Ιωάννα Παλιοσπύρου: Ο αδιανόητος γολγοθάς της

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η κοπέλα που βρέθηκε στο επίκεντρο αναπάντεχα μιλάει για όλους και για όλα, ζητάει την παραδειγματική τιμωρία της γυναίκας που την κατέστρεψε από το πουθενά και ευχαριστεί όλους εκείνους που στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό της.
Η ζωή της έχει καταστραφεί και δέκα μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι φαίνεται να το έχει συνειδητοποιήσει.
Στην πρώτη της συνέντευξη μετά τον εφιάλτη που έζησε στην Καλλιθέα, η άτυχη Ιωάννα συνδέει το σήμερα με το χθες, ξαναζεί τα γεγονότα συντάραξαν τη χώρα τον περασμένο Μάιο, φέρνει στο μυαλό της τις δύσκολες στιγμές στο νοσοκομείο με τα αλλεπάλληλα χειρουργεία και έρχεται στο σήμερα που την βρίσκει με αυτή τη μάσκα στο πρόσωπο να αγωνίζεται υπό την καθοδήγηση των γιατρών της.

Τα όσα έζησε στις 20 του περασμένου Μαΐου συνεχίζουν να στοιχειώνουν με όνειρα και σκέψεις. «Πέρα από τους φρικτούς πόνους, ήμουν σε μεγάλο σοκ, δεν μιλούσα καθόλου, ούτε καν στη μητέρα μου. Προσπαθούσα να συγκροτήσω τις σκέψεις και τις δυνάμεις μου και να εξηγήσω με τη λογική όσα μου συνέβαιναν. Δεν ήξερα ποιος μου είχε επιτεθεί και γιατί βρισκόμουν σε αυτήν την κατάσταση. Σκεφτόμουν πως -έστω συνειδητά- δεν έχω βλάψει κανέναν. Αναρωτιόμουν πώς ήταν δυνατόν να έχω ενοχλήσει κάποιον χωρίς να το έχω καταλάβει, ώστε να με μισεί τόσο που να με κυνηγά με μανία ξανά και ξανά για να με σκοτώσει» υποστηρίζει η Ιωάννα στη συνέντευξή της στο περιοδικό «ΟΚ».

Οι εμμονές της 35χρονης έφεραν αυτές τις εικόνες: την ώρα που έβγαινε από κοντινό φαρμακείο, εκείνη έμπαινε σε ταξί για να απομακρυνθεί. Οι έρευνες της Αστυνομίας έδειξαν πως όταν διαπίστωσε πως η Ιωάννα ήταν ζωντανή, σχεδίαζε να της επιτεθεί εκ νέου.
Επί τρεις μήνες η Ιωάννα παραμένει στο νοσοκομείο και έχει πάντα δίπλα της τους στενούς συγγενείς της. Εκείνη όπως λέει στο περιοδικό «ΟΚ» που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο μαζί με τα «Νέα» προσπαθούσαν συμπαρασταθούν και να την αποφορτίσουν. «Μόνο όταν βγήκα από το νοσοκομείο, σχεδόν ύστερα από τρεις μήνες, άρχισα να αποκτώ μια εικόνα για την έκταση που είχε πάρει η απόπειρα δολοφονίας εναντίον μου. Εκτός του ότι δεν είχα καμία επαφή με τηλεόραση, ραδιόφωνο και ίντερνετ, οι δικοί μου με προστάτευαν δεν μου έδιναν πληροφορίες. Το διάστημα που πέρασα στο νοσοκομείο λειτουργούσε μόνο το ένστικτο της επιβίωσης. Όταν πια βγήκα μόνο τότε είδα κάποια δημοσιεύματα και ρεπορτάζ, αλλά ήταν κάτι που με στρέσαρε πολύ και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Το έκανα σε δόσεις γιατί δεν το άντεχα» πρόσθεσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.
Έμαθε για την γυναίκα που την έβαλε στο στόχαστρο από αστυνομικούς. Το σοκ έγινε πολύ γρήγορα, οργή. Οι γυναίκα που της έστελνε μηνύματα στο διαδίκτυο, σχεδίαζε την εξόντωση της. Ποτέ όπως λέει δεν έβαλε στο μυαλό της τις πραγματικές της προθέσεις.
Μετά τη σύλληψη και την προφυλάκισή της, η 35χρονη τηρεί σιγή ιχθύος, ενημερώνεται για τις αντιδράσεις αλλά η ίδια δεν λέει το παραμικρό. «Η εντολέας μου λόγω της σωματικής και ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί» είχε τονίσει ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Σάκης Κεχαγιόγλου.
Στη συνέντευξή της η Ιωάννα εξηγεί και τους λόγους που είναι αδύνατον να κυκλοφορήσει στο δρόμο. «Πέρα από τους λόγους της εικόνας μου που δεν με κάνει να νιώθω άνετα να κυκλοφορώ, δεν μπορώ να εκτεθούν στο φως της ημέρας για λόγους ευαισθησίας. Δεν μπορώ να εργαστώ πρώτη φορά στη ζωή μου. Το ίδιο και η μητέρα μου, που με φροντίζει καθημερινά αφού η όραση και η κίνηση μου δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί. Πρέπει να φοράω μια σκληρή ειδική μάσκα στο πρόσωπο. Ο ρόλος της είναι να πιέζει τις ουλές 24 ώρες το 24ωρο και είναι πολύ περιοριστική. Τη βγάζω μόνο για να φάω και να κάνω μπάνιο. Όλες τις υπόλοιπες ώρες τη φορώ. Ακόμα κι αν θέλω να πιω νερό, δεν μπορώ, πρέπει να πιω με καλαμάκι» συμπλήρωσε.
Στο LIVE NEWS μίλησε και η δημοσιογράφος Σόνια Καζόνι που έκανε αυτήν την συνέντευξη για το περιοδικό «ΟΚ» με την Ιωάννα Παλιοσπύρου
«Η αλήθεια είναι ένας άνθρωπος πάρα πολύ ταλαιπωρημένος, πάρα πολύ σοκαρισμένος, γιατί όλο αυτό που σου συμβαίνει απ΄τη μία μέρα στην άλλη, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο -γιατί δεν ήταν ένα ατύχημα ή μια αρρώστια- είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Ήταν ένας άνθρωπος που πάλεψε τον πρώτο καιρό με τη ζωή του, γιατί απειλήθηκε η ζωή της από τα τόσο βαριά εγκαύματα» σημείωσε η κυρία Καζόνι, τονίζοντας ότι το καυστικό υγρό που δέχθηκε η Ιωάννα, δεν έπεσε μόνο στο πρόσωπό της. «Η πλάτη της, το στήθος της, ο λαιμός της, θέλω να πω η ίδια μου είπε χαρακτηριστικά ότι μόνο από τα γόνατα και κάτω είναι ανέπαφη» συμπλήρωσε.
«Νομίζω είναι ένας άνθρωπος που δίνει είναι πολύ μεγάλο αγώνα. Παράλληλα είναι πολύ τυχερός άνθρωπος γιατί έχει μια εξαιρετική μάνα, που είναι δίπλα της από την πρώτη μέρα που συνέβη αυτό. Μέχρι σήμερα είναι 24 ώρες το 24ωρο μαζί της. Γι’ αυτό θεωρώ πολύ σημαντικό να έχει ένα πολύ δυνατό στήριγμα» υποστήριξε η δημοσιογράφος του περιοδικού «ΟΚ», συμπληρώνοντας πως «σίγουρα έχει ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα, αλλά παρ’όλα αυτά είναι ένα δυναμικό κορίτσι και είμαι σίγουρη πως θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να τα καταφέρει».
«Νομίζω ότι προτεραιότητα της Ιωάννας αυτό τον καιρό είναι να ανακάμψει λίγο σε δυνάμεις ο οργανισμός της, για να μπορέσει να έχει κάνει κάποια χειρουργεία που έπονται, τα οποία δεν είναι ακριβώς συγκεκριμένα, γιατί θα εξαρτηθεί πώς θα ανταποκριθεί και ο οργανισμός της στο καθένα από αυτά. Έχει ένα μακρύ δρόμο μπροστά της» τόνισε η κυρία Καζόνι σχετικά με το πώς βλέπει το μέλλον της η Ιωάννα.
Τέλος, μιλώντας για αυτό που της έκανε εντύπωση στην Ιωάννα, η Σόνια Καζόνι σημείωσε πως ήταν κυρίως το γιατί που έχει. «Είναι ένα νεαρό κορίτσι που του συνέβη κάτι, το οποίο δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει. Έχει ένα τεράστιο γιατί, ένα τεράστιο πόνο και ένα θυμό που δεν έχει πάρει τις απαντήσεις που περιμένουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

– Mega, Περιοδικό OK!

Ξεχάστε τα Instagram stories όπως τα… ξέρατε – Έρχονται οι… υπότιτλοι (φώτο-βίντεο)

Ματθίλδη Μαγγίρα: «Κλείδωσε την πόρτα και άρχισε να αυτοϊκανοποιείται»