Ινδία: Μυστηριώδης εξαφάνιση του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της αλυσίδας Coffee Day

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει, προς το παρόν, την ανεξήγητη εξαφάνιση του 60χρονου Ινδού δισεκατομμυριούχου V. G. Siddhartha, ιδιοκτήτη της αλυσίδας καφέ Coffee Day καθώς και άλλων επιχειρήσεων. Ο Ινδός, του οποίου η οικογένεια δραστηριοποιείται στην παραγωγή του καφέ περισσότερα από 130 χρόνια, αγνοείται από την Δευτέρα το βράδυ (τοπική ώρα) και οι φόβοι για την ζωή του μεγαλώνουν καθώς δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής.

Ο Siddhartha, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ινδία, εθεάθη για τελευταία φορά να περπατά σε γέφυρα κοντά στην παράκτια πόλη Μανγκαλόρ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ και ο οδηγός του ειδοποίησε τις Αρχές. Δύτες της αστυνομίας με την βοήθεια ντόπιων ψαράδων ερεύνησαν τον ποταμό Nethravathi ενώ αξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης επισκέφθηκαν την οικία του επιχειρηματία για να συμπαρασταθούν στην οικογένειά του.

Το βράδυ της Δευτέρας ο μεγιστάνας, που διαμένει στο Μπενγκαλόρ, 350 χιλιόμετρα απόσταση από το Μανγκαλόρ, είπε στους οικείους του πως θα πήγαινε σε προάστιο κοντά σε λόφο της πόλης, όμως ζήτησε από τον οδηγό του να σταματήσει κοντά σε γέφυρα καθ’ οδόν προς το Μανγκαλόρ και βγήκε για να περπατήσει παίρνοντας μαζί και το κινητό του.

Ο Ινδός μεγιστάνας είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς πράσινου καφέ στον κόσμο

Ο Ινδός δισεκατομμυριούχος ίδρυσε την αλυσίδα καφέ Coffee Day το 1996 ενώ γρήγορα εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους καφέ στον κόσμο καθώς έχει στην ιδιοκτησία του την μεγαλύτερη φυτεία καφέ στην Ασία. Επίσης, η εταιρεία του Amalgamated Bean Coffee Trading Company, είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξαγωγής πράσινου καφέ στον κόσμο.

Η αλυσίδα Coffee Day διαθέτει περισσότερα από 1.700 καταστήματα σε Ινδία, Μαλαισία, Αίγυπτο, Τσεχία και Αυστρία. Ο γάμος του με την κόρη πρώην υπουργού της πολιτείας Καρνατάκα ανέδειξε τον 60χρονο άνδρα σε έναν επιχειρηματία με τις καλύτερες διασυνδέσεις στην Ινδία.

Ξαφνικοί φορολογικοί έλεγχοι σε όλες τις εταιρείες του το 2017

Η αυτοκρατορία του Ινδού μεγιστάνα κλονίστηκε όταν το 2017 έγιναν ξαφνικοί φορολογικοί έλεγχοι στα γραφεία των εταιρειών του σε όλη την χώρα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο ο επιχειρηματίας βρισκόταν πρόσφατα σε συζητήσεις με την Coca Cola για να πουλήσει ένα μεγάλο μέρος μετοχών των επιχειρήσεων του.

Η επιστολή που άφησε στους μετόχους της εταιρείας του

Όπως έχει γίνει γνωστό ο 60χρονος πριν εξαφανιστεί άφησε μια επιστολή για τους μετόχους της εταιρείας του στην οποία αναφέρει: «Αισθάνομαι πολύ λυπημένος που έχω απογοητεύσει όλους τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Πάλεψα για μεγάλο διάστημα, αλλά σήμερα εγκαταλείπω, καθώς δεν μπόρεσα να αντέξω άλλη πίεση από συνεργάτη που με πίεζε να επαναγοράσω μετοχές».

Την Τρίτη οι μετοχές της Coffee Day Enterprises έπεσαν 20% στο χρηματιστήριο της Μουμπάι, παρόλο, που η εταιρεία λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του ιδιοκτήτη διαβεβαίωνε πως θα συνεχίσει την λειτουργία της, παρά την απουσία του επιχειρηματία.

«Χάθηκαν» τα χρήματα από τις πλαστικές σακούλες

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μικρολίμανο λόγω έργων της ΕΥΔΑΠ