Κόκκαλης σε Μητσοτάκη: Έχεις υποψήφια πρώην αντιπρόεδρο της Intracom

Με αφορμή την συμπλήρωση 74 χρόνων από τη συνθηκολόγηση του Γ’ Ράιχ, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open Beyond, σημείωσε ότι ο Χίτλερ αφότου εξελέγη δημοκρατικά το 1933, μέσα σε 12 χρόνια κατάφερε να προκαλέσει έναν Παγκόσμιο Πόλεμο και να κινητοποιήσει όλες τις κυβερνήσεις εναντίον του.

«Στον αντίποδα του ναζισμού, σήμερα και για τα επόμενα 12 χρόνια εμείς μπορούμε και πρέπει να σώσουμε το μέλλον των παιδιών μας από την απληστία μας και να μην επιτρέψουμε την ανάδυση εκ νέου ιδεολογιών, οι οποίες πρεσβεύουν ότι κάποιοι άνθρωποι δεν χωράνε στον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει την επίθεση του προέδρου της ΝΔ στο πρόσωπό του, κατά τη συζήτηση στην Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο κ. Κόκκαλης σημείωσε: «Να θυμίσω στον κ. Μητσοτάκη ότι στο ευρωψηφοδέλτιό του υπάρχει η κ. Νίκη Τζαβέλα, η οποία έχει διατελέσει επί πολλά χρόνια αντιπρόεδρος της Intracom. Δεν γίνεται να έχεις έναν υποψήφιο ευρωβουλευτή, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος και να κατηγορείς εμένα επειδή είναι πρόεδρος ο πατέρας μου».

Πρόσθεσε επίσης ότι «η κ. Τζαβέλα προέρχεται από το ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη και, όπως φαίνεται, είναι από τα στελέχη, που σέρνουν και τον κ. Μητσοτάκη και την παραδοσιακή λαϊκή δεξιά της Ευρώπης, στην ακροδεξιά και τον φασισμό».

Ερωτηθείς για τις περιοδείες που πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε: «Προσπαθώ να ενημερώσω τον κόσμο και να τον προετοιμάσω για την κλιματική κρίση και τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει στην κοινωνία σε τοπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος μας είναι να προλάβουμε, όσο γίνεται, τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και να φροντίσουμε για το μέλλον των παιδιών μας».

Ερωτηθείς για την οικολογική καταστροφή που έγινε πριν ενάμιση χρόνο στον Σαρωνικό δήλωσε: «Η περίπτωση του Σαρωνικού είναι μια δολιοφθορά, η οποία συνέβη μέσα στο λιμάνι του Πειραιά και αντιμετωπίστηκε τεχνικά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το πρόβλημα όμως είναι ότι έξω από το λιμάνι του Πειραιά και γύρω από αυτό, περνάνε εκατομμύρια τόνοι από πετρέλαιο και ανά πάσα στιγμή, διατρέχουμε ένα τεράστιο ρίσκο που μπορεί να μην είναι δολιοφθορά αλλά ατύχημα με σοβαρές πετρελαιοκηλίδες».

Τέλος, ο κ. Κόκκαλης συμπλήρωσε ότι είναι ακριβώς αυτός ο κίνδυνος, ο οποίος πρέπει να μας σταματήσει από τις εξορύξεις στην ελληνική θαλάσσια χώρα. «Όπως έχουν σταματήσει ήδη σε όλη την Ευρώπη έτσι πρέπει να σταματήσουν και στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΕΟΠΥΥ: Εγκύκλιος για το delivery φαρμάκων στο σπίτι

Πάτρα: Ήταν πεσμένος 5 ημέρες στην μπανιέρα!