Ικαρία: Το μοιραίο λάθος που προκάλεσε την τραγωδία – Σπαράζει ο σύντροφος της αστροφυσικού


Το χόμπι της έμελε να είναι αυτό που της στέρησε τη ζωή – Η Νάταλι Κρίστοφερ άφησε την τελευταία της πνοή ενώ προσπαθούσε να αναρριχηθεί ή να καταρριχηθεί σε δύσβατο σημείο στην Ικαρία

Η 34χρονη αστροφυσικός, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (07/08), βρέθηκε καταπλακωμένη από πέτρες, σε δύσβατη περιοχή, ενάμισι χιλιόμετρο μακριά από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου διέμενε με τον σύντροφό της.

Η Νάταλι Κρίστοφερ έπεσε στο κενό μαζί με το μεγάλο πέτρινο όγκο που βρέθηκε πάνω της. Αυτός ήταν η αιτία της μοιραίας πτώσης, με την αποκόλλησή του, παρασύροντας την άτυχη Αγγλίδα η οποία έκανε την επιλογή να τον χρησιμοποιήσει.

Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκος Καρακούκης και οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ.

Το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας έχει αποκλειστεί σε ποσοστό 98% από τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Το 2% της επιφύλαξης αφορά στα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που θα γίνουν μετά τη νεκροτομή, δηλαδή την περίπτωση δηλητηρίασης.

Από την πρώτη στιγμή, προσθέτει η εφημερίδα, δεν φαίνονταν ίχνη πάλης της 34χρονης με άλλο άτομο. Με απόλυτη βεβαιότητα διαπιστώθηκε επίσης ότι το σημείο όπου βρέθηκε η Αγγλίδα, ήταν αυτό της πτώσης και του ακαριαίου θανάτου και δεν υπήρχε καμία πιθανότητα μεταφοράς της από άλλο σημείο και «σκηνοθεσία» σκηνικού πτώσης».

«Μετά την αυτοψία του χώρου όλη η κατάσταση συνάδει με πτώση από ύψος», δήλωσε αρχικά ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης.

«Δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες. Υπάρχει μία πρωτογενής κηλίδα κάτω από το κεφάλι του θύματος. Και τα άλλα στοιχεία που έχουμε συλλέξει συνάδουν ότι επήλθε ακαριαίος θάνατος από πτώση από μεγάλος ύψος», πρόσθεσε.

Οι αστυνομικοί αναφέρουν πως η πτώση και ο θάνατος προήλθαν από την παράτολμη προσπάθεια της Νάταλι να αναρριχηθεί ή να καταρριχηθεί σε αυτόν τον απότομο βράχο. Επεσήμαναν πως η άτυχη γυναίκα έπεσε «αγκαλιά» με το μεγάλο πέτρινο όγκο που βρέθηκε πάνω της, ο οποίος ήταν η αιτία της πτώσης της με την αποκόλλησή του.

Ο σπαραγμός του συντρόφου της
Όταν εντοπίστηκε η σορός της Νάταλι Κρίστοφερ, στο σημείο έσπευσαν τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ προκειμένου να το ανασύρουν, μαζί με πυροσβέστες.

Ο Κυριάκος, ο σύντροφος της άτυχης 34χρονης, έφτασε στο σημείο και αναγνώρισε το πτώμα. Σύμφωνα με μαρτυρίες χρειάστηκε να συγκρατηθεί από τους αστυνομικούς για να μην τρέξει κι αυτός στο γκρεμό.

«Ούρλιαζε και έκλαιγε και προσπαθούσε να τρέξει στο μονοπάτι για να βρεθεί κοντά της», περιέγραψε ένας διασώστης που βρισκόταν στο σημείο. «Ήταν χαμένος και έτρεχε πάνω κάτω, προσπαθώντας να περάσει τον αστυνομικό κλοιό. Ηθελε να δει το πτώμα, δεν νομίζω πως μπορούσε να πιστέψει πως ήταν νεκρή», πρόσθεσε, σε μαρτυρία που δημοσίευσε η Daily Mail.

«Τον είδα ξανά αργότερα που είχε ηρεμήσε, αλλά το πρόσωπό του ήταν κάτασπρο. Δεν έχω ξαναδεί άνθρωπο τόσο χλωμό», συμπλήρωσε ο διασώστης.

Ο Κυριάκος, σύμφωνα με ανάρτηση του διασώστη Βαγγέλη Κριαρά, θέλησε να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στον εντοπισμό της αγαπημένης του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κριαράς ανάρτησε το μήνυμα που του έστειλε ο Κύπριος σύντροφος της Νάταλι Κρίστοφερ.

Written by alexandros

Τραγωδία στη Λαμία: Είχε καταναλώσει αλκοόλ ο 44χρονος που σκότωσε τον 15χρονο ποδηλάτη

Ο ΕΦΕΤ αποσύρει αυτό το προϊόν από τα Lidl