Κατοικίδιο: Γιατί οι γάτες αγαπάνε τα χαρτοκουτιά;

Σκέφτεστε τη γάτα σας σαν μια γουνόμπαλα που αρκείται στο να κάθεται στην αγκαλιά σας; Πλανάστε πλάνην οικτρά! Οι γάτες έχουν διαφορετική άποψη. Αισθάνονται σαν να είναι μεγάλα αιλουροειδή που κυκλοφορούν στην σαβάννα και κινδυνεύουν από επιτήδιους θηρευτές, οπότε και πρέπει να βρουν ένα αξιόπιστο καταφύγιο. Μάλιστα όσο πιο μικρό είναι, όσο συμπιέζεται το κορμί τους μέσα του, τόσο το καλύτερο..

Ε ναι λοιπόν αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που λατρεύουν τόσο τις χαρτόκουτες. Άσε που συχνά η χαρτόκουτα δίνει μια αίσθηση ζεστασιάς που θυμίζει στις γάτες την ζεστασιά που τους προσέφερε η μητέρα τους και αυτό κάνει ετούτο το καταφύγιο ιδανικό!
Αν έχετε νεογέννητα γατάκια να φροντίσετε, δεν υπάρχει καλύτερο από μια μικρή χαρτόκουτα με προσαρμοσμένο μέσα ένα κουβερτάκι ή ένα ρουχαλάκι σας (να παίρνει και τη μυρωδια σας).

2. Οι γάτες λατρεύουν τις χαρτόκουτες εξαιτίας του ενστίκτου του θηρευτή
Πρέπει για άλλη μια φορά να σας θυμίσω ότι εμείς βλέπουμε τα πράγματα τελείως διαφορετικά από εσάς. Εσείς νομίζετε ότι είμαστε άκακα πλασματάκια ενώ εμείς ΞΕΡΟΥΜΕ ότι είμαστε μεγάλοι και επικίνδυνοι θηρευτές. Και ως θηρευτές που σέβονται τον εαυτό τους πρέπει να βρούμε κρυψώνες από όπου να κυνηγήσουμε το θήραμά μας.

Για αυτό πολλές φορές όταν η γάτα σας ταμπουρωθεί σε ένα χαρτόκουτο δοκιμάστε να περάσετε επιδεικτικά απέξω κάτι που να θυμίζει λεία και είναι πολύ πιθανό να του ορμήξουν!

3. Οι γάτες αγαπάνε τις χαρτόκουτες γιατί είναι ιδανικές για ανακούφιση τους στρες
Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην ψυχολογία της γάτας το στρες. Ειδικά όταν μια γάτα βρίσκεται σε ένα καινούριο περιβάλλον, βιώνει έντονο στρες. Ε λοιπόν μια έρευνα έδειξε ότι για μια γάτα που πρώτη φορά εισέρχεται σε ένα περιβάλλον η ύπαρξη ένος χαρτόκουτου μέσα στο οποίο η γάτα μπορεί να κρυφτεί, να βρει καταφύγιο, αποτελεί ένα εξαιρετικό μέσο για να ανακουφιστεί το στρες της και να μπορέσει πιο εύκολα να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον!

4. Οι γάτες αγαπάνε τις χαρτόκουτες για τη διασκέδαση και τα παιχνίδια που τους προσφέρουν
Πέρα από περίπλοκους ψυχολογικές και γενετικές αιτίες οι γάτες αγαπάνε τις χαρτόκουτες για την διασκέδαση που τους προσφέρουν. Οι γάτες μπορουν να χωθούν εκεί μέσα και να αρχίσουν τρελά παιχνίδια γρατζουνώντας τις ιδανικές για γρατζούνισμα επιφάνειες του χαρτόκουτου, χωρίς μάλιστα να έχουν την γκρίνια του χιούμαν “ωωωω θα μου καταστρέψεις την πολύθρόνα” κλπ!

Ένα έξτρα τιπ: Κάντε τρύπες στα τοιχώματα του χαρτόκουτου και αρχίστε να εισβάλλεται μέσω των διάφορων οπών με ένα καλαμάκι. Είναι πολύ πιθανό να γίνει μεγάαααλη μάχη!

Γιατί οι γάτες δεν δείχνουν αντίστοιχο ενδιαφέρον για το μποξ μεταφοράς τους;
Κάποιος θα αναρωτιόταν γιατί οι γάτες δεν δείχνουν αντίστοιχο ενδιαφέρον στα κουτιά μεταφορά τους που πληρούν πολλές από τις προϋποθέσεις που κάνουν τις χαρτόκουτες τόσο λαχταριστές. Η απάντηση κρύβεται στο ότι οι γάτες είναι έξυπνα πλάσματα με καλή μνήμη που έχει συνδέσει το κουτί μεταφοράς με δυσάρεστες εμπειρίες όπως την επίσκεψη στο τελείως ξένο περιβάλλον ενός κτηνιατρείου.

Survivor Spoiler: Τα βρήκε σκούρα στον Άγιο Δομίνικο και ζήτησε να αποχωρήσει από το Survivor

Τάκης Ζαχαράτος: Ο Τάκης Ζαχαράτος μεταμφιέστηκε σε Άννα Μαρία Ψυχαράκη (viral video)