Καλές επιδόσεις στην Πάτρα

Χamos

Με καλές επιδόσεις, ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου ανδρών – γυναικών και Κ23 (Α-Γ) που διεξάγεται στην Πάτρα (5-6/6), το οποίο διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου και την αμέριστη βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων στο Παμπελοποννησιακό στάδιο.

Πολύ καλός αγώνας έγινε στο επί κοντώ γυναικών, με την Κατερίνα Στεφανίδη που μετείχε εκτός συναγωνισμου να υπερβαίνει τα 4.75μ, ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασε τα 4.65μ και η Ελένη Πόλακ τα 4.55μ, διατηρώντας το αγώνισμα σε υψηλά επίπεδα.

Στη σφυροβολία των Ανδρών, αγώνισμα με το οποίο άνοιξε το απογευματινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Πρωταθλήματος στην Πάτρα, πρωταγωνίστησαν τρεις Χανιώτες αθλητές του ΓΣ Ελ. Βενιζέλος. Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) υπερασπίστηκε το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε την περσινή χρονιά και το έκανε με βολή στα 76,05 μ. στην πέμπτη του προσπάθεια. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη είχε μια μεγάλη βολή στην έκτη προσπάθεια, που έφυγε εκτός τομέα. Σταθερές προσπάθειες είχε ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), που ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 73,62 μ., ενώ τρίτος με νέο ατομικό ρεκόρ ήταν ο Ορέστης Ντουσάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) όπου έστειλε τη σφύρα στα 69,06 μ. και βελτίωσε το 68,44 μ., που είχε πετύχει στην Τρίπολη. Μεγάλο ατομικό ρεκόρ πέτυχε o Νικόλας Πολυχρονίου (ΑΕΚ) που σημείωσε 67,76 μέτρα. Ο 18χρονος αθλητής είχε ρεκόρ 63,00 μ. από τη φετινή σεζόν.

“Ήταν μια καλή επίδοση, όμως, ο αγώνας δεν ήταν όπως τον ήθελα. Συνεχίζω και κάνω κάποια τεχνικά λάθη, τα οποία πιστεύω θα διορθωθούν στην πορεία. Θεωρώ πως στους επόμενους αγώνες θα κυνηγήσω τις βολές που ξέρω ότι μπορώ”, είπε με το τέλος του αγώνα ο Χρήστος Φραντζεσκάκης.

Τον τελικό της σφυροβολίας παρακολούθησε και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, που μάλιστα είδε πολύ θετικά την πρόταση του προπονητή Κωστή Παπαμαρκάκη, για τη διεξαγωγή της σφυροβολίας σε επόμενες διοργανώσεις εντός του κεντρικού σταδίου.

Την 11η νίκη της σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πέτυχε σήμερα η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης) με βολή στα 58,17 μέτρα. Η έμπειρη πρωταθλήτρια έστειλε τη σφύρα στα 58,17 μ. στην τρίτη της βολή ενώ είχε ακόμη έγκυρες βολές στα 57,92 μ., 57,52 μ., 55,98 μ. και 56,26 μέτρα. Η Σοφία Κεσσίδη (ΑΣ Κένταυρος) επιβεβαίωσε την καλή της κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφού ήταν δεύτερη με 52,22 μέτρα. Η Δέσποινα Φιλιππίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) ήταν τρίτη με 50,05 μέτρα.

Ο πρωταθλητής των συνθέτων Μιχάλης Κιάφας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) ήταν γρηγορότερος όλων στα 110 μ. εμπόδια, όπου λόγω τραυματισμύ απουσίασε ο Κώστας Δουβαλίδης και τερμάτισε σε 14.46 αφήνοντας πίσω του τον Παύλο Μποϊτσιο (ΣΚΑ Δράμας) με 14.50. Ο αθλητής του Τάσου Μωυσιάδη με την σημερινή του επίδοση έπιασε το όριο πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και παράλληλα βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Στην τρίτη θέση στο αγώνισμα τερμάτισε ο Γιάννης Καμαρινός (Ολυμπιακή Δομή) με 14.65 και στην τέταρτη ο Ηλίας Τοτολίδης (ΑΓΕΣ Κάμειρος), δύο αθλητές, που επίσης κυνηγάνε το όριο για το Ταλίν.

Υψηλές προσδοκίες είχαν δημιουργηθεί στο τριπλούν των Ανδρών, ωστόσο τα απρόοπτα δημιούργησαν νέα δεδομένα. Μετά τον Ανδρέα Πανταζή (ΑΟ Μεγάρων) που δεν αγωνίστηκε, καθώς στον προκριματικό χτύπησε την φτέρνα προστέθηκε και η απουσία του Δημήτρη Τσιάμη (ΟΣΦΠ), που ένοιωσε μια ενόχληση στο πόδι και επέλεξε να μην πάρει μέρος στον αγώνα. Νικητή αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρικόπουλος (Αρμενίας Μεσογείων) με 16,05 μ. (0,6) και ακολούθησαν οι Αλέξανδρος Αθανασίου (ΓΣ Σέρρες 93) με 15,93 μ. (0,2) και Δημήτρης Μονόπωλης (ΓΣ Κερκυραϊκός) με 15,60 μ.

Εξαιρετικός τελικός έγινε στη σφαιροβολία Ανδρών με τον Κυριάκο Ζώτο (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) να αναδεικνύεται νικητής με 20,34 μ. με νέο ατομικό ρεκόρ. Δεύτερος με 20,17 μ. ήταν ο Νικόλας Σκαρβέλης (ΓΣ Τρικάλων), τρίτος ο Τάσος Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος) με 19,78 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ και τέταρτος ο Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) με 19,63 μ.

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) πέτυχε τον αρχικό του στόχο, αφού τερμάτισε σε 10.54 τα 100 μ. και αναδείχθηκε πρωταθλητής για τέταρτη διαδοχική χρονιά. Ο αθλητής παρότι έμεινε πίσω στην εκκίνηση κατάφερε στα τελευταία μέτρα να περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, αφήνοντας δεύτερο τον Κώστα Ζήκο (ΓΕΑ Τρικάλων) που σημείωσε 10.56. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Θοδωρής Βροντινός (ΠΑΟΚ) με 10.61.

Στις γυναίκες, η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) έτρεξε τα 100 μ. σε 11.46 (-0,2) και έφτασε στην τέταρτη διαδοχική της νίκη στη διοργάνωση. Η αθλήτρια έχει ως στόχο αύριο να κάνει μια καλή παρουσία στα 200 μ., αγώνισμα στο οποίο έχει επικεντρώσει φέτος την προπόνηση της. Η Κατερίνα Δαλάκα (ΑΕΚ) ήταν δεύτερη με 11.59 και νέο ατομικό, ενώ η Μαρία Γάτου τρίτη με 11.67. Εντυπωσιακή ήταν για δεύτερη φορά σε μία ημέρα, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), που τερμάτισε σε 11.69.

Το αργό πέρασμα στο πρώτο μισό της κούρσας στέρησε στην Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) μια επίδοση καλύτερη από το 52.89, που της έδωσε τη νίκη στα 400μ στο σημερινό αγώνα. Η έμπειρη πρωταθλήτρια μπήκε δεύτερη στην τελική ευθεία, ωστόσο προσπέρασε την Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ) που τερμάτισε σε 53.53, επίδοση κοντά στο ατομικό της 53.25. Η περσινή νικήτρια του αγώνα Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Χαιδαρίου) ήταν τρίτη με 54.13, όσο είχε πετύχει και στα Χανιά.

Στους άνδρες ο Μιχάλης Παππάς (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) αναδείχθηκε νικητής με 47.27, ωστόσο αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Γιάννης Ντέτσικας (ΑΟ Ρόδου), που ήταν δεύτερος με 47.43. Ο 21χρονος έπιασε το όριο για το ΕυρωπαΪϊό Πρωτάθλημα Κ23 και παράλληλα βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 47.60. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιώργος Λαμπρόπουλος (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 48.09.

Η Τατιάνια Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) επικράτησε στο ύψος με 1,91μ. και ακολούθησαν η Ιωάννα Ζάκκα (ΑΟ Φιλοθέης) με 1,87 μ., και η Αλίκη Βαγγέλη (Αθηναϊκός Όμιλος) με 1,83 μ. και η Δέσποινα Μαλταμπέ (Αμεινίας Μεσογείων) με 1,83 μ.

O καλύτερος τελικός στην ιστορία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος έγινε σήμερα στη σφαιροβολία των Ανδρών, αφού για πρώτη φορά ο νικητής αναδείχθηκε με βολή πάνω από τα 20,00 μέτρα. Μάλιστα στη σημερινή αναμέτρηση, που έγινε στο βοηθητικό του Παμπελοποννησιακού σταδίου, δύο ρίπτες έστειλαν τη σφαίρα πάνω από τα 20,00 μέτρα. Νικητής αναδείχθηκε ο Κυριάκος Ζώτος (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 20,34 μ, μια εμφάνιση επιστέγασμα των προσπαθειών που έκανε από την αρχή της σεζόν.

Ο αθλητής του Στάθη Χατζηστάθη πέτυχε την μεγάλη βολή στην έκτη προσπάθεια και απάντησε στον Νικόλα Σκαρβέλη (ΓΣ Τρικάλων), που στην 5η προσπάθεια σημάδεψε στα 20,15 μέτρα. Ο Ζώτος είχε ατομικό ρεκόρ 20,25 μ. και με το 20,34 μ. παρέμεινε στην τρίτη θέση όλων των εποχών στον ανοιχτό στίβο. Ο αθλητής, ο οποίος είχε ακόμη βολές στα 18,40 μ., 18,80 μ., 19,73 μ., 19,89 μ., άκυρη και 20,34 μ., έφτασε στην τρίτη του νίκη στη διοργάνωση. Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε και ο Νικόλας Σκαρβέλης (ΓΣ Τρικάλων), που ήταν δεύτερος με 20,15 μ., στον τέταρτο αγώνα του στη σεζόν με βολή πάνω από τα 20,00 μέτρα. Τον εαυτό του ξεπέρασε ο Τάσος Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος), που ήταν τρίτος με 19,78 μ., επίδοση καλύτερη από 19,46 μ. του Σπλιτ. Ο Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) κατέλαβε την τέταρτη θέση με 19,63 μ. σε μία ακόμη σταθερή εμφάνιση στη σεζόν.

“Το πιστέψαμε, δουλέψαμε και επιτέλους βγήκε. Είμαι πολύ χαρούμενος με την επίδοση, καθώς ήταν μια επίδοση που είχα δείξει από καιρό πως μπορώ να πετύχω. Σήμερα έγινε ένας εξαιρετικός αγώνας στη σφαιροβολία και είναι κρίμα που έγινε στο βοηθητικό και όχι κεντρικό στάδιο, όπου η βαλβίδα είναι πολύ καλύτερο και είναι πιθανό να βλέπαμε καλύτερες επιδόσεις. Συνεχίζουμε με τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας”, είπε ο Κυριάκος Ζώτος.

Στα 1.500 μ. ο Χρήστος Παπούλιας (ΠΑΟ) κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να σπάσει το μοναδικό σερί του Ανδρέα Δημητράκη, που είχε 10 νίκες στην απόσταση. Ο Παπούλιας διένυσε την απόσταση σε 1.45.91 βελτιώνοντας το 3.47.99, που ήταν το ρεκόρ του από φέτος. Ο Δημητράκης (Παναξιακός) έμεινε στην τρίτη θέση με 3.48.95, αφού στα τελευταία μέτρα έχασε έδαφος από τον έφηβο Παναγιώτη Πετρουλάκη (ΓΑΣ Ιλισσός), ο οποίος τερμάτισε σε 3.48.42 και έπιασε το όριο (το είχε ήδη στα 3.000 μ.), για το Ευρωπαϊκό Κ20.

Στα 1.500 μ. των Γυναικών η Ανθή Κυριακοπούλου (ΓΣ Γλυφάδας) έκανε πολύ καλή κούρσα και με 4.19.82 πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού. Η αθλήτρια του Μανώλη Χάντζου έτρεξε κοντά στο ατομικό της 4.18.87. Στη δεύτερη θέση του αγωνίσματος τερμάτισε η Αναστασία Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων) με 4.21.92 και στην τρίτη η Κατερίνα Κουτλή (ΓΣ Ηλιούπολης) με 4.31.41.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΡΔΟΥΚΟΥΤΑΣ

Φάρμα Spoiler 5/06: Υποψήφιοι και μονομαχία

Χamos

Η κυβέρνηση των Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δεσμεύτηκε ότι πλέον δεν θα κινεί νομικές διαδικασίες για να μαθαίνει τις πηγές πληροφοριών των δημοσιογράφων