Ινδία: Δώδεκα νεκροί σε ΜΕΘ μετά από πυρκαγιά σε νοσοκομείο

india:-dodeka-nekroi-se-meth-meta-apo-pyrkagia-se-nosokomeio

Τουλάχιστον δώδεκα ασθενείς με την COVID-19 πέθαναν σήμερα το πρωί όταν ξέσπασε πυρκαγιά στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) όπου είχαν εισαχθεί, μεταδίδουν ινδικά μέσα ενημέρωσης, επεισόδιο που προστέθηκε σε πολλά παρόμοια στα ινδικά νοσοκομεία, που έχουν κατακλυστεί από αρρώστους.

Στο τετραώροφο νοσοκομείο στην Μπαρούτς, στο δυτικό ομόσπονδο κράτος Γκουτζάρατ, νοσηλεύονταν περίπου 50 ακόμη ασθενείς όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

«Αμέσως μετά την πυρκαγιά επιβεβαιώθηκαν οι 12 θάνατοι», δήλωσε αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India.

Την 23η Απριλίου, πυρκαγιά στη Μουμπάι στοίχισε τη ζωή σε 13 ασθενείς με την COVID-19. Μερικές ημέρες αργότερα, 22 άνθρωποι υπέκυψαν εξαιτίας άλλης πυρκαγιάς σε νοσοκομείο, επίσης στο ομόσπονδο κράτος Μαχαράστρα.

Στο ίδιο ομόσπονδο κράτος, 29 ασθενείς με τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός πέθαναν σε νοσοκομείο όταν διακόπηκε η χορήγηση του οξυγόνου τους εξαιτίας διαρροής.

Το σύστημα υγείας της Ινδίας μαστίζεται από υποχρηματοδότηση επί δεκαετίες και η πανδημία έχει προκαλέσει φοβερές ελλείψεις σε οξυγόνο, φάρμακα και νοσοκομειακές κλίνες. Σε κάποιες περιοχές, ασθενείς πεθαίνουν στις πύλες νοσοκομείων.

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ 400.000 και πλέον κρουσμάτων του νέου κοροναϊού
Σημειώνεται πως η Ινδία κατέγραψε σήμερα νέο παγκόσμιο ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το επίπεδο των 400.000, ενώ για άλλη μια ημέρα, τα θύματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού ξεπέρασαν τα 3.500, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Με βάση τους αριθμούς του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας, επιβεβαιώθηκαν 401.993 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ οι ασθενείς με την COVID-19 που υπέκυψαν έφθασαν τους 3.523 το προηγούμενο 24ωρο.

Η Ινδία έχει καταγράψει κάπου 7,7 εκατομμύρια μολύνσεις από τα τέλη του Φεβρουαρίου, όταν άρχισε να επιταχύνεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει βυθίσει τη γιγαντιαία χώρα της Ασίας σε υγειονομική κρίση άνευ προηγουμένου. Είχαν χρειαστεί έξι μήνες για να καταγραφούν τα προηγούμενα 7,7 εκατ. κρούσματα.

Πλέον ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει τους 211.853 νεκρούς επί συνόλου 19,1 και πλέον εκατομμυρίων μολύνσεων.

Ειδικοί εκτιμούν πως ο πραγματικός απολογισμός είναι ακόμα βαρύτερος.

 Αφγανιστάν: Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση ενώ το ΝΑΤΟ αποχωρείΗ τρομοκρατία των Ισλαμιστών στην Ευρώπη ζει και βασιλεύει

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Χamos

MasterChef 5 Spoiler (01-05): Η Μαρίνα Ντεμολλάι είναι κακιά μάγισσα ή μαχήτρια της ζωής;

Ανέκδοτο: Είναι ο Μήτσος με την γκομενα στο ξενοδοχείο και η γυναικα του στο σπίτι να τον περιμένει…