Κύπρος: Κίνημα Τουρκοκυπρίων κατά της λύσης Τατάρ με δύο κράτη στην Κύπρο

kinima-tourkokyprion-kata-tis-lysis-tatar-me-dyo-krati-stin-kypro

Επτά μήνες μετά τις «εκλογές» που άλλαξαν ηγέτη στα Κατεχόμενα και έφεραν στην εξουσία τη μαριονέτα του Ερντογάν και λίγες ημέρες μετά το ναυάγιο της πενταμερούς στη Γενεύη αναπτύσσεται ένα νέο κίνημα Τουρκοκυπρίων που επιμένουν στη δικοινοτική ομοσπονδία.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η στήριξη στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με απαίτηση για επανένωση της Κύπρου στα κατεχόμενα γίνεται κίνημα, με στόχο να δώσει στους Τουρκοκύπριους τη φωνή που τους στέρησε η επικράτηση του Τατάρ στις «εκλογές» του περασμένου Οκτωβρίου.

Το κίνημα κατά του Τατάρ έρχεται κυρίως από τον χώρο της Αριστεράς. Δημιουργούν ομάδες, ΜΚΟ, οργανώσεις, με στόχο την επανένωση της Κύπρου και επιχειρούν με κάθε μέσο να καταστήσουν σαφές ότι οι θέσεις που εκφράστηκαν στην πενταμερή ως τουρκοκυπριακές δεν τους εκπροσωπούν.

Για εκείνους το «νέο όραμα» του Ερσίν Τατάρ, είναι εφιάλτης. «Δεν σιωπούμε», «δεν θα μας υποτάξετε», λένε και η τεχνολογία γίνεται το μέσο ώστε το μήνυμα να φτάσει παντού. Στον ισχυρισμό του Τατάρ και της Αγκυρας ότι οι δύο λαοί μετά από τόσα χρόνια δεν γνωρίζονται και ως εκ τούτου πρέπει να ληφθούν υπόψη οι «νέες πραγματικότητες στο νησί» απαντάει η νεολαία. Με ένα βίντεο που έχει πρωταγωνιστές έναν Τουρκοκύπριο και μία Ελληνοκύπρια, καλούν όσους προσποιούνται ότι δεν ξέρουν να δουν τις δράσεις που συμμετέχουν από κοινού νέοι από τις δύο κοινότητες και αποδομούν το πρόσχημα της αποξένωσης και της διαφορετικής κουλτούρας.

Μία νέα πολυκοινοτική πρωτοβουλία με το όνομα «Hade» που παρακινεί σε δράση, έχει ήδη δημιουργηθεί. Αποστολή της να τονίσει «την επείγουσα ανάγκη για δράση προς άμεσες λύσεις στο status quo», σε συνεργασία «με εταίρους και οργανισμούς που μοιράζονται τους ίδιους στόχους ενάντια στη μόνιμη διχοτόμηση της Κύπρου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

agries-melisses-–-spoiler:-o-mpampis-poliorkei-epimona-tin-asimina

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Ο Μπάμπης πολιορκεί επίμονα την Ασημίνα

Survivor spoiler 5/5: Αγώνας επικοινωνίας … Μπλε ή Κόκκινη ομάδα;