Κινδυνεύει με κλείσιμο η τελευταία κλινική αμβλώσεων στο Μιζούρι

Η μοναδική κλινική όπου γίνονται αμβλώσεις στο Μιζούρι θα παραμείνει ανοικτή προς το παρόν, αφού δικαστής στο Σεντ Λιούις αποφάσισε χθες Δευτέρα ότι η πολιτεία θα πρέπει να λάβει μια «επίσημη» απόφαση για την άδεια λειτουργίας της προτού αυτή μπορεί να ανανεωθεί.

Η οργάνωση Planned Parenthood είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του Μιζούρι πριν από δύο εβδομάδες αφού αξιωματούχοι της πολιτείας αρνήθηκαν να ανανεώσουν την άδεια λειτουργίας της κλινικής την οποία διαχειρίζεται στο Σεντ Λιούις.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, οι αξιωματούχοι της πολιτείας δήλωσαν ότι δεν ανανένωσαν την άδεια της κλινικής επειδή δεν κατάφεραν να μιλήσουν με επτά από τους γιατρούς που εργάζονται εκεί και να τους ρωτήσουν για τις «πιθανόν ελλιπείς ιατρικές πρακτικές» που εφαρμόζονται εκεί.

Αν δεν ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας της κλινικής αυτής, το Μιζούρι θα γίνει η μοναδική αμερικανική πολιτεία που δεν διαθέτει κλινική όπου γίνονται αμβλώσεις μετά το 1973 οπότε το Ανώτατο Δικαστήριο πήρε την ιστορική απόφαση στην υπόθεση Ρόου εναντίον Γουέιντ, με την οποία νομιμοποιήθηκε το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Βάσει της χθεσινής απόφασης, το Μιζούρι πρέπει να λάβει οριστική απόφαση για την ανανέωση της άδειας της κλινικής ως τις 21 Ιουνίου προτού η απόφαση μπορεί να εξεταστεί από το δικαστήριο.

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ, ΚΛΙΝΙΚΗ, ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ, ΤΕΛΕΥΤΙΑ, ΜΙΖΟΥΡΙ

Written by stelios

Επιστολή διαμαρτυρίας Πατούλη σε Γαβρόγλου για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στους Δήμους

Πάτρα: Πνίγηκαν δύο ηλικιωμένοι – Ο ένας πήγε να σώσει τον άλλο (βίντεο)