Ιερουσαλήμ: Έκαναν έξωση σε γνωστό Παλαιστίνιο συγγραφέα και ποιητή μετά τις αποκαλύψεις του στο CNN

Χamos

Ο γνωστός Παλαιστίνιος συγγραφέας και ποιητής Μοχάμεντ ελ Κουρντ οδηγήθηκε από δύο αστυνομικούς μακριά από τη συνοικία Σέιχ Τζάρα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκεται το σπίτι του, μετά τις δηλώσεις του στο CNN για όσα συνέβησαν στην Ιερουσαλήμ.
Ενώ περπατούσε στη γειτονιά του, από την οποία οι αρχές του Ισραήλ εκδιώχνουν Παλαιστίνιους ώστε να δώσουν τα σπίτια τους σε Ισραηλινούς εποίκους, δυνάμεις ασφαλείας τον εντόπισαν, και τον οδήγησαν μακριά από το σπίτι του αφήνοντάς τον στο δρόμο.

Είχε προηγηθεί αποκαλυπτική συνέντευξη στο DemocracyNow αλλά και στο CNN και στο MSNBC , όπου κατήγγειλε τις πρακτικές του Ισραήλ, περιγράφοντας τι συμβαίνει στη συνοικία Σέιχ Τζάρα όπου διώχνονται με την βία παλαιστίνιοι και τα σπίτια τους τα δίνουν σε εβραίους εποίκους.

«Με πέταξαν στο δρόμο και μου είπαν ότι δεν μπορούσα να επιστρέψω στη γειτονιά», δηλώνει ο Μοχάμεντ ελ Κουρντ και προσθέτει ότι «το έχουν κάνει πολλές φορές. Σε εμένα, σε πολλά από τα μέλη της οικογένειάς μου αλλά και πολλούς από τους γείτονές μου».

sok

Έλντα Πανοπούλου: Στην ασέλγεια δεν βάζω αστερίσκο

Χamos

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση να ακούσει τους κορυφαίους επιστήμονες για τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης