Καύσωνας, λάσπη και καταιγίδες: Η Δευτέρα που έρχεται

Βροχές και καταιγίδες πιθανότατα τοπικά ισχυρές προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και από το βράδυ στη δυτική Στερεά.

Λεπτομερώς, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ τη Δευτέρα (11/3) στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, οι οποίες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.

Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη έως 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 17 με 19 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις στην Αττική που από το απόγευμα και μετά θα πυκνώσουν με τους ανέμους να πνέουν νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 9 και 18 βαθμούς Κελσίου.

Written by admin

Μαρία Μπακοδήμου: “Εμπνέομαι από την δύναμή μου να αντιμετωπίζω την ασθένεια”

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου αποκαλύπτει: Η μυστική σχέση της πηγαίνει πολύ καλά