Καταστροφικός σεισμός προβλέπεται για την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με επιστήμονες

Ως “ανάγκη” χαρακτήρισε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, το ενδεχόμενο να σημειωθεί ισχυρός σεισμός στην Κωνσταντινούπολη.

“Λέω “πρέπει” γιατί είναι το τελευταίο κομμάτι του ρήγματος. Το ρήγμα της Ανατολίας αποτελείται από 13 κομμάτια, με τα 12 να έχουν ήδη σπάσει. Το τελευταίο κομμάτι που δεν έχει ακόμα σπάσει είναι νότια της Κωνσταντινούπολης, στον υποθαλάσσιο χώρο. Εκτιμήσεις επιστημόνων υποδεικνύουν ότι θα έπρεπε να είχε σπάσει μέχρι το 2020. Όσο αναβάλλεται αυτό, τόσο αυξάνονται οι εντάσεις και ο κίνδυνος νέου ισχυρού σεισμού” εξήγησε στην ΕΡΤ o κ. Λέκκας, εκφράζοντας την άποψη της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Σχετικά με τους πρόσφατους σεισμούς στην Προύσα και το Κοβατσκίλι, προάστιο της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε ότι “είναι στις άκρες του ρήγματος και υποψιαζόμαστε ότι κάτι σημαντικό μπορεί να συμβαίνει. Μπορεί να σπάσουν οι άκρες του ρήγματος και να προκληθεί μεγάλος σεισμός”.

“Σε κάθε περίπτωση, τα επόμενα πέντε χρόνια πρέπει να περιμένουμε έναν σημαντικό σεισμό, καθώς η διάρκεια μεταξύ των σεισμών μετατρέπει έναν σεισμό μετρίου μεγέθους σε κάτι σημαντικά μεγαλύτερο. Κατανοούμε λοιπόν ότι οι απώλειες θα είναι τεράστιες” συμπέρανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ σχετικά με τον ενδεχόμενο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη.

Written by admin

Οι σκοτεινές προβλέψεις του Νοστράδαμου: Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και οι φόβοι για Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Ανεκδοτάρα με Θεούλη τύπο: Το εισιτήριο και η συνδυαστική λογική