Κόκκινη μπανάνα : ΜΑΘΕ την ιστορία της κόκκινης μπανάνας

Η μπανανιά αυτή αν και δεν θα το μαντεύαμε ποτέ, είναι ένα βότανο που φυσικά διαφέρει πολύ στο μέγεθος από τα υπόλοιπα γνωστά μας βότανα. Με ύψος που μπορεί να φτάσει τα 3 με 6 μέτρα, η μπανανιά φέρει στην κορυφή της περίπου 10 με 20 φύλλα όπου και εμφανίζονται τα θηλυκά της άνθη. Η μπανανιά μπορεί να παράγει έως και 100 μπανάνες, που ως γνωστόν είναι σε τσαμπιά.Η ιστορία της…

κόκκινης μπανάνας φαίνεται να ξεκινάει από την Κόστα Ρίκα, στην οποία είναι και ιδιαίτερα αγαπητή και δημοφιλής. Εν συνεχεία η κόκκινη μπανάνα εξαπλώθηκε και σε περισσότερα μέρη της Κεντρικής Αμερικής, ενώ υπάρχουν πάρα πολλοί που υποστηρίζουν ένθερμα τη γευστική ανωτερότητα της κόκκινης έναντι της κλασσικής κίτρινης (Cavendish) μπανάνας.
Την κόκκινη μπανάνα μπορούμε να την συναντήσουμε και με διάφορετικά ονόματα, όπως :
Red Cuban, Claret Banana ή Red Dacca (Αυστραλία)
Lal Kela (Χίντι)
Η κόκκινη μπανάνα είναι πολύ πλούσια σε κάλιο. Το κάλιο αυτό προστατεύει από μυικούς τραυματισμούς και κράμπες που μπορούν να καταλήξουν πολύ επίπονοι.

Στην Κεντρική Αμερική οι κάτοικοι θεωρούν τον χυμό της κόκκινης μπανάνας ως ένα πολύ ισχυρό και αποδοτικό αφροδισιακό, ενώ στην Ινδία θεωρείται και σύμβολο γονιμότητας.

Επίσης η κόκκινη μπανάνα φαίνεται να βοηθάει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και να εξομαλύνει την λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Τέλος, η κόκκινη μπανάνα έχει εφαρμογή και στον τομέα ομορφιάς, συμμετέχοντας σε πολλά φρέσκα καλλυντικά για την ενυδάτωση και τον καθαρισμό της επιδερμίδας του προσώπου.

Οι κόκκινες μπανάνες περιέχουν :
Κάλιο
Βήτα-καροτίνη
Βιταμίνη Α
Άφθονες φυτικές ίνες
Βιταμίνη C
Γλυκόζη
Σακχαρόζη
Φρουκτόζη
Βιταμίνη Β6
via

Διαβάστε περισσότερα
Στεφανία Καρρά

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο SOK απο την πρώτη μέρα

Kαθηγητής του Χάρβαρντ αποκαλύπτει το μόνο πρωινό που πρέπει να τρώμε για καλή υγεία

Ανέκδοτο : Ο σούπερμαν και η woden woman …! Τρελό γέλιο