεια στον «Ιερό Λόχο» να πραγματοποιήσει εκδήλωση σε θέατρο του Δήμου.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

«Αντιθέτως ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, απάντησε θετικά και άμεσα το αίτημα των ακροδεξιών, παραχωρώντας τους το δημοτικό θέατρο Άστρον. Αυτό επιβεβαιώνεται από το σχετικό έγγραφο το οποίο φέρει την υπογραφή του δημάρχου, ο οποίος υποστηρίζει πως είχε άγνοια του θέματος επιρρίπτοντας την ευθύνη σε δημοτικό υπάλληλο. Τελικά την ημέρα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και μετά από το σχετικό θόρυβο που είχε δημιουργηθεί, ο κ. Κυρίζογλου επικαλούμενος φόβο επεισοδίων, ανέκρουσε πρύμναν, ανακαλώντας την απόφασή του.

Εδώ να σημειώσουμε πως ο κ. δήμαρχος, αρνήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο να υιοθετήσει πρόταση με την οποία θα απαγορευόταν οποιαδήποτε εκδήλωση ακροδεξιών στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε προς τον κ. Κυρίζογλου πως όποιος χαϊδεύει το φίδι αυτό σύντομα θα τον δαγκώσει. Μπορεί εάν θέλει να ρωτήσει σχετικά τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος την περασμένη Κυριακή εξεδιώχθη κακήν κακώς από συγκέντρωση ομάδας ακροδεξιών οπαδών του ΠΑΟΚ οι οποίοι είχαν μαζευτεί στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διαμαρτυρόμενοι για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης παραμένει σταθερά προσηλωμένος στις αξίες της δημοκρατίας και καλεί για μια ακόμη φορά σε εγρήγορση και ενότητα για την αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Λ. Κυρίζογλου: Δεν χρειάζομαι πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων από αυτούς που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό

Απαντώντας στα όσα του καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ο Λάζαρος Κυρίζογλου επισημαίνει ότι έχει αποδείξει το δημοκρατικό του ήθος και ότι δεν χρειάζεται πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων από αυτούς που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό και διακρίνονται για αντιδημοκρατική και καθεστωτική νοοτροπία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης παραμένει σταθερά προσηλωμένος στην άθλια παραχάραξη της αλήθειας. Σε όλη την πορεία μου, την οποία γνωρίζουν οι πολίτες, έχω αποδείξει και τη δημοκρατική μου συμπεριφορά και το δημοκρατικό μου ήθος. Δεν χρειάζομαι πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων από αυτούς που διακρίνονται για την αριστερόστροφη, αντιδημοκρατική και καθεστωτική νοοτροπία και συμπεριφορά τους. Από αυτούς, οι οποίοι εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό και έχουν διαπράξει τις μεγαλύτερες κυβιστήσεις του αιώνα» δήλωσε στο thestival.gr ο κ. Κυρίζογλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here