Joanne Γεωργακοπούλου: «Η νόσος Στάργκαρντ στα μάτια μου δεν έχει ίαση, μου δίνει, όμως, μία απελευθέρωση, γιατί…»

Το πρόβλημα όρασης εμφανίσθηκε στην ανερχόμενη τραγουδίστρια και νικήτρια του περσινού «Τhe Voice» όταν ήταν 15 ετών

Γνωρίσαμε την όμορφη Joanne Γεωργακοπούλου στα τέλη του 2020, όταν άρχισε να διαγωνίζεται στο λαμπερό, μουσικό διαγωνισμό του ΣΚΑΪ,  «The Voice». Τον Φεβρουάριο του 2021, μάλιστα, αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια, εντυπωσιάζοντας με τις ερμηνείες της καθ΄όλη τη διάρκεια του σόου και κερδίζοντας το χρυσό συμβόλαιο με τη Minos EMI / Universal, τη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία στην Ελλάδα!

Σήμερα, Τρίτη 19/4, η νεαρή τραγουδίστρια μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Happy Day» και την Όλγα Λαφαζάνη για το πρόβλημα όρασης -τη νόσο Stargardt- το οποίο της εμφανίσθηκε όταν ήταν 15 ετών, και τις κρίσεις πανικού που την ταλαιπωρούσαν.

«Έχω φοβερό θέμα με το άγχος μου. Λόγω αυτού, δεν είχα ποτέ σκοπό να δηλώσω συμμετοχή σε κάποιο show. Όταν ξεκίνησα το Λύκειο, ήταν που άρχισα να έχω τρομερό άγχος. Όταν έφτασα στην Γ’ Λυκείου -που έδινα πανελλήνιες- έγινε πολύ πιο έντονο, δεν ήθελα να βγαίνω από το σπίτι. Πάθαινα κρίσεις πανικού. Μετά σταμάτησα τη διαδικασία των Πανελληνίων, γιατί ο οργανισμός μου δεν το άντεξε και οι γονείς μου μού είπαν “εντάξει, δε θα πεθάνεις για τις Πανελλήνιες”» εξομολογήθηκε η Joanne Γεωργακοπούλου.

Για το πρόβλημα όρασής της, τη νόσο Stargardt, εξήγησε: «Θεωρητικά είναι μια ανίατη νόσος, που ακόμα η ιατρική δεν έχει βρει κάποια θεραπεία. Υπάρχει μια μεμβράνη μπροστά από τα μάτια που έχει λέπτυνση, στη δική μου περίπτωση. Δε λειτουργεί πολύ καλά η κεντρική όραση, δε μπορώ να εστιάσω πολύ καλά, δε βλέπω πολύ έντονα τα χρώματα και το ένα μάτι βλέπει και λίγο με κλίση.

Το κατάλαβα στα 15. Καθόμουν πάντα τελευταίο θρανίο και κάποια στιγμή απλά δεν έβλεπα. Φαντάστηκα ότι θα είχε ανέβει ο αστιγματισμός μου και λέω “θα πάω κάποια στιγμή να το δω”. Τότε είχα ένα αγόρι, δεν τον έβλεπα στο δρόμο, δεν τον χαιρετούσα, δε χαιρετούσα τη μαμά μου, κανέναν. Το αγόρι μου τότε πήγε και τους είπε “νομίζω, πρέπει να τη πάτε σε ένα γιατρό, δε νομίζω ότι πολυβλέπει”».

Πώς το αντιμετωπίζει; «Στην αρχή δε το είχε πάρει πολύ ψύχραιμα, αλλά το ξεπέρασα γρήγορα. Είχα και έχω πάντα ανθρώπους δίπλα μου να με βοηθάνε σε πράγματα που μπορεί να δυσκολευτώ. Μου αρέσει πάντα να κάνω πλάκα με αυτό. Μουσικά μου έχει προσφέρει πράγματα. Μου δίνει μια απελευθέρωση, γιατί δε μπορώ να αντιληφθώ πράγματα που μπορεί να συμβαίνουν γύρω μου» σημείωσε η χαμογελαστή τραγουδίστρια, με την υπέροχη φωνή.

Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Ιωάννας Τούνη

Φαίη Σκορδά: Ο γιος της, Γιάννης, έχει γενέθλια – Η τρυφερή φωτογραφία μαμά-παιδιού από το παρελθόν