Κάτια Δανδουλάκη: «Όταν με προσβάλλανε διεκδικούσα το δίκιο με τη στάση μου, όχι με φωνές» (vid)

Spoilers

Έναν εκτενή πρόλογο αφιέρωσε η Ελένη Μενεγάκη προς τιμήν της Κάτιας Δανδουλάκη, μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ηθοποιούς, την οποία διακρίνει η ευγένεια και η σταθερότητα του χαρακτήρα της. Η παρουσιάστρια ευχαρίστησε την ηθοποιό για τη στάση της στα πρώτα της βήματα, όπου χρειαζόταν υποστήριξη και ευγενική αντιμετώπιση.

Η συζήτηση των δύο κυριών ξεκίνησε ακριβώς από αυτό. Η Κάτια Δανδουλάκη, γοητευτική και πολύ ήρεμη, φάνηκε πως ανοίγει πραγματικά την καρδιά της στην Ελένη Μενεγάκη.

«Όταν έλεγα «δεν θα έρθω αύριο στο γύρισμα» μου έδιναν δίκιο. Γιατί μαζί με την ευγένειά μου, συγχρόνως είχα έναν ατσάλινο χαρακτήρια και όταν μιλούσα ήξερα πως είχα δίκιο. Το ίδιο διακρίνω και σε σένα, Ελένη», είπε.

Για την εμπλοκή της, επιχειρηματικά, στο θέατρο, δήλωσε τα εξής: «Οι προτάσεις που μου γίνονταν και θα μου γίνονταν δεν ταίριαζαν με αυτό που έβλεπα εγώ για μένα καλλιτεχνικά».

«Από την άλλη, είχα ανέκαθεν κι ένα ηγετικό στοιχείο στον χαρακτήρα μου, ήθελα και θέλω να καθορίζω την ζωή μου. Καταπόνησα τον εαυτό μου όλα αυτά τα χρόνια, κοιμόμουν 3 ώρες την ημέρα, αλλά δεν παραπονέθηκα ποτέ γιατί έκανα αυτό που ήθελα. Αγάπησα και αγαπήθηκα από αυτούς που ήθελα. Η περιουσία μου και η ευτυχία μου είναι η σχέση μου με τον κόσμο, μεγαλώνουμε μαζί, 50 χρόνια τώρα» πρόσθεσε.

Δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί από την συζήτηση, η θεατρική παράσταση στην οποία την βλέπουμε φέτος: «Είχα ανάγκη να μιλήσω στον κόσμο, εξ ου και ο μονόλογος. Το βλέπω σαν μια εξομολόγηση».

«Πήρα τηλέφωνο τους Ρέππα–Παπαθανασίου και τους είπα ότι έχω ανάγκη να εκφράσω αυτό που ένιωθα για τον κορωνοϊό και όχι μόνο. Κοιμήθηκα πολύ την περίοδο της καραντίνας, ξεκουράστηκα. Και φυσικά, σκέφτηκα. Κάποτε, αυτό το έγραφα στην ατζέντα μου» συμπλήρωσε η δημοφιλής ηθοποιός.

«Το σεναριογραφικό δίδυμο μου είπε ότι η επιθυμία μου συνάντησε και μια δική τους. Μέσα σε ενάμιση – δύο μήνες το “Καινούργιο Παιδί” είχε γραφτεί. Οι ίδιοι το σκηνοθετούν κιόλας, σε σκηνικό Γιώργου Γαβαλά» ανέφερε για την παράσταση που ανέβηκε φέτος στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.

«Μια γυναίκα αφηγείται και το έργο διακρίνεται από μια κινηματογραφικότητα. Είναι αφήγηση και παίξιμο μαζί, κάτι που δεν έχω ξανακάνει. Μια παράσταση για την ζωή την ίδια, η οποία…αξίζει τον κόπο» συμπλήρωσε.

Λόγο έκανε η Κάτια Δανδουλάκη και για την μητέρα της, που ήταν δασκάλα με κλίση στο θέατρο. «Είχε μέσα της το μικρόβιο, έχω δει πολύ θέατρο καθισμένησ τα πόδια της μαμάς. Ανήγγειλα την απόφασή μου να γίνω ηθοποιός, αφού είχα δώσει εξετάσεις στο Κουν. Ηρέμησαν όταν έμαθαν πως μπήκα στη Νομική, βέβαια ούτε μισό χρόνο δεν κάθισα» τόνισε.

Η Κάτια Δανδουλάκη μίλησε για την θεατρική καριέρα, για το ταλέντο που δεν πηγαίνει ποτέ χαμένο και τα κυκλώματα που η ίδια θεωρεί… ανύπαρκτα.

Η Γη της Ελιάς spoiler: Φρένο στη σχέση Στέφανου – Ελένης βάζει ο Στάθης

Η Γη της Ελιάς spoiler: Φρένο στη σχέση Στέφανου – Ελένης βάζει ο Στάθης

Κατερίνα Στικούδη: Η φωτογραφία από το μαιευτήριο και το δημόσιο μήνυμά της – φωτογραφία