Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Κίνηση αποφασιστικότητας ή ένα λάθος που θα του στοιχίσει; … για την απόφαση που πήρε για τον Χάρι, με το που βγήκε βασιλιάς

Οι απόψεις διίστανται σχετικά με την απόφαση του βασιλιά Καρόλου να επιτρέψει στον αδελφό του να φορέσει στρατιωτική στολή και όχι στον γιο του.

Αυτό βέβαια αφορά τη σημερινή τελευταία αγρυπνία για την εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ, γιατί, σύμφωνα με διάταγμα του Καρόλου, στην κηδεία της μόνον οι εργαζόμενοι βασιλείς θα μπορούν να φορούν στρατιωτικές στολές, κάτι που και πάλι θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα με τον γιο του, πρίγκιπα Χάρι, στο μέλλον.

Το θέμα αυτό συζήτησαν στην εκπομπή της Daily Mail «Palace Confidential», με ορισμένους να επαινούν την απόφαση του βασιλιά Καρόλου ως «αποφασιστική», ενώ ο βασιλικός συντάκτης της βρετανικής εφημερίδας, Ρίτσαρντ Έντεν, πιστεύει ότι ο βασιλιάς κάνει «λάθος».

Στην αγρυπνία των Πριγκίπων στο Εδιμβούργο, ο Κάρολος, η Άννα και ο Έντουαρντ φορούσαν τις στρατιωτικές τους στολές, ενώ ο Άντριου όχι
Υπενθυμίζεται πως ο πρίγκιπας Άντριου αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την ιδιότητά του ως HRH και του αφαιρέθηκαν όλοι οι τιμητικοί στρατιωτικοί τίτλοι νωρίτερα φέτος, λόγω της σχέσης του με τον παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν. Επίσης, κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό πολλών εκατομμυρίων λιρών, μετά την αγωγή που του έκανε μία από τις «σκλάβες του σεξ» του Επστάιν, η οποία ισχυρίζεται ότι ο Άντριου την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά όταν εκείνη ήταν ανήλικη.

Η απόφαση του βασιλιά Καρόλου για τον αδελφό του, πρίγκιπα Άντριου, και τον γιο του, Χάρι
Κι ενώ του έχει απαγορευθεί να φορά τη στρατιωτική του περιβολή σε οποιαδήποτε από τις εκδηλώσεις και τελετές που έχουν πραγματοποιηθεί προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ μέχρι στιγμής, ο αδελφός του, βασιλιάς Κάρολος, του έδωσε την άδεια να φορέσει τη στολή του όταν θα παραστεί σήμερα στην τελευταία αγρυπνία για την Αυτής Μεγαλειότητα -προχθές, στην αγρυπνία των πριγκίπων, ο Άντριου φορούσε κοστούμι, σε αντίθεση με τα τρία αδέλφια του

Την ίδια ώρα, ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος στερήθηκε τους στρατιωτικούς τίτλους του όταν ο ίδιος και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και μετακόμισαν στις ΗΠΑ, δεν έχει λάβει την ίδια παραχώρηση και, αντ’ αυτού, θα πρέπει να φοράει κοστούμι σε όλες τις εκδηλώσεις γύρω από το θάνατο της βασίλισσας, συμπεριλαμβανομένης της κηδείας της, τη Δευτέρα.

«Λάθος του βασιλιά Καρόλου»
«Ενώ πιστεύω ότι ο βασιλιάς πήρε τη σωστή απόφαση απαγορεύοντας στον Χάρι και τον Άντριου να φορέσουν τις στολές τους (στην κηδεία), πιστεύω ότι ήταν λάθος που επέτρεψε στον Άντριου να φορέσει τη δική του μπροστά από το φέρετρο της βασίλισσας στο Γουεστμίνστερ Χολ», εξήγησε ο Έντεν, ο βασιλικός συντάκτης της Daily Mail, προκαλώντας κάποια έκπληξη, δεδομένου πως το συγκεκριμένο βρετανικό μέσο δεν μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τους Σάσεξ.

«Δεν φαίνεται σωστό να στερηθεί ο πρίγκιπας Χάρι αυτήν τη δυνατότητα. Φοβάμαι ότι δεν μπορώ να δω καμία λογική πίσω από αυτή την εξαίρεση».
Ο βασιλικός εμπειρογνώμονας αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός πως ο Άντριου και ο Χάρι ήταν τα μόνα μέλη της βασιλικής οικογένειας που είχαν «ενεργό υπηρεσία», λέγοντας: «Ο πρίγκιπας Άντριου ήταν πολύ γενναίος κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στα Φόκλαντ… Στη συνέχεια, ο πρίγκιπας Χάρι είχε δύο θητείες στο Αφγανιστάν. Και οι δύο έχουν το μεγαλύτερο δικαίωμα να φορούν στολή. Αλλά παραιτήθηκαν από αυτό. Δυστυχώς, δεν μπορείς να τα έχεις και τα δύο».

Έξω φρενών ο Χάρι και οι οπαδοί του
Προσθέτει επίσης πως ο πρίγκιπας Χάρι θα είναι δικαιολογημένα έξω φρενών που ο θείος του, Άντριου, επιτρέπεται να φορέσει τη στολή αντιναυάρχου στη σημερινή εκδήλωση και σημειώνει πως οι θαυμαστές των Σάσεξ είναι αναστατωμένοι με την απόφαση αυτή του Καρόλου.

Ανέκδοτο: Ο Ελληνοαμερικάνος και ο Νέος του χωριού …! Τρελό γέλιο

Oversized Τσάντες – Χειμώνας 2023: Οι μεγάλες τσάντες επιστρέφουν δυναμικά στη μόδα τον φετινό χειμώνα