ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου

Αντιδράσεις προκλήθηκαν από το πρωί της Τρίτης όταν ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. η απαγόρευση συναθροίσεων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου
Η συζήτηση που δημιουργήθηκε, δεδομένου του προγραμματισμένου για την Πέμπτη πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, προκάλεσε διευκρινίσεις από την αστυνομία αλλά και από κυβερνητικές πηγές.

Σε άτυπη ενημέρωση διευκρινίστηκε ότι η απόφαση δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προγραμματισμένη συνάθροιση, ενώ επίσης δεν αφορά στην παρουσία πολιτών σε εμπορικά σημεία, καταστήματα κ.λπ.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της Αστυνομίας πρόκειται για εισήγηση της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, η οποία για να αποκτήσει τυπική ισχύ, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, απαιτείται η έκδοση Απόφασης από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως και έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ουσιαστικά με τη συγκεκριμένη Απόφαση, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής, επιτρέπονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μέχρι 100 άτομα, με την απαραίτητη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.
Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν ότι δεν πρόκειται για νέα απαγόρευση αλλά για χαλάρωση προηγούμενης απαγόρευσης.

Survivor 4: Άστραψε και βρόντηξε ο Περικλής Κονδυλάτος

Survivor Spoiler Μάχη Ασυλίας 26/01: Κόκκινοι ή Μπλε οι νικητές;