Ιταλία: Οι πελάτες μπαρ και εστιατορίων θα μπορούν να καταναλώνουν προϊόντα και σε εσωτερικούς χώρους

Ιταλία: Οι πελάτες μπαρ και εστιατορίων θα μπορούν να καταναλώνουν προϊόντα και σε εσωτερικούς χώρους

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 3.351 περιστατικά κορονοϊού και 83 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες τα κρούσματα ήταν 3.738, με 126 νεκρούς.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 247.330 διαγνωστικά τεστ, το 1,3% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1,5%.

Οι ασθενείς με κορονοϊό που βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας είναι 47 λιγότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 392 λιγότεροι.

Παράλληλα, το 19,57% των πολιτών, έως τώρα , εμβολιάσθηκε και με τις δυο δόσεις των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού. Πρόκειται, δηλαδή, για 11.596.495 κατοίκους της χώρας. Συνολικά, έχουν χορηγηθεί 33.770.194 δόσεις εμβολίου.

Στο μεταξύ, από την ερχόμενη Τρίτη οι πελάτες των ιταλικών καφέ και εστιατορίων θα μπορούν να καταναλώνουν φαγητό και ροφήματα και στο εσωτερικό των μαγαζιών. Θα μπορούν να τρώνε και όρθιοι, αλλά διατηρώντας πάντα την απόσταση ασφαλείας ενός μέτρου.

Την ερχόμενη Δευτέρα, δε, σε τρεις περιφέρειες (με πρωτεύουσα την Τεργέστη, το Κάλιαρι της Σαρδηνίας και στην μικρή περιοχή Μολίζε της κεντρικής Ιταλίας) θα καταργηθεί η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας Κρίστιαν Σολίνας, τέλος, αποφάσισε ότι όλοι οι ιταλοί πολίτες που επισκέπτονται το νησί του (έστω και αν προέρχονται από περιοχές με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων) θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αρνητικό μοριακό τεστ, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση στην οποία να αναφέρεται ότι θεραπεύτηκαν από τον κορονοϊό.

Διαβάστε επίσης »

treis-kideies-(mia-apo-aftoktonia)-kai-enas-gamos

Τρεις κηδείες (μία από αυτοκτονία) και ένας γάμος

Χamos

Εμφατική παραμονή η Κολονία