Κλοπή θυρίδων στο Ψυχικό: Ολόκληρη η κατάθεση της Τέτας Καμπουρέλη για τους συνεργούς του Γκουρούση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάθεση της Τέτας Καμπουρέλη, συζύγου του προφυλακισθέντα Βασίλη Γκουρούση στους αξιωματικούς του Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής.

Και αυτό γιατί, η 53χρονη μανικιουρίστα – τηλεπερσόνα, απαντά στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών σχετικά με τα τέσσερα πρόσωπα που ερευνήθηκαν για συμμετοχή στην πολύκροτη υπόθεση.

Δηλαδή της ενδυματολόγου και φίλης του συζύγου της, του Μπαγκλαντεσιανού προέδρου (!)των επιχειρήσεων της οικογένειας που έχει εξαφανιστεί και αναζητείται, του γνωστού κοσμηματοπώλη και του λογιστή του Γκουρούση. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η μία εκ των τεσσάρων γυναικών θυμάτων ήταν για χρόνια πελάτισσά της ενώ τις υπόλοιπες ισχυρίζεται ότι δεν τις γνώριζε.

Από την άλλη, η κατάθεση του κοσμηματοπώλη, δεν προσθέτει κάτι στις έρευνες ωστόσο ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι από το ένα εκ των δύο καταστημάτων του κατασχέθηκαν τρία πανάκριβα Rolex για έρευνα.

Την ίδια ώρα οι δικηγόροι των τεσσάρων θυμάτων Αλέξης Κούγιας και Γιάννης Μαρακάκης αναμένεται να επανακαθορίσουν τις κινήσεις τους σε ο,τι έχει να κάνει με τις διαδικασίες αποζημίωσης για τον χαμένο θησαυρό των 8 εκατομμυρίων. «Αναμένουμε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου να αποδώσει καρπούς. Οι ενέργειες και το προφίλ του κατηγορουμένου δικαιολογεί απολύτως την έως τώρα αντιμετώπιση του από τις αρχές.

Με έχει εκπλήξει ότι στο γραφειο μου έχω δεχτεί καταιγισμό επικοινωνιών από συμπολίτες μας που καταφέρονται καταγγελτικά εναντίον του κατηγορουμένου. Θέλω να βρεθούν τα κλοπιμαία. Αν έχει συναίσθηση, συμβουλεύω να βοηθήσει και τα θύματα αλλά κυριως τον εαυτό του τώρα που είναι νωρίς και παρά την αρχική άρνηση  κατηγορίας να μιλήσει. Αν καθυστερήσει να συνεργαστεί, οποιαδήποτε μεταστροφή αργότερα δεν θα μπορεί να εξαργυρωθεί υπέρ του. Ελπιζω να τον καθοδηγήσουν σωστά» αναφέρει ο κ. Μαρακάκης. 

Ολόκληρη η κατάθεση της Τέτας

«Δεν έχω έρθει ποτέ σε επαφή, ούτε δια ζώσης ούτε τηλεφωνικά με τον Gazi S. (σ.σ αναφέρεται στον Μπαγκλαντεσιανό πρόεδρο των επιχειρήσεων). Δεν ήξερα ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει την εταιρεία στην οποία ανήκει το κομμωτήριο μου. Αυτό μου το διευκρίνισε ο γιος μου. Με το προαναφερόμενο άτομο μίλαγε αποκλειστικά ο σύζυγος μου τηλεφωνικά, αλλά ποτέ δεν μου διευκρίνισε ποιο ήταν αυτό το άτομο και τη σχέση που είχε με την εταιρεία. Ο κ. Π.Δ, ξέρω ότι είναι ο λογιστής της εταιρείας. Δεν γνωρίζω αν έχει σταματήσει τη συνεργασία του με την εταιρεία.

Η κυρία Α.Π, είναι ενδυματολόγος και συνεργάστηκε με τον σύζυγο μου σε μια θεατρική παράσταση που είχε λάβει χώρα τον Μάιο του 2020. Η κυρία Σ.Γ (σ.σ αναφέρεται σε ένα από τα θύματα) ήταν πελάτισσα μου μέχρι πριν από 3-4 χρόνια. Με τη συγκεκριμένη κυρία δεν είχα καμία επαφή η γνωριμία όταν αυτή ερχόταν στο κομμωτήριο. Γενικά ο σύζυγος μου δεν κάνει δημόσιες σχέσεις με πελάτες του κομμωτηρίου. Τα ονόματα που μου αναγνώσατε (σ.σ αναφέρεται στα άλλα τρία θύματα των θυρίδων, δεν μου είναι γνωστά και δεν ξέρω αν υπήρξαν πελάτισσες του κομμωτηρίου.

Σε κάθε περίπτωση δεν θυμάμαι τα ονόματα των πελατών του κομμωτηρίου. Στον σύζυγο μου ανήκει το ακίνητο που μένουμε και ξέρω ότι μισθώνει και μια αποθήκη στην Αγία Παρασκευή όπου έχουμε μεταφέρει κάποια πράγματα της επιχείρησης. Δεν ξέρω που ακριβώς είναι αυτή η αποθήκη, ούτε ξέρω να πάω, ούτε έχω κλειδιά αυτής. Στην επιχείρηση μου είχα δει ότι υπήρχαν οι πινακίδες αυτοκινήτου ΔΟΚ… οι οποίες ήξερα ότι είναι του συζύγου μου αλλά δεν τις χρησιμοποιούσε. Δεν γνώριζα για την ύπαρξη των πινακίδων Ι……Είχα δεν για έναν λογαριασμό ρεύματος με στοιχεία πελάτη Gazi S., αλλά δεν αναρωτήθηκα για ποιο λόγο τα στοιχεία αυτού του ατόμου φαίνονται σε λογαριασμό που αφορά σε αυτό το κομμωτήριο. Είχα πλήρη εμπιστοσύνη στον σύζυγο μου.

Ο άνδρας μου μετέφερε συχνά τον υπολογιστή μαζί, γιατί λόγω κορωνοϊού οι παραστάσεις του ανέβαιναν On line – streaming και έπρεπε να ελέγχει τη διαδικασία και τα e-mails του. Σε κάθε περίπτωση ο σύζυγος μου γενικά δεν είναι άνθρωπος της τεχνολογίας. Ήξερα για τη θυρίδα που είχε ο γιος μου και ο σύζυγος μου στην τράπεζα στο Ψυχικό. Δεν γνωρίζω αν ο σύζυγος μου είχε και άλλη θυρίδα στο όνομα του. Υπήρχε μια θυρίδα που πήγαιναν τα κοσμήματα μου αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ αν ήταν αυτή του Ψυχικού ή η άλλη. Ο σύζυγος μου γενικά έχει νευρικό χαρακτήρα αλλά είναι άνθρωπος της οικογένειας. Λατρεύει τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα έκανε ποτέ κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την οικογένεια του. Δεν μπορώ να εξηγήσω το εύρημα του βιολογικού υλικού του συζύγου μου στο κουτί της θυρίδας με αριθμό 14. Ξέρω ότι τα κύτταρα είναι κάτι που μπορεί να μεταφερθεί αλλά εξήγηση για αυτό το εύρημα μπορούν να δώσουν μόνο οι ειδικοί. Ο σύζυγος μου δεν με ενημέρωνε για τις φορές που επισκεπτόταν τη θυρίδα που ήξερα πως έχει στο Ψυχικό ούτε εγώ τον ρωτούσα».

Η κατάθεση του κοσμηματοπώλη

Ο γνωστός κοσμηματοπώλης, από το κατάστημα του οποίου κατασχέθηκαν τρία Rolex τα οποία μπήκαν στο μικροσκόπιο των ερευνών, στην κατάθεση του είπε τα εξής: «Είμαι έμπορος ρολογιών κοσμημάτων περίπου  40χρόνια και διαθέτω δυο καταστήματα. Ένα στην περιοχή του Πειραιά και το έτερο στην περιοχή του Συντάγματος. Στο κατάστημα του Πειραιά εμπορεύομαι καινούργια ρολόγια και κοσμήματα ενώ στο κατάστημα του Συντάγματος πραγματοποιώ service και ανταλλαγές-πωλήσεις ρολογιών. Η διαδικασία με την οποία πραγματοποιώ τις ανταλλαγές – πωλήσεις ρολογιών στο κατάστημα του Συντάγματος γίνεται αφού προσέλθει ένας ενδιαφερόμενος πελάτης ο οποίος θέλει να πουλήσει ένα ρολόι κυρίως Rolex και εγώ οντας εκπρόσωπος της εταιρείας Rolex, μεταβαίνουμε από κοινού στην αντιπροσωπεία της Rolex και πιστοποιούμε τη γνησιότητα αλλά και το ότι δεν είναι κλεμμένο το ρολόι που θέλει να πουλήσει ο πελάτης και στη συνέχεια το αγοράζω έναντι της τιμής που έχω συμφωνησει μαζί του. Τον κ. Γκουρούση Βασίλειο τον γνωρίζω περίπου 20 έτη και η γνωριμία μας είναι καθαρά επαγγελματική.

Τον τελευταίο χρόνο με ενημέρωσε ο κ. Γκουρούσης πως ήθελε να πουλήσει ένα ρολόι μάρκας Rolex ιδιοκτησίας του σε κάποιον γνωστό του και μου ζήτησε κάποια στιγμή να μου το έφερνε από το κατάστημα του Συντάγματος με σκοπό να του το γυαλίσω και αν μπορούσα να του έδινα και ένα κουτί ώστε να το παραδώσει μέσα σε αυτό στον γνωστό του.

Όντως μετά το καλοκαίρι ο κ. Γκουρούσης μου έφερε το ρολόι να του το γυαλίσω και μου ζήτησε επειδή το ρολόι έφερε πάνω στο καντράν του κάποια χαρακτηριστικά μπριγιάν τα οποία δεν τα ήθελε ο αγοραστής, να τον ενημερωσω πόσο θα του στοίχιζε η αλλαγή καντράν. Εγώ του γυάλισα το ρολόι, επικοινώνησα με την αντιπροσωπεία και ενημερώθηκα για το κόστος της αλλαγής του καντράν και στη συνέχεια ενημέρωσα τον κ. Γκουρούση για το κόστος και πως η παράδοση από την αντιπροσωπία θα καθυστερούσε δυο μήνες. Εκείνος ενημέρωσε προς το παρόν δεν θα αλλάξει το καντράν και προσήλθε και του παρέδωσα το ρολόι του γυαλισμένο μαζί με ένα κουτί όπως μου είχε ζητήσει.

Να σας αναφέρω σε αυτό το σημείο πως το ήλεγξα μέσω της αντιπροσωπείας το ρολόι του κ. Γκουρούση γιατί έτσι έχει η διαδικασία για να παραγγείλεις ανταλλακτικό και με ενημέρωσαν πως επρόκειτο για γνήσιο Rolex και δεν ήταν κλεμμένο. Επίσης η τελευταία μας επικοινωνία ήταν στις 10 Μαρτίου όταν με ενημέρωσε πως πελάτισσα του επιθυμούσε να αγοράσει ένα γυναικείο ρολόι και αν έχω κάποια ρολόγια να του στείλω φωτογραφίες τους. Του έστειλα φωτογραφίες από έξι ρολόγια πλην όμως εκείνο που άρεσε στην πελάτισσα του το είχα πουλήσει πρόσφατα και εκεί τελείωσε η επικοινωνία μας». 

Μπομπ Σφουγγαράκης: Αποσύρθηκε επεισόδιο του 2019 γιατί… «θύμιζε» κορωνοϊό

ΣΥΝΑΤΣΑΚΗ: Σε αφήνει “ΚΟΚΚΑΛΟ” η Μαίρη Συνατσάκη! Με ΠΟΣΟΥΣ “ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ”, ΠΟΥ και ΠΩΣ!