ΚΚΕ: Η κόρη του Γιάννη Ρίτσου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Αττικής και στον νομό Βοιωτίας, θα είναι στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κομμουνιστικού Κόμματος έχει ήδη ανακοινωθεί επικεφαλής θα είναι η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος θα βρίσκεται στη 12η τιμητική θέση. Μια από τις υποψηφιότητες στο που ξεχωρίζει, είναι της Έρης Ρίτσου, της οποίας γονείς είναι ο ποιητής, Γιάννης Ρίτσος, και η γιατρός, Γαρυφαλιώ Γεωργιάδου – Ρίτσου. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα.

Επίσης, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Ροΐδης, αντιναύαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού. Υπήρξε πρόεδρος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και πρόεδρος της εταιρίας «Ελληνικά Συστήματα Παραγωγής Πολιτικών Προϊόντων». Επιπλέον, εκεί θα βρίσκονται τα μέλη του πολιτικού γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, Μάκης Παπαδόπουλος και Λουίζα Ράζου.
Στην Α’ Αθήνας θα είναι υποψήφια για τις εθνικές εκλογές η βουλευτής, Λιάνα Κανέλλη, και στον Βόρειο Τομέα ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης εν αποστρατεία και συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ, καθώς και ο γιατρός Ντίνος Αποστόλης.

Στον Δυτικό Τομέα υποψήφιος θα είναι ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του πολιτκού γραφείου και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις τελευταίες εκλογές.

Αντίστοιχα, στην Ανατολική Αττική θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο -μεταξύ άλλων- ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής του κόμματος, καθώς και η ηθοποιός, Ελένη Γερασιμίδου. Ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του κόμματος, όπως και ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του Νοτίου Τομέα Αττικής, μαζί με τους καλλιτέχνες Παύλο Ορκόπουλο και Νικολέτα Βλαβιανού, καθώς και τη δημοσιογράφο Αγλαΐα Κυρίτση.

 

Written by stelios

Ο 11χρονος που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς καφέ

ΑΧΕΠΑ: Έτσι έγινε η ένοπλη ληστεία στο νοσοκομείο